Bebac

Glavni administrator
 • Broj odgovora

  670
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Bebac


 1. Drage trudnice,
  Ne propustite priliku da budete deo najvećeg i do sada neviđenog događaja za trudnice u našoj zemlji!

  Ultrazvuk i porođaj uživo, najbolji predavači i ginekolozi spremni da odgovore na najčešće nedoumice i da vas u potpunosti pripreme za dolazak vaše bebe.

  Na ovom događaju očekuje se više od 500 trudnica iz cele zemlje, a događaju mogu da prisustvuju i buduće tate.

  Očekuju Vas najbolji predavači koji će uz pomoć savremene tehnologije učiniti da zavirimo u svet života u materici i da saznamo kako porođaj zaista izgleda.

  Više o događaju pročitajte OVDE
   

   


 2. Ukoliko se usvoje izmene Zakona, povraćaj PDV-a biće i dalje aktuelan za bebe rođene pre 1.jula

  Nakon apela našeg portala i roditelja koji su se pobunili protiv nepravde koja bi im se nanela ukidanjem povraćaja PDV-a na opremu za bebe, stigli su i novi predlozi za izmenu Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim se predviđa i dalje vraćanje PDV-a na bebi opremu svim roditeljima dece rođene pre  1.jula 2018.godine kada će na snagu stupiti primena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. 

  NAKON APELA PORTALA BEBAC DRŽAVA ISPRAVLJA NEPRAVDU RODITELJIMA DECE ROĐENE PRE 1.JULA

  zokadare, olga75 i Micili volite ovo

 3. CORD iPS preuzima ekskluzivno zastupništvo Vita34 grupacije!

   

   

  Kompanija CORD iPS, dosadašnji zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracell će od 01.01.2018. godine preuzeti i ekskluzivno zastupništvo nemačke banke matičnih ćelija VITA34.

  Na taj način će CORD iPS postati jedina kompanija u Srbiji koja će nuditi usluge nemačkih biomedicinskih centara koji se bave dugoročnim skladištenjem i bioinženjeringom matičnih ćelija.

   

  VAŽNO: PROMENA NA TRŽIŠTU BANAKA MATIČNIH ĆELIJA U SRBIJI!


 4. Advokat Bojan Papić, otkriva na šta je sve važno obratiti pažnju prilikom potpisivanja ugovora o čuvanju matičnih ćelija.


  U Srbiji se broj banaka za čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika povećava iz godine u godinu, a kako naša zemlja nema ni javne, niti privatne banke, roditelji koji žele da i na ovaj način obezbede svom detetu budućnost, moraju za tu uslugu angažovati strane banke. Međutim, plaćanjem ove usluge roditelji nažalost u nekim slučajevima nisu osigurani i u pravnom smislu, a to saznaju tek ukoliko dođe do eventulanog spora.
   Šta morate znati o ugovorima za čuvanje matičnih ćelija


 5. U "borbi za natalitet" država duguje trudnicama naknade za trudničko bolovanje!


  Zahtevamo da pronađete rešenje i da ni jednoj trudnici više ne kasni naknada za bolovanje ni jedan jedini dan!

   

  Bebac Vladi Republike Srbije:Hitno isplatite plate trudnicama!

   


  Povodom isplata koje kasne i po tri meseca, RFZO u zvaničnom odgovoru Bebac portalu, kao razlog navodi neadekvatno planiranje sredstava za isplatu naknade zarade za trudničko bolovanje“!  

   

  Drage trudnice koliko kasne vaše isplate?

  Mamino voli ovo

 6. Drage naše trudnice,

  Pripremili smo vam specijalno iznenađenje i priliku da se o svojoj trudnoći informišete od strane najboljeg stručnjaka, naše i vaše prof. dr Aleksandre Novakov Mikić i to na teme koje same odaberete!

  Predloge tema, pišite u komentaru ili na mejl: startupcentar@bebac.com

  Broj mesta na predavanju je ograničen, pa vas pozivamo da se prijavite i na vreme obezbedite svoje mesto!

  Čekamo vas!

  Datum i mesto pogledajte OVDE

  Jecy i Zone* volite ovo

 7.  Trudni ste? Imate bebu? Želite da saznate više, da se opustite i uživate u divnom porodičnom danu? Onda je ovaj događaj baš za vas! 

   

  Prva Familijada održaće se u zajedničkoj organizaciji udruženja i škole za trudnice Mamin san i centra za fizičku aktivnost i podršku trudnicama i porodiljama Mama Fit.
   


  Predavanja i radionice namenjeni su trudnicama, budućim tatama, kao i već ostvarenim roditeljima koji su dobrodošli zajedno sa svojim mališanima.
   

  PROGRAM FESTIVALA POGLEDAJTE => OVDE

   

  Prijave za sva ili određeno predavanje ili radionicu prve Familijade pošaljite na email: familijada2017@gmail.com

   


  "Radujemo se druženju i srdačno vas očekujemo!"


 8. Drage trudnice i mame, 

  Obaveštavamo vas da je prva nedelja avgusta posvećena dojenju. Ovim povodom organizovaće se edukacije u Beogradu u organizaciji škole Mamin san i u Novom Sadu u organizaciji Bebac škole za trudnice- Bebac startup centra. 

  Očekuju vas lepa i korisna predavanja ali i lepi pokloni. 

   

  Nedelja dojenja u Beogradu>>>

  nedeljadojenja.thumb.png.54d6c85477185e7

  Nedelja dojenja u Novom Sadu>>>

  bebacdojenje.thumb.png.4ebe7bf806a95213a

  Earl Grey voli ovo

 9. Spajanjem dve najveće nemačke kompanije spojiće se decenijsko iskustvo Seracell-a i Vite34 čime će klijenti obe kuće dobijati neprikosnovenu uslugu.

  Spajanjem dva najveća biomedicinska centra, roditelji koji čuvaju matične ćelije su na dobitku! 

  Svi klijenti Seracella iz Srbije koga zastupa CORD iPS će sada dobijati premijum uslugu, jer će na snazi ostati uslovi koji su važili u Seracellu, a kojima će biti pridodate usluge VITE34 u vidu besplatne pripreme uzoraka, ekspertske podrške u lečenju i uslugu mobilnog transplantacionog tima.

  Dok će u Nemačkoj doći do fuzionisanja brenda Seracell i Vite34, u ostalim zemljava Evrope će zbog odlične reputacije, pod brendom Seracell nastaviti da se pruža dosadašnja usluga uz dodatak premijum usluga Vite34.

   

  Matične ćelije:Seracell i Vita 34 ujedunjeni za klijente


 10. Viktor i Aleksandra Troicki uradili su veliku stvar za svoju bebu odmah po rođenju 11. Globalno, 1 od 6 parova ima problem za začećem. Šta može da bude razlog tome?

  Ukoliko bezuspešno pokušavate da zatrudnite u poslednjih 12 meseci ili u poslednjih 6 meseci ukoliko imate više od 35 godina, vreme je da odgovorite na neka od sledećih pitanja koja možete pročitati OVDE

  Ukoliko je odgovor na bilo koje od ovih pitanja potvrdan, trebalo bi da posetite svog ginekologa.
   


 12. Ne propustite najveći događaj za trudnice u Beogradu! 

  Panel Mamin san, 26.maj / 17h, Hotel Tulip INN

   Bićete u prilici da slušate vrhunske stručnjake iz oblasti roditeljstva i da saznate važne informacije o trudnoći, porođaju i roditeljstvu. 

  Sve trudnice očekuju i lepi pokloni

  Još samo danas se možete prijaviti putem mejla:
  skola.mamin.san@gmail.com


 13. Uzorak matičnih ćelija prikuplja se iz pupčanika nakon što se beba odvoji od mame i to na način koji je potpuno bezbedan i za majku i za bebu.

  U svega 3-4% slučajeva, uzorak matičnih ćelija iz pupčanika nije moguće sačuvati.

  U kojim situacijama uzorak matičnih ćelija ne treba čuvati pročitajte OVDE

   

  Kada odlučite da čuvate vredne matične ćelije svog deteta, najvažnija stvar o kojoj treba da mislite je da li će te iste matične ćelije biti upotrebljive nakon 25 i više godina.

  Zato je važno gde čuvate matične ćelije i da li vam kuća kojoj poklanjate poverenje garantuje ugovorom da će izvršiti sve neophodne analize i sačuvati samo onaj uzorak koji je vredan čuvanja. 
   


 14. Nemački biomedicinski centar Seracell obnovljenim JACIE sertifikatom potvrđuje zašto je najbolje rešenje za vašu porodicu.

  Biomedicinski centar Seracell u Nemačkoj sprovodi najrigoroznije mere kontrole kvaliteta kako bi uzorak matičnih ćelija bio upotrebljiv nakon višedecenijskog čuvanja. Kompanija je na taj način obezbedila osiguranje kvaliteta usluga koje pruža.

  Za sve medicinske usluge koje pruža, a to su čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika i obrada i priprema za transplantaciju, Seracell poseduje sertifikate.

  Oni garantuju poslovanje prema najvišim standardima čuvanja matičnih ćelija i pripreme za terapiju. To su GMP standard, JACIE akreditacija i licenca nemačkog državnog Paul Ehrlich instituta za vakcine i biomedicinu.

  JACIE sertifikat kao potvrda kvaliteta čuvanja i pripreme matičnih ćelija u Seracell-u


 15. Parovi u Srbiji, koji ne mogu prirodnim putem da ostvare trudnoću, od 24. aprila imaće priliku da se posavetuju sa stručnjacima u jednoj od najuspešnijih klinika za VTO u Evropi. 

   Klinika UNICA iz Češke, sada ima svoje predstavništvo u Beogradu, a portal „Bebac“ dodeljuje parovima koji se bore sa sterilitetom vaučere za individualne besplatne razgovore sa doktorkom i lokalnom ambasadorkom UNICA klinike. 

  Vantelesna oplodnja u Češkoj od sad dostupna i parovima u Srbiji


 16.  

  Razmišljate o čuvanju matičnih ćelija ali još niste doneli konačnu odluku ili se dvoumite oko toga kojoj kući ćete pokloniti poverenje čuvanja?

  Ovo predavanje, namenjeno trudnicama i budućim tatama, pomoćiće Vam da donesete pravu odluku i otklonite sve dileme koje imate! 

  Prijavite se za predavanje OVDE