Komentari za tekst "Svi za ukidanje PDV na bebi opremu"

Komentara
3
Ostavite komentar
Ajmo sad nova akcija: vracanje privatnih klinika u sistem VTO o trosku fonda! Naime, u drzvne dve, u Beogrdau, je tolika guzva da ako se sad prijavite, sticicete u septembru na red. DAKLE POTPISI NA ISTIM PUNKTOVIMA ZA VTO U RPIVATNIM KLINIKAMA O TROSKU FONDA!
GODINA BEBA ZAR NE?
Ako ne dobijemo beb, ni PDV nam nista ne znaci!
Postovani,
sa radoscu sam podrzao vasu peticiju za ukidanje PDV-a i ogranicavanje trgovackih marzi na bebi opremu. Takodje pozdravljam i pozitivne reakcije nadleznih. Medjutim poslednje informacije, citiram: "Da bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, predlogom zakona biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe", saopšteno je iz Vlade Srbije." me veoma obezhrabruju i navode na to da je dobra volja nasih politicara ipak samo predizborni marketing. Ukoliko sam dobro razumeo citirano saopstenje iz Vlade, to bi znacilo da bi PDV na bebi opremu i dalje ostao, a da bi roditelji morali za povrat tog istog PDV vaditi raznorazne potvrde, posecivati saltere, dok bi novac bio vracen posle ko zna kolikog vremeskog perioda. Uzimajuci u obzir stabilnost nacionalne valute, iznos povrata bi svakako za par meseci bio realno znatno manje vrednosti.
Poznavajuci ozbiljnost i odgovornost nasih drzavnih organa, sve ovo bi bio samo izgovor za formiranje jos par agencija koje bi se bavile ovim pitanjem i udomljavanjem stranackih kadrova. Takodje, da li to znaci da bi gradjani poput mene, koji zive u provinciji morali putovati do Beograda, Novog Sada, Nisa, Kragujevca ili nekog drugog centra, posecivati za to odredjene sluzbe. Trosak ovakvih putovanja , gubitak vremena svakako ne bi opravdao povrat neke prosecne kupovine.
Pominju se zloupotrebe, gospodo pa zar mislite da bi gomile osiromasenih penzionera navalile na kupovinu i konzumaciju bebi hrane, kupovanju decijih pelena i decije garderobe?
Nama roditeljima svaki dinar znaci puno SADA i ODMA. Taj ustedjeni dinar bismo odmah iskoristili za kupovinu jos jedne decije namirnice, dela garderobe... Ovako, ukoliko ove najave prodju, preostace nam samo da skupljamo racune i da ih odnosimo do ,,ljubaznih sluzbenika,, koji ce na nase pitanje,, Kada se mozemo nadati novcu?'' mrzovoljno odgovoriti ,, Kad Vlada uplati!"
Takodje , ovo znaci da ce babe i dede, tetke i tece, ujne i stricevi placati PDV na bebi opremu koju ce kao poklon donositi nasoj deci. Oni , posto nisu roditelji nase dece nece imati potvrde i nece moci da dobiju povrat PDV-a. Zasto je potrebno nesto tako jasno i jednostavno zakomplikovati? Politicari i ekonomisti ce nam pricati razne bajke, svakakva objasnjenja, ali tih objasnjenja nije bilo kada je PDV na racunare bio umanjivan sa 18 na 8 posto.
Stoga vas molim, da sada kada je inicijativa dobila toliku medisku paznju i ogromnu podrsku ne prihvatite lose politicke strategije i resenja. Zahtev je vrlo jednostavan ogranicavanje trgovackih marzi i PDV=0!
To bi bilo bas, bas lepo!!!!!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »