dada

Član
  • Broj odgovora

    35
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana dada

  1. dada je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    Izvini Pasuljce, tek sad dam videla.cena dubka je 2000din. Nije mnogo koriscen, vise nam je koristio kao drzac za plisane igracke. Roze je, nije neka marka ali je stabilan 100%, jer ovo moje cudo nije uspelo da ga prevrne. Pokusacu da postavim sliku ovde, ako ne uspem onda na pp.



  2. dada je dodao/la post u temi Kampovanje   

    Mi smo kad sam bila mala cesto kampovali, meni je to ostalo u divnom secanju. Imali smo svu tu opremu sa satorom i ostalim i nikada nije bio problem kada i gde cemo se zaustaviti i koliko ostati.
    Mi se sad spremamo za letovanje i volela bih da i moja deca to osete, probaju i zavole. Jos malo da porastu. Za par godina.
  3. dada je dodao/la post u temi Преживела абортус своје мајке   

    uh, mnogo teska tema!
    Moje misljenje je da abortus ne treba zabraniti, jer, kao sto je vec receno, to ce ga samo poslati u ilegalu i doneti jos vece posledice. A uvek ce biti zena sa opravdanim ili neopravdanim razlozima da ga izvrse. Sa druge strane, slazem se da je to ubistvo i veliki greh. Podvlacim da je to za mene greh,a ako za nekog nije to je njegovo pravo. Ipak, ne verujem da na ovom forumu ima zena koje ce reci da to nije nista.
    Najbitnije je stvoriti svest, najpre kod mladih, da to nije metod kontracepcije kao sto to sada mnogi koriste, vec da brinu o svom telu i o svojoj dusi...

  4. dada je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    Imam roze dubak i krevetac (beli) sa fiokom za posteljinu. Cena dogovor.
  5. dada je dodao/la post u temi Standard, finansije   

    Uh, mnogo je tesko preziveti sa platom prosvetnog radnika, a kako je tek onima koji ne rade? Evo ja sam nezaposlena i mnogo je ljudi u slicnoj situaciji. verujem da ce se svi sloziti da je bolja i mala plata nego nikakva. a ta "mala" plata u prosveti je oko 40000... bar.
    Mira 34 ovo nije nista licno tebi upuceno, razumem da je beba donela nove troskove i da sada raspored finansija mora da se menja, pozdrav.
  6. dada je dodao/la post u temi Blam   

    micika, kakva skvo, da vidis samo koliko imam svetao ten, pre sam licila na Drakulinu nevestu.
  7. dada je dodao/la post u temi Krštenje   

    Mi nismo hteli kuma nicim da opterecujemo, platli smo taksu 5000din, kupe se jos sveca i platno. A to da li je puno ili ne ne bih komentarisala, reci cu samo da sam toliko pukla i na fotke. A necu da pricam koliko bi kostala i zurka u nekom restoranu. Tako da...
  8. dada je dodao/la post u temi Pozorišne predstave za najmlađe   

    Moj sin je bio na premijeri i odusevljen je. Hoce ponovo da gleda, pa eto prilike i ja da je vidim.
  9. dada je dodao/la post u temi Dečiji sajam   

    Mi smo bili pretprosle godine, i vise ne. Prevelika guzva a nista za videti. To vreme i energiju mozete iskoristiti na 100 puta bolji nacin.
  10. dada je dodao/la post u temi Blam   

    Pustila ja Nikolu da me sminka, imao je tada oko 3-4 godine. Nafarbao mi on oci sve u plavo i crno, jer te senke samo i imam. Pogledam se ja, odusevim kako je ''lepo'' i posto je bilo vece, a nas 2 sami, odlucim da ne skidam sminku bas odmah, da ga ne razocaram, kad se toliko trudio.
    Posle nekog vremena, zvoni neko na vrata, ja 'ladno otvorim, nacisto zaboravila za styling, komsija skuplja neki prilog. Ja vidim nesto me cudno gleda covek, jos ga pitam da li se to nesto cudno desava u komsiluku (jer sam cula sirene od vatrogasaca). Verovatno je pomislio da sam ja tu najcudnija...i ko zna sta jos. Tek kad sam zatvorila vrata sinulo mi je sta sam uradila, ali kasno
  11. dada je dodao/la post u temi Koliko su vaša deca karakterno različita?   

    kod mene ista prica. Stariji sin ima 8 godina i uvek je bio razuman, strpljiv, smiren. Sve se sa njim razgovorom resi. Jednostavno i bukvalno - dobro dete.
    A malena, ima 14m i potpuno je drugacija od njega kad je bio u tom uzrastu. Nemirna je, nepredvidiva je, lako se naljuti, ali i komunikativnija. ...
    Prosto je neverovatno da su toliko razliciti. A fizicki dosta lice.
    I da, nervira me sto je cesto poredim sa njim, htela bih da i ona bude ''dobra'', a ustvari super je i ona nego valjda samo lepe stvari pamtimo (nadam se da me je neko razumeo)

  12. dada je dodao/la post u temi Porođaj u vodi   

    Sjajno iskustvo voyager, kod nas ce to da bude nadam se za 20 godina!
  13. dada je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Biljka80 hvala na ideji,
    ali uspeli smo da je prevarimo tako sto smo joj zamenili krevetac, tj. drveni izbacili a stavili onaj za putovanje. U njemu skace i prevrce se a ne moze da se udari. Dve noci se budila i vracala se kod mene a onda je odustala i sad vise nemamo problem. Eto, jenostavno je sama promenila a ja sam se plasila da ce godinama spavati samo pored mene.
  14. dada je dodao/la post u temi Bubuljice na licu bebe   

    Mislim da su to ipak tzv. milije obzirom da je to kod novorodjenih beba cesta pojava. To prolazi samo od sebe, pa ne bacaj pare na skupe kreme. Moja beba je to imala, ne znam kaoliko dugo, ali znam da se dok je imala to pojacavalo kad place, a smirivalo dok spava. Prati sta se desava, ako se stanje pogorsava, nek je pogleda dr. pozdrav

  15. dada je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    ma kakva ljutnja, samo sam htela malo da se nasalim jer je postalo malo preozbiljno. Inace, svi komentari mi znace i shvatila sam da je to najbezbolnije uraditi dok je beba mala, a sad je u periodu kada cu je postedeti tog zadovoljstva i sacekati da malo poraste. Hvala svima koji su se ukljucili u ovu temu...
  16. dada je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    Kada sam zapocela ovu temu nisam se pitala da li deci treba busiti usi ili ne, vec kada i kako. I ne busim joj usi jer nemam gde da drzim mindjuse, vec me je to jednostavno podstaklo da razmisljam o ovoj temi.
    Svako ima pravo na misljenje, ko ne zeli i smatra da to dete treba samo da odluci neka jednostavno tako i uradi. I neka slucajno ne odsece detetu kosu dok ga ne pita, bar do 5.godine. Mislim, kakav je to roditelj sto ne postuje volju deteta. Mozda dete zeli dugu kosu a vi ga osisali. I da, moram da otvorim novu temu, Siske!
  17. dada je dodao/la tema Dete 1. godina   

    Bušenje ušiju
    Moja devojcica ima 13 meseci i za krstenje je dobila preslatke mindjuse i tada smo se setili da se devojcicama buse usi?!
    Sta mislite o tome, da li sacekati da dete poraste ili ne? Gde to moze da se uradi osim u zlatari, jer sam cula da oni pistolji nisu sterilni? Da li to rade sestre u d. zdravlja?
    Kako ste vi svojim devojcicama busili usi i kada?
    • odgovora
    • pregleda
  18. dada je dodao/la post u temi Torbe   

    Znate koja torba meni treba? Sport Bili. Mada, kad bolje razmislim, mozda je vec i imam. Sta sve ja sa sobom nosim, a nikad nemam i ne kupujem velike torbe.
  19. dada je dodao/la post u temi Tate i kućni poslovi   

    Ja kuvam prilicno dobro ali mm je, moram da priznam, mnogo bolji od mene. Cesto sprema i to je uvek nesto novo i drugacije, nije 2 puta u zivotu napravio isto jelo. A ja, nikad nista ne menjam u receptu. Slatkise pravim retko, jer to niko osim mene ne jede a ja se trudim da oslabim pa...On pravi neke lagane deserte tipa voce i slatka pavlaka, peciva izbegavamo svi, zato kafu ne znam da li mi je skuvao 2 puta, jednom dok smo se zabavljali, jednom u braku
  20. dada je dodao/la post u temi Spontani pobacaj   

    Ja sam imala spontani u aprilu 2005, ponovo sam zatrudnela tek 2008. ali, neka vredelo je cekati. Mada sam celu trudnocu bila pomalo uplasena.
    inace, tad kad sam imala spontani ja uopste nisam ni znala da sam trudna. imam izuzetno neredovne cikluse i tek kada sam videla da krvarenje ne prestaje 7dana odem u bolnicu. a dr.gleda uz i kaze mrtva hladna: ostajes ovde mora da se radi kiretaza, nista nije ostalo.ne secam se tacno ali znam da je bila drska i nezainteresovana. sok! uzasno sam se osecala, sta je problem malo biti covek, reci to neznije?
    vidim da neki imaju neke rezultate, kao sta je uzrok, meni su svi dr posle govorili kao desava se, mozda neka viremija i sl.
  21. dada je dodao/la post u temi Recepti za torte   

    bas ne volim da ih pravim a obozavam da ih klopam.
    ovo je torta koju verovatno svi znaju da naprave pa cak i ja.
    za sveze domacice evo recepta, ja je zovem
    Slagasta torta sa plazmom:

    2 duple kutije plazma keksa
    1/2kg krem slaga
    voce (1 pakovanje) npr. maline, moje omiljene
    2 kis. pavlake 20%mm
    4kasike secera u prahu

    Slag umutiti sa pola mere vode (hladne, kisele), dodati pavlaku pomesanu sa 4 kasike prah secera.
    keks umakati u sok i redjati tortu
    -keks
    -fil (slag)
    -voce
    ....
    na kraju samo fil

    prijatno!!!


  22. dada je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    Meni je sad zao sto to nismo ranije uradili dok je bila mala, sad ce sigurno da ih i pipka i vuce. joj...

  23. dada je dodao/la post u temi Zanimanje   

    Ja sam dipl.pedagog- nezaposlena naravno!
    Ako znate da ce neko od mojih kolega u penziju ili na trudnicko, javite...
    Inace, jedva cekam da pocnem da radim a kako stvari trenutno stoje, tesko da cu u skorije vreme raditi u struci.
    Svi sa vezom ja bezveze!
  24. dada je dodao/la post u temi Šetalice da ili ne?   

    ja sam protiv dupka, vec je receno koje su posledice, starije dete ga nije imalo ali ova mala... to je bio jedini nacin da bude sigurna kad moram nesto hitno da obavim jer je uzasno nemirna. rano je pcela da puzi 6mes, u dubak smo je stavljali po par minuta od 8meseci a u 9 je vec pocela da pravi prve korake tako da vise nije htela da udje u njega. mislim da nije strasno povremeno ga koristiti ali bas ako morate. Bolje cebe na pod, okolo jastuci i mekane igracke. i zdravije i bebcu zanimljivije!
  25. dada je dodao/la post u temi Porođaj u vodi   

    YelenaC je sve lepo objasnila, mada mislim da niko ne bi vratio porodilju kojoj je porodjaj poceo zato sto nije iz Bg. Porodjaj se vodi kao hitno stanje i svako porodiliste prima svaku porodilju.