Komentari za tekst "Koliko sna je potrebno bebi?"

Komentara
157
Ostavite komentar
U redu je i moja beba isto to radi a ima mesec ipo dana. Mislim da mi spadamo u onu grupu srecnih zena.
tako je i nas.pa je sa 5m poceo da spava 2x danju i da se budi 1-2x nocu.jeste da sad ustajemo ali to je na po pet min,a bar nije nervozan danju.
Mi za sest dana punimo tri meseca i bebac spava cele noci i nekoliko puta u toku dana pomalo.Mene samo malo brine sto uvece odspava nekih sat,dva pa se probudi i nece do 23,24 casova da se uspava,ali zato posle spava do 7,8 ujutru.Nama je doktprka rekla da je to super sto se nocu ne budi.
Blago vama :-).
Pozdrav svim mamama! Imam bebca cetri meseca, zamenili smo noc za dan. Uvece nikako pre pola 12 - 12h nece na spavanje ali zato spava do 12 popodne naravno uz budjenje da sisa i presvlacenje. Ako imate slicna iskustva pisite mi, kako da pocne da spava ranije. Hvala unapred!
Moja beba takodje oko 2, 3h tek zaspi... Kupanje nam je u 22h i ona jede i zaspi na pola sata i onda igranka do 2, 3h... Spava joj se, a nikako da se uspava.. Imam utisak da joj nesto smeta, a ne znam sta... Kad zaspi u 2h, spava po 6-7h bez budjenja, pa se probudi na 2h i onda spava po 2-3h i tako u krug... Nekad ni popodne nema spavanja, recimo posle 15h ili posle 17h, ali uvece nikako ranije da zaspi... Inace, super napreduje, ima 2 meseca i osam dana, a popravila se ravno 3kg, danas smo se merili... :)
I mi imamo isti problem , zamenili smo dan za noc, ali nikako da se odviknemo nocu ne spava do 2,3 a preko dana spava i probala sam da je budim ali nista ne pomaze :(
Vi ne znate koliko ste srecni. Moja beba od petnaestog dana zivota ne spava preko dana, i ako zaspi to je desetak minuta. Navece je jedva uspavam posle 21h a onda ide budjenje na svaka dva sata, s tim sto se konacno probudi u 6h ili pola 7h i vise nema sanse da hoce da zaspi... ona za nekoliko dana puni cetiri meseca a ja se i dalje pitam odkud mi ovolika snaga s obzirom da nisam sastavila tri sata sna od kad se ona rodila. Odgovor pedijatra na ovaj rezim spavanja je "beba je zdrava a to sto ne spava, ona je prosto takva".
Moja beba je u pocetku isto bila zamijenila noc za dan. Vratila sam ga tako sto sam se igrala s njim tokom dana, narocito pred spavanje bih ga izmorila, takvog bih ga stavila da spava oko 21 ili 22h I on bi spavao do ujutru. Prvih dan dva bio je kmezaviji jer mu se spavalo preko dana, ali je brzo navikao.
mi smo imali slican problem. bebac nam zaspi oko 23 a budi se oko 10 ujutro. zezalo nas je to sto mu popodnevno spavanje bude do 18 sati. Prebacila sam ga da spava do 17 h i uvece smo menjali navike. ranije jetrajalo uspavljivanje satima...,svetla prigusena i mi aktivni.
e a sada mrkli mrak u stanu, mi nase aktivnosti svedemo na minimum. samo ja setam dok ga ljuljam i on se brzo uspava. i umarali smo ga igranjem .on je vec velikma beba ima skoro sedam meseci pa je aktivan i mi ga lepo izmorimo i on zaspi za desetak minuta. nekada malo lakse a nekad malo teze ali ni bizu onom predhodnom uspavljivanju od po sat vremena, sat i po.
pokusajte i vi. znaci mir i tisina, mrak i da se on umori i smori....to privikavanje traje par dana a posle on sam trazi da se uspava u to vreme. pokusajte i srecno :-)
Milice, isto se i nama desava. Bebac ima pet i po meseci, nece uvece do ponoci da zaspi, ali zato sa jednim budjenjem spava do 11-11:30h. I u toku dana spava minimum dva puta. Pokusala sam sve, ali ne mogu nikako da vratimna staro. Nadam se da je ovo samo faza...
Nasa beb ima 7 meseci i takkdje zaspi u pola 12, budi se u 9, pa onda ponovo zaspi

u 10 i budi u podne :)
Imam bebu mesec i 10 dana, od izlaska iz bolnice bebica spava sa nama j krevet jako mi je tesko jer nemogu nikako da se naspavam kako treba pritom preko dana isto takodje moram da je uspavam i maltene budem celi vreme do krevetca da bi ona spavala. Dali neko moze pomoc sa nekim savetom kako da se nauci da spava sama u krevetac ? Hvala unapred 😉
Mi smo isto tako napravili gresku. Tata je spavao u dnevnom boravku a nas dve na velikom krevetu. Ona kad god oseti da sam tu trazi da sisa. Meni je to bilo najnapornije. Preko dana je uspavam na velikom krevetu i tu ostane. A uvece je isto uspavam na velikom krevetu, ali ispod nje stavim pelenu, i kad ucvrsti san prebacim je u krevetac. I ne budi se, jer i ne oseti da sam je prebacila zajedno sa tom pelenom. Kad je spustis u prazan, hladan krevetac ona to oseti. Pred zoru je donesem kod mene, pa zajedno spavamo do budjenja.
uzivaj. beba ce brzo porasti i nece hteti da spava sa vama. beba od cetvrtog meseca spava sa nama.uzivamo i zao mi je sto nije od prvog. slatka su nocna budjenja za siskanje, malo mazenja i jutarnji zagrljaji, neprocenljivo💞.sve ce proci i ne slutis koliko brzo.
Moja je od izlaska iz porodilista do puna dva meseca spavala sa nama u krevetu jer je mnogo bljuckala i plasila sam se da je stavim u krevetac. Kada sam videla da je to prestalo, a ona vec dovoljno porasla da se vrti po krevetu da je mene hvatao jos veci strah,jedno vece sam je samo prebacila u krevetac. Na pocetku je bilo potrebno ljuljanja i uspavljivanja na mojim grudima i po sat, dva, pa kako je spustim ona se probudi i opet u krug, ali je to polako prestajalo. Sad sa nepuna tri, samo je uvece posle kupanja i hranjenja spustim u krevetac i navijem vrtesku da svira, ona se zagleda, malo se vrti, pokusava da place pa kad vidi da je ne uzimam, odustane i zaspi. Svu srecu ti zelim da uspes, vrlo dobro znam koliko je to naporno, jos je ona mala, mislim da ces lako uspeti. :-*
Beba od mesec dana je isuvise mala i bukvalno zavisna od mame, preko dana je uspavajte u kolicima i pustite neki white noise sa yt. To vreme je onda vreme spavanja i za vas. Moja beba ima 7 meseci i idalje spava sa nama, a preko dana u kolicima. Ne bih te zajdenice noci menjala ni za sya na svetu :). Nista ne garantuje da ce dete spavati samo kasnije ako je od pocegka navikavate na krevetac. Uzivajte, jako brzo rastu. Pozdrav
Potrebno vam je samo dan-dva muke i strpljenja. Stavite bebu kada zaspi u krevetac i umesto jastucica ispod glave stavite neku svoju cistu majicu da joj mirise na vas i ostavite je samu. Ako place nemojte je uzimati u ruke vec je u krevecu ljuljate dok ne zaspi. Tako ce se navici i nocu ce spavati u njemu... srecno.. :)
Napravili ste gresku cim ste je stavili da spava sa vama. Sad pokusajte da je uspavajte pa ke odmah spustite u krevetac. Ako i place malo pustite je sigurno nece da joj bude nista. Nema nista zdravije za bebu nego da spava sama a i vama ce biti lakse.
Nas sin napuni jos par dana 14mj i spava skoro cijelu noc jedino mu ja ubacim oko 2 ili 3 flasicu i ako znam da ne bih trebala al ipak.
nista mu se nece desavat ako pije jos
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »