Komentari za tekst "Vlada Srbije prevarila mame i nastavila da im naplaćuje solidarni porez"

Komentara
9
Ostavite komentar
Danas mi je stiglo resenje za povracaj solidarnog poreza,i blago je reci da sam sokiran!!!Od nekih 69.000 dinara koji su uzeli mojoj suprugi,stiglo mi je za povracaj samo 6000,a da ne pricam da je poreska nasla da je poslodavac u jednom od tih meseci navodno uplati 5000 dinara vise,pa sam to morao da uplatim Poreskoj da bi uopste primila platu za taj mesec.Ovo je kradja nad kradjama,i ako im mi to precutimo,oni ce imati odresene ruke da nam sve otmu ako im zatreba.Ne dozvolimo im to,zbog nase i neke buduce dece!!!!
Konacno dobijem potvrdu iz firme o isplacenim zaradama i onda se ispostavi da moram traziti potvrdu i od RFZO jer su mi i oni isplacivali u spornom mesecu 35% zarade, isti RFZO zbog koga je sve ovo i nastalo jer su kasnili 4 meseca sa obracunom, ko zna koliko cu cekati potvrdu od njih :)
A u razgovoru sa referentom iz PU rekose sta bi trebalo da pise na potvrdi, ova moja potvrda se bas i ne poklapa sa tim.
A jos moram da podnesem dva zahteva, posebno za povracaj sredstava a posebno za obustavu postupka, jer su me cak dva puta "solidarisali". I da kopiram i prilozim sve zapisnike i resenja...
Bice tu cini mi se dosta dopuna zahteva, ako budu raspolozeni u PU, i dosta izgubljenih zivaca oko papirologije da ce vecina odustati od zahteva....a njima...zrno po zrno - pogaca!
I pored kasnjenja sa isplatama plata i pored FT1P za podnosenje zahteva za novcanu nadiknadu po rodjenju prvog,drugog,treceg...deteta sad jos i zahtev da ti vrate ono sto si ti uzeli!!! Pa sto oni nisu popunjavali zahtev pre nego sto su uzeli!? Ovo je prevrsilo svaku meru! SRAMOTA BRE
Mi smo u Januaru potpisivali u firmi papire na kojima je pisalo za jedan kvartal koliko je skinuto posto kao poreski obveznici smo svi sami registovani u poreskoj upravi,posle nedelju dana se promenila prica,to sto smo potpisali sada ne vazi pare ce poreska uprava uplatiti firmi a firma ce onda na osnovu obracuna vratiti zaposlenima novac,caka je u tome da je firma dosta duzna i sta ce se desiti ako tog dana bude blokada racuna,pare ce otici duznicima a nama poslodavac nikada vise nece to nadohnaditi.Radi se o Novom Sadu ne znam za ostale gradove kako je regulisano,za sada velika sumnja da je ovo sve prevara,
Sad citam u novinama, kao, vratice porez. Predizborne price. Po kom osnovu su uopste uzimali? A sto ne isplacuju zarade na vreme nikom nista? Zbog toga i uzimaju taj porez, jer malo ko bez nagomilanih zarada ima platu preko 60000. Tuga. Da smo normalna zemlja to ne bi smelo da kasni, da smo normalna zemlja morali bi da mi plate i kamatu na kasnjenje plate, da smo normalna zemlja neko bi trebalo da ide u zatvor ili bar da leti sa vlasti zbog ovog maltretiranja. Drzava mi islatila roditeljski dodatak za dete, super, sad treba da joj ga vratim kao solidarni porez, taman ce da ispane tridesetak hiljada, ako nastave da oporezuju. Lud zbunjenog...
Nije dovoljno samo ostro isudjivati. Trebalo bi ih skinuti sa vladti. Posast, eto sta su oni.
Uzas! Sram ih bilo!!!
Sta se desava sa porodiljama kojima u prosek poslednjih primanja (3,12 meseci) ulazi smanjena osnovica, zbog primene mera Vlade, i na osnovu nje se obracunava naknada za odrzavanje/porodiljsko odsustvo? Samim tim one od samog pocetka pa do kraja porodiljskog primaju manji iznos naknade. Da li ce se situacija promeniti, u smislu da se kod obracuna proseka poslednjih primanja izuzme smanjena i primeni redovna osnovica pre smanjenja?
Sta ocekivati drugo od ove smejurije od drzave. Strasno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »