Komentari za tekst "VIDEO: Zašto je porođajni bol jači od bilo kog drugog?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Kakvo bezvezno poredjenje. Ne traumirajte zene pre nego sto su se porodile. Ne moze da se poredi bol od opekotine i bol porodjaja ni po kakvim skalama. Porodjaj je prirodan bol i nije slican drugim vrstama bola jer pre svega donosis novi zivot na svet i otpocinjes najbitniju ulogu u svom zivotu.
Nemojte da se plasite i traumirate drage buduce mame bez potrebe. O tim bolovima nisam ni razmisljala niti su vredni razmisljanja i tumacenja. Nikakve pripreme za sam prodjaj nisam imala porodila sam se 2 puta. Ali sam bila opustena i srecna kada je trebalo a to je u trenutku kada porodjaj pocne.
meni niko nije rekao da moze na porodjaju privremeno da se izgubi razum zbog bola, da ti padne mrak na oci i da nemas potpunu kontrolu nad sobom, kao treba misliti na disanje tada, a sta ako zaboravis da mislis uopste?
Izbacila sam kamen iz bubrega godinu dana pre, i kad sam negde procitala da je slican bol, mislila sam da znam sta me ceka. Evo, iz mog iskustva mogu da vam kazem da nije ni blizu. Cak smatram da je uvredljivo tako reci, da ne spominjem kad se nadovezu sa vojskom.

"Srecom" zavrsila sam na hitnom cr, mada mi niko nije ni obrazlozio zasto, sta je krenulo po zlu- ne znam.
Muka mi je kad se setim bolnice. Bebu sam videla tek posle 18 sati, jer sam bila na intenzivnoj, jedva su me probudili kazu...

A beba? SAVRSENA!
Secanje na bol ce izbledeti, al prvi pogled na nju nikada!
Drage moje, ne oseća svaka osoba bol na isti način. Neko ga ne podnosi, nego može da podnese dosta pre neko što kaže jao. Niti svaki porođaj traje isto. Ne može se porediti situacija ako jako dišete dva sata , beba vam je do 3 kg i iz pet napona beba izađe napolje i ona druga kad vam je beba mnoogo krupnija, a porođaj se otegne preko 10, 15, 20 sati...tad vam nikakve pripreme ne pomažu, umor učini svoje, bolovi kao da su jači... Ja spadam u prvu grupu i toplo preporučujem epidural svakoj budućoj porodilji ukoliko je osetljiva na fizičku bol, nije u dobroj fizičkoj kondiciji, ima krupnu bebu i prvorotka je. I ne zaboravite, posle porođaja dolazi zašivanje, bez epidurala može biti prilično bolno ukoliko naletite na doktora "teške" ruke bez krojačkog talenta. U to ime živeo epidural!
meni je termin za dva dana imam neopisiv strah od bola najvise epidural bih uzela ali ne znam da li ce biti mogucnosti da ga dobijem jer u novom sadu nije dostupan 24 h a i pitanje je da li bi bilo slobodnog anesteziologa u periodu kada rada
Nadam se brzom porodjaju jasno mi je da boli al nadam se da ce brzo proci. srecno svim buducim i sadasnjim mama
Sigurno imate u porodilistu savetovaliste sa anesteziologom. Ako nema,potrazi samog anesteziologa u porodilistu i ponudi mu da ga castis (javna tajna je da je cena oko 150 evra),ako mozes da priustis to sebi. Razmenite brojeve,kad porodjaj krene pozovi ga ti ili muz,ili neko ko ce biti blizu tada. Vredi svaki dinar epidural. A on ima pravo da dodje,nema porodiliste veze sa tim. Srecno.
Čestitam autoru ovog teksta! Naročito za kraj " Mamina ljubav je ipak jača od bilo kojeg bola!" Prelepo❤
Uzmite epidural buduce mame,21 vek je,ne mora da boli.
Veoma primitivan nacin razmisljanja,s obzirom na to da 1/3 dece u vremenu o kom pricas nije dozivelo svoj prvi rodjendan. Zahvaljujuci toj medicini koju pljujes,taj broj je danas znatno manji. Kao i broj zena koje ne prezive porodjaj. Epidural se u svetu koristi vec skoro 30 godina,a kod nas zene i dalje slusaju babske price i ne veruju lekarima. Zato smo tu gde smo po pitanju zdravlja (vodeci u svetu po mnogim bolestima),a i svemu ostalom. Nisi bolja majka ako te boli porodjaj,sjajna si ako tvoje dete sutra postane dobar covek. To je jedino vazno.
Hvala njima na epiduralnoj ja nikada licno ne bih.Kako su zene prije radjale,bez doktora par pesikira i to je to pa djeca hvala Bogu ziva i zdrava.Ovaj nas 21 vijek unisti.Sta se samo desava gluho bilo.Uce se nad jadnim majkama i bebama.
Evo jedan komentar za buduce mame: ja sam se poradjala prirodnim putem iako je bebac bio u karlicnom polozaju te je sam porod smatran rizicnim. Nisam zelela da koristim nikakvu medicinu za ublazavanje bolova. Porodila sam se samo uz "izduvavanje bola". Kada trudovi krenu, telo se napumpa hormonima koji prirodno ublazavaju bol. Osecaj je kao da ste u transu.Vreme leti. Na kraju kada dete ugleda svetlost dana, nema lepseg osecaja. Buduce mame, samo hrabro, porodjaj je veoma intenzivno i prelepo iskustvo. Nema razloga da se plasite.
jeste😊
Jeste da boli,ali kad se ugledaju ta mila oka dva,sve u trenutku nestaje.
Ja iskreno mislim da neka monstruozna mucenja koja su se radila na ljudima u logorima, testiranja ljekova, ili i danas po ovim ratnim zemljama i sve te silne grupe i ubice sta rade ... - mislim da je sve to jace od porodjajnog bola.
Ne znam sto sam odlucila da ovo napisem, ovo je lijepo mjesto za majke i bebe, ali jednostavno...ima gorih bolova.
Plasila sam se poroda kao nicega pa sad kad se sjetim ... boli ali nije toliko strasno. Boli vise kad se iskomplikuje, zato se i govori u zeljama "da sve prodje kako treba".
P.S. Mislim da bebac nije trebao objaviti ovakav clanak, jer ovo samo moze podgrijati strah kod trudnica/zena koje nisu radjale...
Lep filimic ali naucni deo je potpuno neosnovan i pretstavlja mit na internetu. Jedinice bola nisu naucno zasnovane, vec davno istrazivane ali ne i prihvacene. Drugim recima informacije vezane za jedinice bola su neosnovana, ali to ne umanjuje ogroman bol porodjaja.
...i onda se svi čude zašto je u modi platiti da se uradi carski rez... možda je bol toliki ali navala adrenalina i prelepe emocije odrade svoje, i porođaj se sigurno ne doživljava kao lomljenje 20 kostiju... mene je lično više bolelo vađenje umnjaka, a moram da napomenem da uopšte nemam strah od zubara i umnjak sam vadila 3 meseca nakon prvog porodjaja, tako da su mi bolovi od porodjaja bili jos potpuno sveži, i nisam imala lak porodjaj. Tako da drage buduće mame nemojte da vas ovakvi i slični tekstovi plaše, samo hrabro i opušteno, psiha je najbitnija tokom porodjaja!
Joj ja ne znam. Planiram trudnocu,ali tako me strah bola. Cesto imam jake bolove tokom menstruacije da sam pred onesvescivanje. Nekako se docepam tusa da me drzi u svesnom stanju, pa me jako strah,jer ako me to tako boli, boze kakav ce mi biti pododjaj
Ти си имала чак порођај то је ок....Што је ретко обично код прворотки то траје дуже и није ни мало пријатно ја јачи бол нисам осетила никад! Али све се заборави кад родиш дете!!!! Зашто да не знају жен3 да боли јако кад је то истина?! А да треба бити хладне главе и што опуштенији треба!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »