Seracell Novosti

odgovora

Objavljeno

Prva klinička studija u kojoj će se matične ćelije ubrizgavati bebama koje još nisu rođene, najavljena je u Švedskoj i Engleskoj.

Ova revolucionarna klinička studija će početi u januaru 2016. i primaće nove pacijente naredne dve godine.

Matične ćelije lečiće i nerođene bebe

fetus-ultrazvuk.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Teniserka Bojana Jovanovski, trenutno 76. na svetu, imala je pakleni period iza sebe. Često je u bolovima završavale mečeve, pa po nekoliko dana, čak i nedelja, nije mogla da uzme reket u ruku kako bi trenirala, jer su problemi sa zglobom prevazilazili nejnu toleranciju na bol.

Ali, posle tri godine i tretmana matičnim ćelijama, Bojana je konačno odigrala šest turnira zaredom. I što je najvažnije, bol je iščezao. Ona priznaje da su joj matične ćelije spasile karijeru.

Ispovest naše teniserke: Matičnim ćelijama sam spasila karijeru

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prva klinička studija na svetu, koja ima cilj da izleči pet pacijenata zaraženih HIV virusom i to uz pomoć krvi iz pupčane vrpce, počinje u Španiji.

Ovaj projekat, prvi na svetu, oslanja se na uspešno lečenje Timotija Reja Brauna, jedinog čoveka koji je izlečen od HIV-a, poznatijeg pod nadimkom “Berlinski pacijent”.

Pacijenti zaraženi HIV-om lečiće se matićnim ćelijama iz pupćanika

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Doktor Džejms Baumgartner, pedijatrijski neurohirurg u bolnici u Floridi, pokušava da ustanovi da li matične ćelije iz pupčane vrpce mogu da pomognu bebama koje su preživele moždani udar neposredno pre rođenja.

Ova vrsta moždanog udara dešava se kod jednog od 1000 do 3000 novorođenčadi. Te bebe obično budu rođene sa cerebralnom paralizom, imaju kognitivne probleme, teško hodaju i kontrolišu bešiku, a mogu i da boluju od epilepsije koja se teško kontroliše.

 

Matične ćelije iz pupčanika protiv cerebralne paralize

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ekskluzivni zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracell u Srbiji, CORD iPS, zvanično je proglašen za najstabilniju kuću u oblasti matičnih ćelija u našoj zemlji!

Povodom uručenja međunarodnog sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti “AAA”, dodeljenog od strane kompanije “Bisnode”, vodeće evropske firme za procenu poslovnog boniteta, u Seracell-u je počela velika akcija!

Sve trudnice koje u narednih 10 dana, do srede 2. decembra, odluče da na porođaju sačuvaju matične ćelije iz pupčanika u nemačkom biomedicinskom centru Seracell, dobijaju specijalni popust u vrednosti od 50 evra.

Slavimo priznanje, nagrađujemo klijente

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Prva operacija u Srbiji, kojom se detetu paraplegičaru pružila šansa za poboljšanje stanja kod oštećenja kičmene moždine, zahvaljujući transferu matičnih ćelija, prošla je u najboljem redu.

Ova besplatna operacija je prva je u nizu,  u okviru humanitarnog pilot projekta, na čelu sa ortopedom iz Novog Sada, profesorom Marićem, čiji će tim u narednom periodu regenerativnom medicinom pomagati pacijentima, obolelih od cerebralne paralize ili oštećenja kostiju.

Uspešna operacija kičmene moždine matičnim ćelijama

dru-maticne.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

 

Razmišljate o čuvanju matičnih ćelija ali još niste doneli konačnu odluku ili se dvoumite oko toga kojoj kući ćete pokloniti poverenje čuvanja?

Ovo predavanje, namenjeno trudnicama i budućim tatama, pomoćiće Vam da donesete pravu odluku i otklonite sve dileme koje imate! 

Prijavite se za predavanje OVDE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Nemački biomedicinski centar Seracell obnovljenim JACIE sertifikatom potvrđuje zašto je najbolje rešenje za vašu porodicu.

Biomedicinski centar Seracell u Nemačkoj sprovodi najrigoroznije mere kontrole kvaliteta kako bi uzorak matičnih ćelija bio upotrebljiv nakon višedecenijskog čuvanja. Kompanija je na taj način obezbedila osiguranje kvaliteta usluga koje pruža.

Za sve medicinske usluge koje pruža, a to su čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika i obrada i priprema za transplantaciju, Seracell poseduje sertifikate.

Oni garantuju poslovanje prema najvišim standardima čuvanja matičnih ćelija i pripreme za terapiju. To su GMP standard, JACIE akreditacija i licenca nemačkog državnog Paul Ehrlich instituta za vakcine i biomedicinu.

JACIE sertifikat kao potvrda kvaliteta čuvanja i pripreme matičnih ćelija u Seracell-u

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Viktor i Aleksandra Troicki uradili su veliku stvar za svoju bebu odmah po rođenju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Spajanjem dve najveće nemačke kompanije spojiće se decenijsko iskustvo Seracell-a i Vite34 čime će klijenti obe kuće dobijati neprikosnovenu uslugu.

Spajanjem dva najveća biomedicinska centra, roditelji koji čuvaju matične ćelije su na dobitku! 

Svi klijenti Seracella iz Srbije koga zastupa CORD iPS će sada dobijati premijum uslugu, jer će na snazi ostati uslovi koji su važili u Seracellu, a kojima će biti pridodate usluge VITE34 u vidu besplatne pripreme uzoraka, ekspertske podrške u lečenju i uslugu mobilnog transplantacionog tima.

Dok će u Nemačkoj doći do fuzionisanja brenda Seracell i Vite34, u ostalim zemljava Evrope će zbog odlične reputacije, pod brendom Seracell nastaviti da se pruža dosadašnja usluga uz dodatak premijum usluga Vite34.

 

Matične ćelije:Seracell i Vita 34 ujedunjeni za klijente

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.