Komentari za tekst "Ishrana u slučaju hemoroida"

Komentara
13
Ostavite komentar
Ja sam u osmom mesecu i mucili su me hemoroidi u 6 i 7 . Mazala sam faktum i neke cepice stavljala po preporuci ginekologa, nista mi nije pomoglo dok mi mama nije preporucila svinjsku domacu mast. Bukvalno sam uvece dosta namazala i stavila i na ulozak okrenut ka njima i ujutru kao rukom odneseni. Nisam mogla da verujem. Od tada ih preventivno mazem svako vece i nema ih :))) Eto ako nekome pomogne. Pozdrav svim mamama
Ja sam imala ogroman problem sa hemoroidima posle porodjaja. Unutranji i spoljasnji. Kunem se u mast hemotropin, za dfva dana je proslo, strckanje aplikatorom unutra i mazanje spolja, bukvalno 15x dnevno. Higijen se podrazumeva, non stop perkanje.
Samo sto vise vode pijte,manje slatkiša...Problem rijesen!Ako treba kome savjet neka pise...Problem imala,problem rijesen😊
Joj posle prvog porodjaja izaslo mi je preko 10komada velicine grozda, 15dana nisam mogla ustati iz kreveta, stolica redovna, sto se tice hrane pridrzavala sam se sta sam jela, izasli su mi od napinjanja.Sada sam deveti mesec trudnoce, ne bojim se uopste porodjaja ali imam veliki strah od hemoroida, vec su mi izasla cetiri, ako znate kako da resim problem, molim vas pisite.
Imam 16 godina, slabo sam prije jeo kuvano jelo, ima 4 mjeseca sam ba[ poceo da jedem kuvano dobro, kolika puta u nedelji moram da jedem kuvano da ne bih dobio hemoroide, bavim se fizickom aktivnoscu igram fudbal, i idem na spravama, malo pojasnite..
Meni je pomogao Staroplaninski melem za hemoroide.Koristila sam i Faktu mast i Hepatbombin H i nisu mi pomogli . Posle porodjaja sam imala bas problem sa njima,od bolova nisam mogla ni da sedim ni da lezim normalno pa sam bebu dojila stojeci. I krvarili su mi vise od mesec dana.
Cula sam da pomaze i Flogocid krema kao i list debele koke.Iscedi se sok iz lista.
Meni je za sprečavanje tvrde stolice u toku trudnoće pomoglo to što sam svako jutro za doručak jela žitarice sa mlijekom i medom, a poslije porođaja sam koristile masti za hemoroide koji su mi brzo pomogli.
i ja imam trenutno veliki problem cak su mi ih i sekli da to izadje iz njih i to sve nazivo nepristajte na to ni slucajno bolno je jako
I meni su se pojavili hemoroidi posle poridjaja.Veličine bobice grozda.imam po nekad svrab. I to je jako neprijatno.
pojavila mi se izbocina u rektalnom delu velicine suvog grozda, da li da mazem sa necim i sa cim,,,malo boli i pecka, nista strasno, ali plasim se
kod koga se javljaju hemoroidi u ovom slucaju uopste nije bitno, jer se posle porodjaja ne javljaju zbog neaktivnosti i sl, nego zbog pritiska na tu vensku mrezu usled nosenja ploda i napinjanja pri porodjaju. Osim toga, jednostavno je nemoguce da se zene posle porodjaja ne krecu, dakle, kretanje ovde nece pomoci. Ishrana moze da ublazi, ali iz svog iskustva i iskustva mojih drugarica, jedino sto stvarno leci jeste mast, Hepatrombin ili Faktum. Meni je pomogao Hepatrombin bukvalno u roku od 2 dana.
Faktori koj mogu ublazhiti hemoroide.
-israna
-fizicki aktivnos (kondikcia)
-stres (kontrolirane emoci)

-israna treba biti uredna i ceshca bogata vitaminima , vo menito shto cheshche zhitatarice,manje masti zhivotiske poteklo,bez zacina,kafewto e mnogo shtetno kaj hemoroidi ,luta piperka ,konzervirana hrana,gazirani sokovi id.

-Hemoroidi se javlaju kod ludi koji nisu aktivni, vozaci ,ljudi koj radu kancelariama, koj mnogu stojat u nozima pr.konobari.
Zato treba dati jako pazhnje kretanju ,peshaciti ,trcati .plivanje.Primer 2 sata nedelno ( ponedelnik ,petak) peshaciti-trcati.

- Po moj mishlenje stres je jedan od naj bitni faktora kod hemoroidi.Znaci treba imati na um izbegati momenti -situaci shta nam svaraju stresnu situaci.
Ako to ne mozhemo sami izbegati trazhiti pomoc ljecniku.
Ako imamo pazhnje na ova 3 faktora ja vi garantiram hemoroidi ce biti vasha proshlost.
hemoroidi su veoma poverzani sa nacinom israne- neureddno uzimanje hrane ,hrana bogata masti i zacina,ne raznovstna hrana.No edan od najvaxhni faktor pojava hemoroida je stres, po moj mishlenje e glavan faktor.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Da li je bezbedno imati seks u trudnoći? Da li je normalno to što.. »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »