Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
5 ravnih kasika pirincane kase se prelije sa 150ml prokuvane prohladjene vode.
Drage mame, moja beba 21.septembra puni 5 meseci, sisa i lepo napreduje, a ja izmazam visak mleka oko 700-800ml dnevno. Moje pitanje je kada vam je doslo do regulacije kolicine mleka(ponuda i traznja) i kada uvesti kasice? Hvala :)
I da ne treba izmuzavati grudi jer sto vise izmuzavate vise se mleka i stvara,beba sama regulise to..
I moja puni 21. septembra 5 meseci,sisa.. i uveli smo pirincanu kasicu pre nedelju dana, obrok pred veceru.. i odlicno je prihvatila ;)
Drage mame kada planirate da stavite bebu u dubak?
http://m.huffingtonpost.ca/2015/11/20/why-are-baby-walkers-banned-in-canada_n_8609678.html
procitajte malo o tome zasto su zabranjene u Kanadi! Iz razloga sto se dosta dece povredjivalo u smislu da su padali niz stepenice, dohvatali ostre predmete i slicno.
i ja ne planiram nikad. al tako bi volela,otpadose ruke...
Nikad, to je čak zabranjeno u Kanadi,ne možeš ga ni kupiti. Škodi razvoju, jer se beba oslanja na prstiće dok je još nezrela za hodanje i taj obrazac i zadrži kad prohoda. Dete se ne uči da hoda, pustiš ga na pod, staviš igračke okolo,ono prvo propuže, pa se uspravlja držeći se za nešto i kad se oslobodi samo prohoda.
Ja ne planiram da stavljam moju bebu u dubak uopste.
Nikako bebu u dubak. Pročitajte malo

na internetu tekstove od strane ortopeda o štetnosti dubkova.
Moji malisani danas imaju 4 meseca i 3 nedelje i dosta cujem da izgovaraju a,e i b.Ovih dana imam bas zelju za sexom,tako da zamolicemo bake i deke da malo pricuvaju,makar sat vremena,samo malo da se zaigramo. :)
Zanima me da li ima mama koje jos nisu dobile menstruaciju? Inace iskljucivo dojim bebu i smatram da je jos rano za uvodjenje kasica, ali to je moje misljenje. Pozdrav mamama.
I ja iskljucivo dojim bebu,ali nemam menstruaciju. Kada se vama regulisala ponuda i traznja mleka? Ja dnevno izmazam po 700-800ml viska. Doktorka kaze da krenemo lagano sa kasicama ali sta s mlekom da radim? :(
Dojim i ja moju bebu, i menstruaciju imam redovno i uredno kao i prije trudnoce. :)
A s kasicama smo poceli cim smo napunili 4 mjeseca.
Zivim u Austriji i tu mi je doktorica preporucila uvodjenje kasice vec sa 4 puna mjeseca.
Pozdrav :)
I meni se menstruacija vratila nakon 2 meseca. A i ja samo dojim bebu, ali sam u konsultaciji sa nutricionistom iz doma zdravlja pocela da joj dajem pirincanu kasicu jednom dnevno. Po malo cisto da proba i da se malo navikava. Sad pauziramo dva dana da bi ispratili da li ima neke reakcije, ukoliko ne bude bilo rekla mi je da nastavim slobodno da joj dajem to naravno i da dojim, a negde sa 5,5 ili 6 da pocnem sa osnovnim (krompir sargarepa tikvica i ostalo...). Beka je napredna zadovoljna kao i mi oko nje 😊 pozz
Sto se menstruacije tiče, ne bih mogla da odgovorim, meni se sve vratilo u normalu nakon 2 meseca. Sa kašicama smo počeli, inače smo na dohrani, bebac super prihvatio, raduje se kad god ugleda kašičicu!
Pozdrav drage mame..Bebac ima 4 meseca i dve nedelje napredna je beba..Zanima me da li je casa bebica pocela da smeje na glas..ona se smeje vec od mesec dana ali jos nema glasnog smejanja?
Svaka beba je individua za sebe
.Moj Bogi se smeje glasno od cetvrtog meseca ,na pocetku kada ga ljubimo ,a sada i kada se blesavimo sa njim.Ne opterecuj se ,uzivaj ,bice o glasnog smejanja...
Moja beba je prvi put pocela glasno da se smeje pre mesec i po i to ju je svekrva zasmejala sad se vise i ne secam kako :) A sada se smeje kao prava najvise u ogledalu kad je neko drzi pa pricaju tad crkava od smeha 😄 a voli i kad se neko pravi da kija to je zasmeje onako bas 😊🤗
Drage mame kako se borite sa bolnim desnima i izbijanjem zubica? Mi smo kupili ogrlicu od cilibara (apsolutno nije pomogla), koristimo Dentakid tabletice i mazemo gel ali nema neke pomoci...beba je jako nervozna, stalno trazi da se nosi , slabo jede i malo spava...imate li neki savet ili iskustvo sta je pomoglo vasim malisanima pa da probamo😕I jos jedno pitanje - da li vam opada kosa i sta koristite za ovaj problem? Imam utisak da cu ocelaviti...u pramenovima mi opada kosa...hvala unapred na odgovorima...poljubac svim bebama...i pozdrav svim mama borcima😉
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Velike vesti - uskoro vam predstavljamo novi i redizajniran Bebac! »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »