Komentari za tekst "Problematična koža bebe: Ekcem (Atopijski dermatitis)"

Komentara
211
Ostavite komentar
Moja beba od 2. meseca ima ekcem, sa 6. meseci mu se bas pogorsalo stanje, kada sam pitala lekara (dermatologa, pedijatra) da odemo kod alergologa jer sumnjam da mu nesto u hrani smeta rekli su mi da je jos rano da tek sa dve godine mogu da radim alergo test. Imteresuje me gde ste vi radili alergo testove?
Sada koristimo A Dermu i Avene termalnu vodu, uljana kupka i trenutno je ekcem pod kontrolom ali se sve plasim da se ponovo ne vrati.
Hvala unapred!
Moja dvomesecna beba je dobila atopijski dermatitis. Koza je prvo bila suva i posle par dana vrlo crvena i vrlo hrapava na obrazima. Koristim domace kantarionovo ulje (crveno je) ali samo uvece i mazem nekoliko puta tj kad god se osusi. Tokom dana uopste ne koristim kantarion (zbog opekotina koje moze izazvati u dodiru sa Suncevim zracenjem). Tokom dana koristim Sebamed exra soft kremu i mazem puno puta jer koza mora biti hidrirana. Tokom 4 dana koriscenja ekcem je povucen za 90%. Do kraja nedelje ocekujem potpuno ozdravljenje. Kantarionovo ulje je antiseptik i deluje na upalu i regenerise kozu. Sebamed sa pantenolom hidrira kozu i pomaze kozi da stvara zastitni sloj. Bebio kupanje je 1 u 3 dana sa sebamed samponom i sapunom od kozijeg mleka(bez ikakvih dodataka samo sa maslinovim uljem). Nakon kupanja bebu namazem bademovim uljem i naravno na lice kantarionovo ulje. Toliko od mene za sada. Svim mama zelim uspesno resavanje ovog neprijatnog problema sa ekcemom.
Drage moje...Imam curicu od godinu i po...Jos dok je bila manja pojavio joj se ekcem po cijelom tjelu.Odvela sam je dermatologu gdje sam ja bila zgranuta i gdje me je uplasila na smrt rekavsi da ne smemo da dajemo bebi svasta da jede da trebam da iztbjegajem praskove deterđente sve i svasta.dala mi je neke kreme koje su samo pogorsale stvari i pojavile su se krastice na rukama najvise uzasno je bilo.Ponovo sam je odvela i prepisala je mast zinci u kombinaciji jos jedne kreme okupala sam dijete u hipermarganu i to mi je pomoglo sve je proslo...sada ima na obrazima crvenilo mazem je sa istom masti ali bezuspjesno samo malo osusi ali rako ruzno uzgleda.Izbjegajem zaista sve preparate i normalno pazim na svoje dijete svrbi je po malo ali nista strasno ali nista ne pomaze.da je opet vodim dermatologu mislim da opet nece pomoci dali je iko imao slicno iskustvo..ne dojim je vec dajem joj kravlje mlijeko.
Proverite alergiju na hranu. Ona je obicno uzrok a atopijski dermatitis posledica. Bar je kod nas tako. Pozdrav!
Evo ovako moja mala ima sada godinu i po...Pre nekog vremena pojavilo joj se crvenilo na kozi odveli smo je dermatologu i rekao je da se radi o dermatritisu tj ekcemu....Propisao nam je kremu kojha je ustvari jos vise pogorsala stvari.Tada se pojavile ranice po rukama i nogama uzasno je izgledale pa smo je ponovo odvele dermatologu koji je tada prepisao pastu Zinci koju smo kombinovali sa drugom kremom i mazali na tim mjestima i sve se na svu srecu povuklo.Izbjegajem znaci deterđžente sapune,i pazim sta jede.Jedino ne znam eto ne dojim bebu ali dajem joj kravlje mlijeko sa petit keksom.sada se pojavilo crvenilo na obrazima,,,svrbi je i takođe sam mazala sa tom pstom ali ne prolazi vec se samo susi,,pa ne znam kupujem joj razne kreme ali bez nekih rezultata.
Draga Alma,probajte da izbacite kravlje mleko jer je uglavnom ono uzrok ekcemu deci koja ga imaju
drage mame , tate,bake i deke
moje dete ekcem ima od rodjenja. sada vec ima dve god i ekcem ne prolazi :( vodila sam je kod svih mogucih dermatologa i alergologa i evo vam par saveta :
- prof LALOSEVIC lepo kaze da deci atopicarima treba oblaciti samo pamucnu odecu,odecu treba prati sa sapunom koji se narenda u masinu, izbaciti prasak i omeksivac, kupanje u psenicnim mekinjama!!!! verujte mi pomaze jakoooo puno. sipa se voda u korito, i uzeti mekinje u sake ,malo ih potopiti u vodu i cediti ih, primeticete kako izlazi ulje iz njih koje odlicno hidrira kozu, prof prepisuje didermal koji je odlican, ali na zalost ni to ne moze stalno da se maze :(
prof. Milos Nikolic po meni , najbolji nas deciji dermatolog,radi u kcs i privatno u bel medicu preporucuje kupanje u linola uljanom dodatku za kupku, koje je najbolje do sada sto smo probali,i uz kombinaciju sa mekinjama daje odlicne rezultate.. na promene mazemo belogent,koj za tri dana smiri promene, i ono najvaznije nega koze sa emolijansom.do sada smo probali lipikar,mustelu,ekomer,,exomegu,ja mislim sve sto ima na trzistu i nista se nije pokazalo tako dobro kao najobicniji emolijans ali i posto njih ima razlicitih, najbolji su iz apoteke beograd i apoteke Sveti Sava u Bg :)oni inace prave i za kcs te kremice, a kosta svega 400 din .a mi jos u emolijans sipamo par kapi ulja kajsije jer je odlicno za kozu.i mazati 5-6 puta dnevno dete.
a PROF NESTOROVIC ,cuveni alergolog kaze da i vakcinacije imaju veze sa pojavom ekcema,i da dobro se razmisli da li vakcinisati decu ili ne?! Mnogi ga osudjuju a pak mnogi u tome i podrzavaju, a na vama je dragi roditelji da odlucite. ako imate dobre pedijatre popricajte i sa njima na temu vakcinacije.
e toliko od mene.... nadam se da sam barem nekome pomogla,ako saznam nesto novo javljam, ali savet jos jedan STO MANJE KORTIKO kremica jer ekcem je nesto sto se stalno javlja iznova i iznova pa treba da mislimo na nasu decu :)
Cao i moj sin ima ekcem od drugog mjeseca zivota i sada ima skoro sedam ali slabo prolazi konstantno je crveno mazali svim i svacim vodili i pedijatru i dermatologu nista je li ima neko neki savjet sta da radim,cime da mazem......
Zdravo svima,

Moja beba ima 6meseci i 3 nedelje,pre otprilike mesec dana je dobila ekcem.Otisli smo kod Dr. Lalosevica, cuvenog dermatologa, koji nam je prepisao didermal mleko..i vidim da nam je isto rekao kao i Zani koja je objavila komentar u decembru 2011.godine.Namazali smo dva puta i vec je bolje.Mene interesuje sta bi trebalo posle didermal mleka koristiti,za svakodnevnu negu koze?
Lalosevic nam je rekao da dodjemo ponovo kod njega za 10 dana da bi nam prepisao kremu za svakodnevnu negu-i uzeo jos nova :)
Moje dete (7 meseci) imama ekcem na podlakticama s vremena na vreme ne non stop i koristimo Mustela Cold Cream ili Pantenol mast. Mazem nekoliko dana posle kupanja i povuce se na par meseci. Na licu je imala kada je imala dva meseca i to smo sredili Mustelom i dalje je besprekorno. Ako se slucajno prosiri ili pogorsa najverovatinije cem kod homeopate (iako sam skeptik) ali komsija je imao rane do krvi po rukama i nogama pa je to sredio kod homeopate. Tako da bi pre probala to nego neke ekstremne kreme i setala od lekara do lekara....
Moja Dunja ima ekcem od 3,5 meseca. Svasta smo probali, uz konsultaciju lekara, kreme, meleme, ma nista nije pomoglo. Dok jedne noci nismo zavrsili u Tirsovoj, zbog druge stvari i doktori nas napali kako mozemo da dozvolimo da nam dete ima takvu kozu.
Naravno razumeju me svi koji imaju bebu sa ekcemom.
Daju nam erijus da pije 5 dana, neku mast emoliens i beloderm samo gde je crveno. Ljudi probajte ovaj emoliens. Dunji je koza bila suva sta god da smo mazali. Nije stetna, moze i 10 puta u toku dana da se maze, ali nema potrebe. Dovoljno je samo 4-5 puta. Dunjina koza se preporodila, a imala je ekcem samo na licu. Znam da je problem kod koze sa ekcemom odrzati je masnom, jer je jako suva.PROBAJTE.
Moj sin boluje od ekcema od 2 meseca,sad ima 3 godine,sve kolekcije smo probali,samo mu pomaze elokom,elidel i za negu emolijans obicni,i tako u krug . svakih mesec dana izadju rane ,crvenili,svrab,mi stavimo elokom,to prodje i smucilo mi se. nadjem na netu dr.visnjica i odem sa detetom.Doktor-ludak,davi sat vremena,prica o seksu pred decom,pa sve i da je u pravu-mozak ga izdaje ima 84 godine i poceo je da lupa gluposti. toliko me je bilo sramota... krema i pregled i cajevi 3000, dijagnoza-psorijaza?! mazem kremu,povlaci se nakon 10 min,posle 2 dana skoro nema nista.ishrana na bazi voca i povrca,sto vise sirovog. Tretman deluje,Ko voli nek izvoli.
nikakve kreme ne pomazu samo jabukovo sirce..treba sa njim mazati ekcem 5-6 puta u toku dana par dana..mislim da ce ovo svima pomoci..ja sam imala ekcem i jedino mi je to pomoglo..
Na zalost i moj bebac pati od ove dosade- ekcema. Ima 5 mjeseci i vec dva mjeseca je borba. U pocetku pedijatar je izbjegavao kreme koje sadrze kortizon,medjutim na kraju nas je uputio kod dermatologa koji nam dao upravo to :( Kremica zalijeci ekcem,ali nakon dva dana se ponovo javi. Kako savremena medicina nema lijeka za ekcem,odlucili smo se na drugi nacin lijecenja - pitaj babe ! Nadam se da ce upaliti,a ako da podijelicu moje iskustvo sa vama.
Drage mame, batalite sve kreme i kremice. Pojava na koži je samo manifestacija nekog unutrašnjeg problema. Nema smisla lečiti posledicu, već treba otkriti pravi uzrok i delovati u tom pravcu. Više međunarodno priznatih stručnjaka mi je reklo da je u našoj zemlji dermatologija potpuno promašena grana medicine. Proverite tačno šta sve dete ne toleriše, iznenadićete se! Sve ono što bebac ne svari kako treba ostaje u organizmu u vidu nekog nus produkta, čitaj toksina. Oni se talože negde, remete funkciju organa na kojem su se nataložili i tako mogu nastati mnooogo ozbiljniji problemi nego što je suva koža i crvene ili bele fleke... "Proguglajte" malo na tu temu. Proverite u kakvom je stanju bebina jetra, mi redovno kontrolišemo ALT, AST i GamaGT. Suviše široka tema :)
Drage mame, imam bebu od 4 meseca i od samog pocetka imamo problema sa ekcemom. Probali smo sve moguce kreme i kupke dok nam jedan privatni doktor nije rekao da bebu kupamo svaki treci dan u uljanoj kupki, eucerin i mazemo kremom koja se narucuje preko interneta, sajt bioeliksir, krema dermio. Posle prvog dana, osip koji je beba imala po celom telu u vidu crvenih pecata, drasticno se smanjio, beba je prestala da se ceska i postala mirnija.Posle drugog dana osip se skoro skroz povukao...
Drage mame, želim sa vama da podelim svoje iskustvo,jer se nadam da će vam koristiti. Naime, mom bebcu od 2 meseca se pojavio osip po licu, vratu i ušima. Otišli smo u dom zdravlja i prepisana nam je krema elocom. Od nje je sve prošlo, ali nismo znali da je ona prejaka za bebe i da je ne bi trebali koristiti. Posle nedelju dana osip se javio opet, u dz su nam rekli da ne mažemo ništa, da će proći samo od sebe. Nije prošlo, pretvorilo se u kraste, beba je postala nervozna, češala se, slabo spavala. Konsultovali smo pedijatra iz Instituta za majku i dete i on nam je rekao da koristimo hidrokortizon 1% i Pantenol kremu. Jesmo, i počelo je da se povlači. Zakazali smo kod dr Laloševića, poznatog dermatologa...upravo smo se vratili od nnjega. Čovek je divan! Zgranuo se kada je čuo čime smo ga mazali. Naime, radi se o dečjem ekcemu, koji spontano prolazi do 3. godine života. Bebama nikako ne smeju da se koriste preparati za odrasle, tako da su gore navedene masti samo štetne, nikako korisne. Beba mora da bude u dodiru isključivo sa pamukom, niako vuna i ostali materijali;ukoliko majka doji mora izbaciti iz upotrebe koštunjavo voće (bademe, orahe...); beba se kupa samo u vodi i na samom kreju se istrlja seba med sapunom i odmah ispere, po licu isključivo voda;izbaciti Pavlovićevu mast i koristiti bebi puder. Dao nam je da mažemo Didermal mleko, koje se spravlja u apoteci, mi smo ga kupili u apoteci u Kičevskoj 10, jer ga tamo imaju već gotovo. Namazali smo ga i, evo bebac spava već 3h. Izgeda da mu je umirilo svrab...
Nadam se da će na kraju butu sve ok. Ipak više verujem dermatologu koji ima mnooogo iskustva, u pitanju je stariji čovek, o kome smo čuli da je najbolji naš dermatolog. Eto, nadam se da sam pomogla bar malo sa ovim svojim iskustvom... POzz
drage Mame! moj decak ima 7 godina,a ekcem je dobio sa dva meseca,u pocetku mu je pomagala sebamed krema.ali kako je rastao gubila je dejstvo.onda sam kupila DERMALEX REPAIR kremu i odlicna je,probajte nadam se da ce vam pomoci
Drage mame ! Morala sam se registirati na portal i podjeliti s Vama nasu pricu . I sama sam kao vi bespomocno tražila po Internetu kako pomoci nasoj maloj curici s atopijskim dermatitisom i nakon godinu dana nasli smo cudotvorno rjesenje. Hana je sa sest tjedana dobila prvi puta AD i bila osipana tri mjeseca po cijelom tijelu, tako da smo bili željni vidjeti njezinu boju kože. Razlog pojave je alergija na hranu, dojena je beba, jos i sada. Nitko nam nije puno pomogao, sagdje ista prica....probajte ovu kremu, probajte onu kremu....do ludila nas dovedose s tim kremama i nista nije koristilo. Shvativsi od cega crvenilo nastaje, ja sam izbacila iz svoje prehrane sve proizvode od kravljeg mlijeka, jaja, rajcice, orasaste plodove i konzervanse i njezin AD je poceo stagnirati. Kupali je samo u cistoj vodi i Otkrili kremu Uriage i nju koristimo vec pola godine, pokazala se super. Koža se ocistila, no na rukicama AD ne prolazi. Oko Uskrsa se sve opogorsalo, jer naravno da joj je netko dao nesto papati sto ne smije i ponovno bukti AD,dobili Kremicu od DR., ali je nismo koristili jert sam iskopala na Internetu BIOELIKSIR EUROPA- EUTEN kremu od koje je za tri dana mazanja nestalo svo crvenilo i svrbež i sad nakon tjedan dana koža je potpuno obnovljena, nema suhoce ni hrapavosti, stga drage moje mame pokusajte s tom kremom, na biljnoj je bazi i za mene i moju mrvicu je napravila cudo.
Moj sin Jovan ima 6 meseci i 3 nedelje i danas smo isli kod lekara i rekli su nam da ima atopijski dermatitis...dali su mi na koznom uljanu kupku,kremu posle tusiranja i kremu da mu mazem preko dana...Molim vas recite mi jel je jos neko imao problema sa ovim i kako resiti...mnogo se plasim...rekli su mi da ce da se povuce samo i nestace skroz,ali citala sam po netu da moze i da ostane...:(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »