Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Dusan je mali huncut,smeje se i cici! Sisa na 4h a uvece posle kupanja u 21h spava do 5h i udvostrucio je tezinu..naravno nista mu necu uvoditi do 6meseca jer super napreduje!Jedino ne zna sam da zaspi...A stalno bi da se dize,sedi ili stoji,no jos mu ne dam...ponosna mama.ps konacno bez grceva!!!!!
Moj bebač ima 4 mjeseca i dvije nedjelje i isključivo sisa. Sa 4 mjeseca imao je 7,5kg, što je više nego duplo uvećanje porođajne težine. Majčino mlijeko je zlatni standard za bebu i nezamjenjivo je. Ja sam odlučila da se držim preporuka našeg pedijatra i da sa uvođenjem čvrste hrane i sokića krenem sa 6 mjeseci, i to dok je beba u hranilici ili kolicima. A do tada ćemo na obostrano zadovoljstvo da sisamo :) :):)
Vi imate zlatnu doktorku. Moja malena je isto sa 4 meseca bila 7,5kg, ali je doktorka rekla da joj uvedem kasice i smanjim podoje, a od 6-og meseca uvedem adaptirano umesto mog mleka. Ja se samo slatko nasmejah i nastavih da iskljucivo dojim i tako cu da radim bar jos mesec dana. Inace, u Svajcarskoj mi se svi cude sto jos dojim i teraju me da predjem na adaptirano jos od 2. meseca jer je "bolje za bebu". Hahahaha! Neverovatno!
Drage mame , moja beba ima 4 meseca i 2 nedelje od pocetka se rukovodimo upustvima pedijatra ,samo sisa i savrseno napreduje kao po knjizi:-)Do sredine drugog meseca jeimala grceve , a od polovine treceg meseca je krenula da kaki na svaki peti dan, i tako mesec dana , pedijatar se savetovao da uvedemo kompot od suvih sljiva i stvarno se pokazalo kao prava stvar, sad ima stolicu na svaki dan .
Drage mame moja Dunja ima 4 meseca i jednu nedelju. Dojim je. Ali zadnjih mesec dana pocela je da se budi nocu oko 3 sata da jede, a preko dana nece da jede dok je budna samo u nekom polusnu.
Prvo moram da je uspavam pa da legnem pored nje..
Ovaj mesec je napredovla 400gr, a sad ima 6kg(rodjena je sa 3100g).
Ja sam se malo zabrinula..PLaniram da joj za 10 tak dan uvedem pirincane kasice i tako redom..
nadam se da ce to da prihvati.
Ona je inace jako vesela beba jedino je prava osica kad je presvlacim.POcela sam da joj dajem lazu da bi se umirila.
Kakve su vase bebe kad ih presvlacite?
cao.moja beba ima 4,5meseci i planiram da joj uvedem kasicu pirincanu prvo a kasnije videcemo.pedijatar mi je tako rekao.dojim je.
Moj Matea jos uvej sisa...ubacila sam mu vocne sokice,ujutru i popodne,kasice pocinjemo sa 5 mes....sada ima 4 mislim da ne treba nigde zuriti,ima vremena...ako beba dobro napreduje sto joj davati kasice i odvici od sise,nista zdravije nema od majcinog mleka...polako ali sigurno drage mame.....;)POZZZ
Čitam sve ovo i neverujem šta sve piše.svaka beba je individua za sebe.Beba rodjena istog dana kad i moja Lena ima već dva zuba,a nama tek počinje balavljenje,ali smo zato za četri meseca porasli 9cm,Sa tri i po smo krenuli sa šargarepom pa sa jabukom (sokić)i evo sad ćemo preći na ceralije.Vazno je samo pratiti sopstveno dete i sve se samo kaže.
Lena ima 4 meseca i 2 nedelje.Dojim je,lepo napreduje.Ponudila sam joj pirinac,breskvu,jabuku,medjutim nista ne prihvata sa odusevljenjem,tako da cemo ipak sacekati jos neko vreme za uvodjenje cvrste hranice
Moj Vasilije samo sisa,sa 4 mes.je imao 7,5 kg. Odlicno napreduje,nije imao grceve,stolica mu je od rodjenja redovna.Ne planiram do 5.mes.nista da mu uvodim.
Moj sin ima 4 mes.i 1 ned.i samo ga dojim,kada napuni 5mes.planiram da mu uvedem pirinac sa mojim mlekom,pa povrce,voce,meso. Kada beba sisa nije joj potrebno nista do 5-6.mes.Trebalo bi prvo uvoditi povrce,pa onda manje slatko voce da se beba ne bi odbila od sisanja. Vasilije je moje trece dete. Stariji sin i cerka nisu sisali pa sam pocela da im uvodim kasice sa 4 mes. Pedijatri stalno menjaju pravila,ali je istina da je bebin digestivni trakt ne razvijen za kravlje mleko,plazmu...Trenutno mozda ne ostavlja posledice,ali kasnije... Majcino,vase, mleko je napravljeno samo za vasu bebu,ukoliko mozete dojite je.
Drage majke, ukoliko zelite da dojite i ukoliko to cinite, nema potrebe da bebi dajete nesto drugo. Vase mleko je nezamenjiva hrana. Zasto biste prevremenim uvodjenjem vocnih i drugih kasica to uskracivali onima koje najvise volite? Uzivajte u neponovljivim trenucima dojenja i gledajte kako zdravo rastu. Stariju cerkicu sam dojila 2 godine, a kasice i ostalu hranu je pocela da uzima tek posle sestog meseca. Za dva dana puni 5 godina, veoma je napredna i osim prelezanih malih boginja, nismo imali nikakve zdravstvene probleme. Nadam se da ce tako biti i sa njenom sestricom, koja je u petom mesecu. Puno pozdrava svim roditeljima!
Cao svim Mamama,moj decko ima 4 meseca i 2 nedelje,sa sokicem od jabuke smo poceli od 3. meseca razredjeno s vodom. skoro cetri meseca je imao kad sam mu ponudila kasicu od iste,od tada svake nedelje sam mu uvodila novu (sargarepu,breskvu,visnju)i to npr. u ponedeljak 2-4 kasicice sokica,utorak pola flasice,sreda cela..pa u petak kasicu koliko je zeleo da pojede (ne vise od jedne teglice).Resila sam se za juvitanu posto mi je sigurnije nego da kupujem za pocetak pa sama spremam,jer ko zna cime prskaju voce i povrce sto kupujemo..Pre nego sto sam pocela da uvodim cvrstu hranu posavetovala sam se s prijateljima patronaznom sestrom i pedijatrom,i slusam iskustva drugih roditelja.Moj bebac odlicno napreduje,zdrav je i to je meni najbitnije.Svaka majka najbolje zeli za svoje dete i radi to kako najbolje ume,zato netreba nikom suditi niti kritikovati!Bye bye
ja imam dete od 4 meseca i od 3mes dajem mleko sa plazmom a sada i kasice i sok i super napreduje
@jana
Beba tako vezba misice, ali je zbog kicme rano da se stavlja da sedi. Nama je fizijatar rekao da beba treba sama da sedne tj. da se prvo sama okrene sa ledja na stomak i sa stomaka podigne u sedeci polozaj.
Draga moja Jana,bebu od treceg meseca smes da stavljas u polusedeci polozaj,ali sa dobrim osloncem. Ja sad imam sina koji ima 4 meseca i dve nedelje,ovo mi je drugo dete,cerka ima 5 i po godina,oboje su zdravi i pravi i ni jedno dete nisam odgajala po knjigama . Prvo i prvo nasi pedijatri pricaju price svako za sebe,ja sam se uvek vodila svojim instinktom i zeljama beba. I prvom i drugom detetu sam juvitanin sok od jabuke davala sa 1.5 mesec,da bi im regulisala stolicu kad su presli na vestacku ishranu (brzo sam ostala bez mleka),kad su napunili tri meseca pocela sam da im kuvam sargarepicu,jabuku,krompir,malom sam nesto pre navrsenih 4 meseca pocela u mleko pre spavanja da dajem neke pahuljice koje su od 4 meseca (iz nemacke su),Sad kad ima 4 meseca i skoro dve nedelje on jede sve od voca i povrca za rucak a pre spavanja i dalje jede one pahuljice samo sad vec malo gusce mu pravim,nije ni tecno a nije ni gusto . Sad vec prespava celu noc od nekih 9h uvece pa do 7h ujutru . Pre nego je poceo da jede imali smo problem sa kilazom,bio je malo krupniji,sad je poceo da se izvalci u duzinu,nefali mu nista,zdrav je kao dren . Stavljam ga u sedeci polozaj,ali da mu ledja imaju cvrst oslonac,u autu se vozi u bebi sedistu a nosiljku smo odavno izbacili iz upotebe,dodduse sa 3 meseca mu je vec bila mala . Tako da ni jedno dete nisam odgajala po "propisima" koji se naravno razlikuju od pedijatra do pedijatra a imam zdravu decu .
Eto ja ovako a vi drage mame kako zelite . Puno pozdrava od mene .
moja beba ima 4 meseca i ne zeli vise da lezi,stalno se naginje u sedeci polozaj a ja je uvek vracem u lezeci i ona se ljuti.htela sam da pitam da li smem da je malo stavim da sedi jer bas zeli a mene je strah jer znam da ne sme u sedeci polozaj pre 6 meseci
MOJ LUKA IMA 4 MJESECA I 2 NEDELJE I JA NISAM IMALA MLIJEKA DA GA DOJIM I OD RODJENJA BUKVALNO JE NA VJESTACKOJ HRANI,PRVO NA HUMANI KOJA MU NIKAKO NIJE PRIJALA PA NA APTAMILU STO JE SAMO POGORSALO GRCICE I NEMA STA NISAM RADILA DOK MU U TRECEM MJESECU NISAM DALA MLIJEKO 1.6 MASNOCE I DIJETE MI JE ZIVNULO NEMA GRCICE STOLICA REDOVNA,SAD SA 4 MJESECA SAM MU POVECALA NA 2.8 I SUPER,DAJEM MU KASICE SOK NE,VODU OBAVEZNO I NE VIDIM PROBLEM U TOME,DA SAM SLUSALA STA DOKTORI KAZU MOJA BEBA BI SE BAS NAMUCILA. I JOS NESTO KRAVLJE MLIJEKO SE NE PREPORUCUJE DO 6 MJESECA ZBOG ALERGIJSKIH REAKCIJA,A POSTO IH ON NIJE IMAO NE VIDIM RAZLOG DA NE NASTAVIM DA MU DAJEM SVAKAKO JE BOLJE OD PRASKOVA...POZDRAV MAMA I RADITE KAKO SAME MISLITE IPAK VI NAKBOLJE POZNAJETE VASE BEBE.
Nasa Megi, po preporuci lekara, je pocela da jede pirincane kasice, zatim kasice od jabuke, a zatim i od sargarepe. Lepo je sve to prihvatila i idalje spava po celu noc, lepo napreduje i vrlo je vesela. Na isti nacin smo postupali i sa starijom cerkom u tom uzrastu i sad je to devojcurak od 9 godina. Mogu svim mamama kao mama ali i kao lekar da preporucim da polako i strpljivo uvode nove ukuse svojim bebama kada napune 4 meseca. Srdacan pozdrav!
Jasna,razumem te,al narandza njoj ne izaziva alergiju,voli njen ukus,a i prirodan je izvor vtamina.a sto se tice plzme, ne moze ona da pojede vise od ravne kasicice,od toga ne moze nista da joj bude.i njen organizam treba polako da se navikava.sto ih vise pazimo,bebe su osetljivije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »