Komentari za tekst "Dobre i loše strane trudnoće u dvadesetim"

Komentara
24
Ostavite komentar
imam 27 god. i 3 djece. oni su moje najvece blago
Blago tebi. Ja sam rodila prvo sa 29 (pre 14 meseci), obozavam ga! Zao mi je samo sto ga nisam mnoogoo ranije rodila,jer ne znam sta sam cekala toliko dugo. Da imam uslova rodila bih odmah jos dvoje ;)
Ako je cilj da se nalupeta u jednom tekstu sve sto svi vec znamo, a da to pri tom napricate gomilu gluposti, koje sirok auditorium citalaca moze da razume na sto nacina (a mnigi vrlo negativno i pogresno npr.) itd. onda ste uspeli!
da li ste imali iskustva sa tokofobijom
Ne slazem se sa negativnim stranama radjanja od 20-30 god.Govorim u svoje ime u srecnom sam braku i beba je i vise nego zeljena.Jako sam srecna i euforicna sto sam trudna a nisam bas tako lako ostala trudna,prva trudnica je bio spontani.Na bebu smo se odlucili kada smo oboje smatri da je pravo vreme i nemamo nikakav problem u komunikaciji ni odnosu.Odlicno se slazemo i ovo nam je najlepsi period zivota.Imam nepunih 25. godina.Za izlascima ne patim,niti su mi ikada bili toliko bitni u zivotu ali oboje imamo i dalje svoj drustveni zivot.Nema razloga da prestanemo da putujemo i to svo troje,beba nas nece ni u cemu sputavati a sve i da nemamo vremena za nesto sto silno zelimo najbitnije je da smo svo troje zdravi,srecni i na okupu.Sada sam 31 nedelja i jedva cekam svog andjela.Ne osudjujem nikoga ali da nisam spremna da se odreknem necega radi najvece ljubavi ne bih ni radila na bebi.Mladi parovi sa neplaniranom trudnocom mogu imati te "probleme" koje navodite,parovi koji se dovoljno ne poznaju.A cak i za to mislim da nije bas tako jer znam dosta parova koji su jako srecni cak i sa neplaniranom trudnocom.Jednostavno je stvar toga kakav si covek.I u 35. godini mogu postojati problemi ako je neko dzangrizav i netolerantan...
Ocigledno je da i jedno i drugo ima prednosti i mane ali cesto ne mozemo da biramo, zena koja se uda sa 28 ne moze da radja sa 23, ali nemaju ni sve zene tu srecu da ostanu trudne kad pozele meni je recimo trebalo 5 godina da ostanem trudna a udala sam se rano.. Nema potrebe da niko nikog osudjuje bilo u dvadesetim ili tridesetim svako ima svoje razloge, muke i probleme zato hvala bogu da imamo decu a kad smo ih rodile i kako nebitno je ;)
Prvo sam dijete rodila sa 20 god, a drugu djevoccicu sa 24god i sad se tako divno osjecam.Volimo se najvise nas tri smo najbolje drugarice.Osjecam se tako lepo dok se setamo i druzimo.Starija cerkica ce sda u skolu a maladja ima 2,5 god i mi super fukcionisemo i volila bi do 30 god trece i onda bas uzivanje u zivotu.
svaka cast
Prvo dete sam rodila sa 20,drugo sa 22,a trece sa 26 i moram da kazem da je mnogo bolje kada zene ranije radjaju,ja imam sada 27 god i tri andjela pored sebe ali nemam nista protiv onih zena koje radjaju posle tridesete,jer one smataju da tako njima odgovara ili zbog zdravstvenih razloga,a svako dete koje dodje na svet je radost pa makar ga zena rodila i sa 40
Ja punim 33.god u oktobru. Svakog dana ocekujem prvo dete. Ne zalim sto nisam postala ranije majka, nisam bila spremna i zelela sam da proputujem, da se izludujem i da nadjem pravu osobu sa kojom zelim da provedem ostatak zivota. "Baba" mozes biti i sa 25. god, sve zavisi kako se osecas. Vise poznajem mlade mame kojima je zao sto nisu jos malo bile solo a medju njima su i moje 2 rodjene sestre. Tako da nikada nije kasno ni za sta.
Rodila sam dete sa nepunom 21,i iskreno nemam na sta da se pozalim.mogu da trcim,da skacem,igram se sa detetom do mile volje,imam super odnos sa muzem koji mi je najveca podrska iako je 10 godina stariji od mene.Mislim da odnos izmedju roditelja najvise utice na dete,a ne to koliko ko ima godina.Imedju nas je razlika 10 pa smo opet slozni,i zajedno sve radimo i dogovaramo se.
Ponekad mi nedostaje izazenje,nekad sam umorna,ali pregura se i to,nista strasno.Imam vremena,izlazicu,radicu,polako :).
Imam 23 god. i cekam drugo dete dok prvo ima 2g8m. Zavrsenu visoku skolu i posao, stan i najboljeg muza. Sve se moze kad se hoce. Uvek sam govorila bolje radjati u 20tim nego biti kasnije "baba" svom detetu.
naravno da su najbolje dvadesete, ja cu se poroditi za malo vise od tri meseca, imam dvadeset godina, super se osecam ,i bas se radujem sto cu biti mlada mama ... :-)
Naravno da je bolje postati majka u dvadesetim. Ako se jos poklopi u isto vreme i stabilan posao, solidna primanja, reseno stambeno pitanje onda je stvarno idealno. Nista lepse od mlade mame, a ne mame pred menopauzom i klimaksom.
Svaka vam cast ,kada procitam ovako pozitivne komentare bude mi lakse,i meni se nekako sve preklopilo zavrsila sam faks,istovremeno sam i radila,udala se ,zapocela novi zivot i evo i ja cu boze zdravlja postati mama u 26 /27 godini ,za sada funkcionisem dobro sto se tice obaveza ,ali najtezi i najlepsi posao me tek ceka kroz dva meseca .Pozz ♥♥♥
Skroz isto :)
Svatko zna najbolje za sebe! :) samo upoznata sam sa puno situacija gdje zene sada lupaju glavom o zid jer nisu htjele djecu ranije..i sada su na svim mogućim pretragama, kod ovog doktora, kod onog doktora, Itd..jer jednostavno, godine su stigle..plodnost je pala.. A sve zbog karijere, izlazaka, dužeg spavanja, sebičnosti,. Ali eto , kazem, svatko zna sto zeli! Ja cu postat mama za mjesec dana u 24oj godini 😊 a mojoj sreći kraja nema :) jedva cekam primiti svoje malo zlato u ruke!zar postoji nesto ljepse od toga? Čisto sumnjam..mozda karijera? Ne!!! Jos nisam to doživjela, ali dovoljno mi je staviti ruke na trbuh i osjetiti svaki pokret moje bebice ❤️
Misljenja sam da treba radjati u dvadesetim. Zar treba roditi posle 35. i razmisljati o tome da li cu biti ziva i zdrava kada detetu budem najpotrebnija? Imam 24 godine, postacu mama za nepuna 3 meseca, ali i dalje izlalim, putujem i uzivam. Naravno, lose navike sam izbacila na vreme.
Ja imam 26 godina, mama cu postati kada napunim 27, za koji mesec:) Radim 2 godine, predajem u skoli, student sam doktorskih studija. Ucim, radim, uzivam u trudnoci, izlazim... Sve se moze kada se hoce i mislim da je besmisleno i smesno kada neko kaze da su deca prepreka daljem napredovanju. To su cesti izgovori za prekid trudnoce.
Potrebni su samo volja i zelja, a sta je veca motivacija od malenog bica koje je deo tebe:)
U potpunosti se slazem :) prvog sina sam rodila sa 20, zavrsila fakultet u roku, drugog sina sa 27 kada sam magistrirala, a sada sa 33 rodila sam cerkicu i krenula sa specijalizacijom..pri tom radim vec godinama u nazad. Za decu je uvek pravo vreme :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »