Komentari za tekst "U Evropi očevi su na porođaju, a gde su u Srbiji?"

Komentara
24
Ostavite komentar
Ja iz Svajcarske, muz bio prisutan na carskom rezu 🤗❤ sve je odlicno proslo, samo sto nije mogao pupcanik da presece 🤣na prvom porodjaju bio je uz mene 19 sati 🙏🏻 sad sa drugim bice opet i raduje se tome 😍❤
Kod nas ocevi uglavnom docekuju porodjaj na poslu, a uvece slave u kafani. Moj suprug bi zeleo da prisustvuje, ali ja nisam sigurna da li to zelim a mislim da u Visegradskoj nije dozvoljeno ni uz novcanu nadoknadu
U mom gradiću nemamo ni patronažnu sestru, a ovdecse raspreda o tati na porođaju.
Poradjala sam se u Frontu i suprug je bio sa mnom - neponovljivo iskustvo za oboje! Drzali smo se za ruke, pricali, bodrio me je i zajedno smo docekali nasu bebu. Takodje, dok on nije stigao dezurna babica je sve vreme siktala na mene (bez razloga), a kad je on stigao sve vreme je cvrkutala.
Sada sam ponovo trudna i muz kaze da ni za sta na svetu ne bi propustio dolazak naseg drugog deteta na svet, zbog cega sam mnogo srecna.
Njegovo prisustvo ni na koji nacin nije uticalo negativno na nas odnos, bas naprotiv ☺
Mislim da ovaj Psiholog nema pojma.Uopste nije tacno da muskarci imaju traume posle porodjaja , vec izbegavaju odnose sigurno iz drugih razloga.Moj suprug je bio prisutan na porodjaju i sada je jos pazljiviji prema meni jer je video kroz sta mi zene prolazimo dok se poradjamo.Isto tako nas seksualni odnos je jos bolji nego sto je bio.Niko ne tera nikog da gleda direkno dok beba dolazi na svet.Boze moj , postoje vise vrste polozaja kako bi se zena porodila.Moj je bio u zabljem polozaju tj polucucecem i moj suprug mi je mnogo pomogao time sto je ucestvovao zajedno sa babicom i doktorom , drzeci mi ruke i bodrici me divnim recima.To zeni samo daje vise snage i entuzijazma.Tako drage buduce mame i tate, samo bez straha.To je najlepse nesto kada zajedno prvi put ugledate vase malo sunce.
Sto se tiče prisustva oca to psihološki jednostavno nije za njih. Istina je da posle toga ne mogu da upražnjavaju sex sa suprugom, istina je da brakovi mahom propadaju zbog toga. Osim toga što dosta parova imam sa tim problemom na terapiji. Prvo što ih pitam kada dođu i potraže pomoć jer "posle porođaja moj suprug ne želi da ima odnose sa mnom" ja ih pitam da li su prisustvovali porođaju, odgovor je da. I sama kada sam se porađala u Frontu pitali su me da li želim prisustvo supruga i ako je on insistirao na tome, decidno sam odbila.
Potpuno netacno. Zbog toga im sugurno ne propadaju brakovi.
Najveca glupost koju sam cula.Pa ko ih tera da gledaju kako beba izlazi !!!!
Nije tacno, to sto nemaju odnose to je sigurno samo izgovor.Moj muz je bio prisutan i mi imamo savrsen brak i odlicne odnose kao da porodjaja nije ni bilo.
U Srbiji ispred bolnice... Nažalost
U Srbiji plati, pa se klati! Daj 500€ i u Frontu ce ti porodjaju prisustvovati muz.
Sta pričaš kojih 500e? Imaš cenovnik u Frontu na njihovom sajtu 5000 din je prisustvo oca.
Sa mnom mozete da se slozite ili ne, ali mi smo toliko zatucani da je to porazavajuce. Na celu sa istim tim doktorima, koji smatraju da su u porodjajnoj sali Bog i batina. Da je dozvoljeno, kao u civilizovanim drzavama prisustvo oca, drugacije bi se i doktori i sestre ponasali. Moja sestra se porodila u Americi, a sestrice su joj rekle, moze da dodje maksimum njih petoro na porodjaj, nemojte vise. Muzika, zezanje, opustanje. Zasto kod nas ne moze? Nisu oni ni bolji, ni pametniji od nas!
Kakve bajke ovi napricase o našim porodilistima. Evo ja sam se dva puta poradjala, jednom u Frontu a drugi put u Svajcarskoj. Nebo i zemlja. Kod nas u Frontu ništa ne pokažu oko bebe, to mi je tek patronazna pokazala kad sam izašla iz porodilišta. Neću zaboraviti kad je došla sestra za laktaciju da vidi je li krenulo mleko. Stisla me za bradavicu kad mi oči nisu ispale, misliš tako treba, šta znaš kao prvorotkinja. Kad sam se poradjala u CH, shvatiš da ništa od toga tako ne treba. Razumem ja i naše zdravstvene radnike i uslove u kojima rade, ali opet ne mora tako grubo kao da smo životinje. I prisustvo muža na porodjaju je super stvar. Nisam osećala strah jer je on bio sa mnom , divno iskustvo.
Kakve bajke ovi napricase o našim porodilistima. Evo ja sam se dva puta poradjala, jednom u Frontu a drugi put u Svajcarskoj. Nebo i zemlja. Kod nas u Frontu ništa ne pokažu oko bebe, to mi je tek patronazna pokazala kad sam izašla iz porodilišta. Neću zaboraviti kad je došla sestra za laktaciju da vidi je li krenulo mleko. Stisla me za bradavicu kad mi oči nisu ispale, misliš tako treba, šta znaš kao prvorotkinja. Kad sam se poradjala u CH, shvatiš da ništa od toga tako ne treba. Razumem ja i naše zdravstvene radnike i uslove u kojima rade, ali opet ne mora tako grubo kao da smo životinje. I prisustvo muža na porodjaju je super stvar. Nisam osećala strah jer je on bio sa mnom , divno iskustvo.
moj suprug je bio kraj mene al evo vec puna 4 mjeseca mi nemamo sexa on kaze da ga je strah da ce me povrediti posto me bas voli a sva sam bila sivana.. a nekad mi je u glavi mozda sam mu se zgadila kad je gledao ono sve dole i prerezao pupcenu vrpcu.. bolje da ne bude... porod je bio u njemackoj
Da, u Frontu ti uzmu jedno 500 evra, pa moze da prisustvuje porodjaju! Koje su to price da tamo dozvoljavaju prisustvo oca???
Da li je moguce da svi pisu da obucavaju majke, pa jednu rec ne kazu o detetu, apsolutno NISTA, iako su mlade prvorotke, ja sam dosla kuci i nisam znala da li i KADA i KAKO da detetu presvucem pelenu...a da ne pricam o ostalim stvarima, dojenju, kupanju, pupku, bilo cemu, ostave te tako da se sam snalazis...
To jeste u pravu. Meni su jednom u bolnici pokazali obradu pupka i nista vise. Kada sam prvi put presvlacila pelenu detetu u bolnici zvala sam sestru da umota u onu pamucnu pelenu a ona mi je uzvratila da pratim ono kako sam je odmotavala pa da joj tako i vratim. Naravno da nisam imala pojma kako. A onda dodjes kuci i patronozna sestra dodje jednom samo i samo izmeri dete i ne pojavi se vise..
Moj suprug nije prisustvovao porodjaju iako sam ja volela da bude sa mnom. Mesjutim ni kada sam se porodila nije bio sa mnom, pa cak ni kad sam imala postporodjajnu depresiju koja je bila blaga, ali sam plakala po ceo dan a on je rekao da sam luda. Tako da zavisi od muskarca da li ce biti uz suprugu ili ne, niko ga ne moze na to naterati.




moj muž je želeo da prisustvuje porođaju, ali je teški paničar i mislim da bi se sigurno onesvestio nekoliko puta😄 Otišla sam da se porodim potpuno mirna i svesna svega što se događa oko mene. Kući je čekao od trenutka kad me je ostavio na prijemu dok mu nisam javila da je postao otac. I bilo mi je mnogo lakše tako. Odmah je došao da nas vidi. Smatram da supružnici treba da se dogovore šta je najbolje za oboje, a ne pošto poto muž da bude tu iako će se osećati prestravljeno i uspaničeno. To nije dobro kako za njega, pogotovo za porodilju. Mislim da je najbitnije da buduća mama ode bez straha na porođaj i sa mirom u sebi. Ja sam imala porođaj za poželiti 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »