Komentari za tekst "Pogrešni stavovi o jedincima"

Komentara
15
Ostavite komentar
LICNO ISKUSTVO: Odlicno je biti jedinac!
Mozes sam da biras svoju bracu I sestre, tako sto gradis tokom celog zivota kvalitetne veze sa prijateljima. Imas svoj mir, jer svoju malu sobu ne delis sa jos jednim ili dvoje dece. U porodici koja nema bas nesto novca, ipak uspevaju da ti priuste ono sto ti je potrebno.
Razmazeno I sebicno je praviti vise dece ukoliko nemas dovoljno sredstava da deci priustis lepo detinjstvo, a ne da mu sve uskracujes!
Skroz si u pravu. Danas mi je stvarno muka kada vidim roditelje koji svesno stvaraju mucenike, radjajuci toliku decu a nemaju ni za hleba. Posle kukaju i traze pomoc drzave. Zelje su jedno, a mogucnosti drugo.
Moj suprug je jedinac. Njegovi roditelji su zeleli jos dece ali posto je njegova majka operisala srce nije smela vise da radja. Oni su se trudili da ne oseti neku prazninu sto nema brata ili sestru. Od kako smo se upoznali (11 godina smo zajedno, 6 u braku) stalno govori kako zeli da ima blizance zato sto je jedinac. Pored toga, imala sam puno problema da mu objasnim da ne moze moja rodjena sestra da bude isto kao i njegova braca ili sestre od striceva i ujaka (sa kojima se povremeno vidja). Nije razmazen, ne voli da sefuje, lako se uklapa u bilo koje drustvo, ali ipak pati. Sve zavisi od osobe.
Koliko će neki par imati dece, i da li će ih uopšte imati, lična je stvar njih dvoje i spleta okolnosti, mogućnosti, sreće...
Ali reći da ne postoje razlike je preterano. Empiriski je to dokazivo.
Kao na primer...???
Ja se osjecam kao da imam dve jedinice! Starija kcerka ima 19.godina a mladja 2.god. !Stariju kcerku sam odgajala kao jedinicu,jer je to i bila,a sad je otisla na studije,ne zivi vise sa nama,tako da je i ova mladja sad kao jedinica!
Bravo za tekst.Ja sam jedinica i apsolutno nije tacno ni da sam bila usamljena ni da su mi falili brat ili sestra i nikakvih problema sa uklapanjem u drustvo nisam imala.Ja imam sina,sina sam i htela i ne planiramo vise dece,iako mi svi kazu da sam sebicna zbog te odluke ja im kulturno odgovorim KO ZELI JOS DECE NEKA RODI SEBI,JA SAM SEBI RODILA.I apsolutno nikome ne treba da se pravdate zbog svoje odluke,svako zivi svoj zivot bas onako kako mu odgovara.
Ja imam sina.Imat cemo samo njeg.Zasto?
Nezelimo vise djece iako imamo jedno 22 drugo 30 godina.
Nas izbor i kraj vec nas sad kritikuju al odluka je pala.
Ja sam jedinica, i presrecna sam sto nemam rodjene bracu i sestre! Imam bracu i sestre od tetaka, ujaka, i vezani smo kao rodjeni! Nikad nisam bila sebicna, vec totalna suprotnost. Tako da - mnogo postoji predrasuda vezano za jedince. Moj otac je zeleo jos dece, ali majka ne. I ostalo je tako. Zaista je pre pre predivno biti jedinac! Jednostavno, sva ljubav je skoncentrisana na vas. Ja imam dvoje dece, i uskoro trece, obozavam decu, ali iznosim i svoj licni osecaj. Koliko god dece imali - u pravu ste!
Bravo za tekst! Tek sto sam se porodila svi su me zasuli pitanjima kad ce drugo i savetima da je bas dobro kad je mala razlika medju decom.. Na moj odgovor da nisam sigurna da li uopste zelim drugo govore mi da sam sebicna..
Najvise me nervira osuda drugih ljudi koji imaju dvoje ili vise dece.Nas sin ima 4 godine i vec dve godine slusam komentare tipa `vreme vam je za drugo`,~nije dobro da odrasta sam`,`bice vam velika razlika izmedju dece`...Imala sam jako tezak porodjaj od koga i dan danas imam posledice i nisam jos spremna za drugo dete,ko zna mozda nikada i ne budem i zato me raduju ovakvi tekstovi.
Postovana, razumem Vas. Ali, zarad dusevnog zdravlja treba prevazici te traume sa porodjaja, uz strucnu pomoc. Ako imate zelju za jos dece, treba da dopustite sebi i napravite razliku izmedju loseg, bolnog iskustva sa porodjaja i onim sto jos nosi zivot, ako se opet odlucite za potomstvo.
Svako dobro, i ne ustrucavajte se da potrazite pomoc i olaksate sebi.
svako dobro
moj muž jedinac, ja sa dvije sestre i dva brata... on je presretan kad je brakom dobio seke i braću... mi čekamo sedmo... NARAVNO - NITKO SE NEMA PRAVO MIJEŠATI U ŽIVOT NI NAMA SA "VIŠE" DJECE, NI ONIMA SA JEDNIM... samo sam - po djeci iz vrtića i iz škole koji su jedinci, koji su uvijek molili da dođu kod nas, u naš premali stančić, sa puno manje igračaka... - uočila da imamo nešto što im nedostaje... dugo sam učila svoju djecu - pa idi, igraj se s njima iz ljubavi, on je sam, vidiš da vas zove, dok nisam shvatila da i moja djeca imaju pravo uživati, a ne biti "društvo" jedincima...
Sta je pisac (zaprvo) hteo da kaze..?
Apsolutno tacno. Suprug i ja imamo jedno dete, misilm da cemo na njemu i ostati. Ja jednostavno ne zelim vise dece, a stvarno mi je vise muka od raznih komentara kada cemo jos jedno dete i sta cekamo. To je nasa licna stvar i svako mesanje sa strane je suvisno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »