Komentari za tekst "Šta žene širom sveta nose u porodilište?"

Komentara
82
Ostavite komentar
U 🇦🇹 samo pasta i cetkica za zube 🙂 bukvalno sve ima za majku i bebu😊
Norveska, dobije se svoj apartman, s krevetom i za muza.
Ukoliko ne zelim moju cetkicu, deo i cesalj, te fen. Ne moram nista nosit nego punjac sve ima u bolnici.
No ja sam to sve gori navedeno spremila, plus blazinice za grudi, kapi za nos, zvake, labelo, male pelene i vlazne m, papuce, te muzu prisvlaku, punjac i papuce. 🍀🥰
Pozarevac porodiliste,dva velika peskira,pelene za bebu,4 spavacice,mrezaste gacice i mrezasti ulosci,pribor za licnu higijenu,papuce
porodila sam se prosle godine 5.12. u Pancevu i ponela sam dva peskira,dve spavacice,plasticne papuce za kupanje,sobne papuce,sve za licnu higijenu,pelene za bebu i vlazne maramice,keks,vodu,sok,plastica časa... klistir,vatirane uloske,mrezaste gacice i mobilni telefon(sa punjacem)🤣 Stvari za bebu o za mene su mi donete kada smo izlazile iz porodilista. Naravno u sklopu stvari koje sam spakovala bila su i potrbni lekarski papori.
P.S. mislim da je bilo jos po nesto ali trenutno sam se ovoga setila.
Porodila sam se 2012. u Kruševcu i ponela sam bukvalno sve, i za bebu i za mene.Nadam se da se do sad nesto promenilo.Dobra stvar je sto smo imale solidno kupatilo sa toplom vodom.Posteljina je bila cista.
Drugi put sam se porodila 2015. u Svajcarskoj. Nisam mogla da verujem, nije mi bilo potrebno nista da nosim, ali ja sam ipak nosila svoju spavacicu i ponela sam cetkicu za zube i pastu a ni to nisam morala.Dva potpuno razlicita iskustva. Bebu ti odmah daju na grudi i ne odvaja se od mene, kupa se tek sledeci dan.Vidim da to u Srbiji zovu bebi frendli i da se toga pridrzavaju samo odredjena porosilista, nazalost.Trebalo bi da je u svim tako. Pozdrav
Molim vas sve te stvari koje ste poneli i čemu ste nosili...u Mitrovici možeš poneti i bolnicu samo jednu kesu i to mora biti providna i sve prevrnuo da ne uneseš nešto nemam pojma šta ...
Ja sam nosila sve u koferu srednje velicine, taman da mi stanu sve potrebne stvari. U pitanju je Betanija Ns. 🙂
Za Betaniju u Ns.
*Za mamu:2x spavacice
Sobne papuce i japanke za kupanje
Sampon, sapun, pasta, cetkica
1 veliki peskir 2x mala peskira
Mrezaste gace, ulosci 3 pakovanja
Oktanisept ako ste sečene
Pumpica za mleko
2 tetra pelene
Toalet papir 2 kom
Voda,plazma, štapići...
*Za bebu: pavloviceva
Vlazne maramice
Pelene po izboru
*Za otpust:odelce za bebu
Odeca i obuca za mamu
Nosiljka

Neke zene mozda ne zele da doje a neke mozda ne mogu.Ja sam bila u grupi koja ne moze jer su mi bradavice bile uvucene pa sam uz pomoc pumpice za kratak period uspela da izvucem i onda sam regularno nastavila da dojim.Tako da ne treba odmah napadati i osudjivati nema razloga. Svako ima pravo da radi kako misli da treba.I one koje ne zele da doje nego zele da koriste pumpicu to je njihovo pravo!
Meni je pumpica dosta pomogla da mi nadodje mleko, jel beba nije mogla da izvuce u porodilistu. I dosta zena je koristilo zbog toga, ili zbog prevelike kolicine mleka koja beba ne uspe da popije.Isto tako i ako dodje do upale dojke pumpicom se izvuce ono sto beba ne izvuce. Pozz
Evo sve ,ali pumpica. Zato u Srb doji svega 20% žena. 9 meseci imate da se informišete i dočekate porođaj da ne znate ni kako se mleko stvara. Pa valjda beba treba da sisa,da vuče,da bude na dojci, što pumpica?
Moja beba je prevremeno rodjena, nije znala da sisa, nije bila sa mnom stalno a bile smo u porosilistu 10dana..da nije bilo pumpice niti bi sisala niti bi pila moje mleko u porodilistu..ne razumem cemu osudjivanje, ne ide dojenje svima lako, u porodilistu nisu sve mame odma sa bebama, a osobljr nece da pomogne niti da pokaze niti da pogleda u cemu je problem..majke koje nisu uspele sa dojenjem ili su koristile pumpicu, nista manje ne vole svoje bebe zbog toga..
Ja nosila samo neseser i odeću za izlazak iz porodilišta za mene i bebu. Tamo dobila sve,od uložaka,mrežastih gaća do pelena za bebu, papuče,spavaćice, ma sve. Naravno,to nije u Srbiji.
Spavaćica,pidžama,papuče,ogrtač,čarape,donje rublje,peškir,pelene,pasta za zube,četkica,češalj,dezedorans,vlažne maramice,obične maramice,gel za tuširanje,ubrusi,labelo,krema za tijelo,ulošci (obični,ne mrežasti),krema za bradavice,paracetamol,sok,voda,voćni jogurt,grickalice,punjač,slušalice,nešto šminke (moraju se žene malo dotjerat kada krenu kući, da sakriju iscrpljenost)
Kragujevac; porodila sam se pre cetiri meseca a bilo mi je potrebno samo ovo:
mrezasti ulosci i gacice, peskiri, sredsva za licnu higijenu i lanolin za bradavice. Spavacicu i papuce dobijete u porodilistu i mozete da menjate i tri dnevno ako ima potrebe. Bade mantil mi nije bio potreban, bilo je toplo, a i kupatilo je odmah pored sobe. Posteljinu su isto menjali bar jednom dnevno. Za bebu pampers, vlazne maramice i krema. Odelo za izlazak nam je tata doneo kad smo odlazile kuci.
Pozdrav
Bade mantil sam zaboravila :)
KBC Zvezdara

Komplet stvari za bebu za izlazak iz bolnice (nisam htela da suprug mozda nesto zaboravi :) )
2 spavacice
japanke za kupanje
papuce za sobu
peskiri
dezodorans
mrezasti ulosci
sapun, pasta, cetkica
vlazne maramice
pampers
pavloviceva
fascikla sa dokumentima
vestacke bradavice (nisu mi trebale ni tad ni sad)
voda
plazma
seven days :D
(mrezaste gace nisam ni htela da nosim)

vodu i hranu su mi donosili moji, ali u porodilistu ima hrane samo sto ja nisam htela da je jedem
Ja sam se u Gradskoj poradjala 2014 i sada cu verovatno opet tamo pocetkom jula.Da li je neko mozda nosio pumpe za izmuzavanje to jest da li je dozvoljeno ?
Porodila se u Njemackoj, Ponijela stvari za licnu higijenu i 2 spavacice.. Ostalo za bebana sve smo dobili, tajo je poslije donio stvari za njega u cemu cemo ga iznijeti :) I maxi cosi :)
Visegradska: Za sebe sam ponela, stvari za licnu higijenu, bade mantil, peskire, papuce i spavacicu. Svoju spavacicu sam nosila kad su bile posete a njihovu ostatak vremena :) za bebu nista nisam nosila, samo su doneli odelce kad smo izlazile. Krema za bradavice obavezno. Od hrane mozes da uneses sta god zelis :) Ja licno nisam nista ponela, jer sam znala da ima prodavnica u bolnici. Ali kad su me primili na odeljenje oko 2 ujutru, dosla je sestra da me pita da li nesto zelim da pojedem ili popijem, a ja sam samo htela da spavam :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »