Komentari za tekst "U Nišu zbunjene trudnice: Nema porođaja bez venčanog lista?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Pa ovo je kao neko obavestenje al je pogresno napisano dodju zene na porodjaju samo sa zdrastvenom knjizicom. Ja sam se porodila krajem 2014 odlicno iskustvo cak ja sam strani drzavljanin BIH po pravilu trebala sam platiti al zakon stiti trudnice i nisam platila. sve pohvale za dr DRAGANA STOSICA
Ovo nije novost, isti natpis postoji već minimum 18 meseci, još u vreme kad sam ja odlazila na kontrole u trudnoći kao neudata. Septembra 2014 sam se porodila kao neudata, i niko me zbog toga nije drugačije tretirao u GAK-u. Naravno da će svaku ženu poroditi....
Radovan III , kakve veze ima dal imam muža ili ne , i da li sam u braku ili ne , svašta žena mora da se porodi. Administracija se zbunila.
A sta je sa razvedenim zenama koje su zadrzale prezime bivseg muza , a zive u novoj vanbracnoj zajednici i ocekuju dete sa novim nevencanim suprugom?
Da zbog sudskog spora oko zajednicke imovine... i privatnog zajednickog posla...a i deca kao pravni naslednici jos su maloletna....a vecina zena u novoj vezi tesko se resava na vencanje...
Koja si kraljica, prezime od starog muza a zivi sa novim.
Ima i udanih žena koje su zadržale vlastito prezime. Što je s njima? Moraju li i one donijeti vjenčani list?
A zasto mora propisno overena zk, kada trudnice kao i deca ne moraju da imaju overenu zdravstvenu knjizicu?
Trudnice, deca i porodilje imaju pravo na besplatnu zdravstvenu zastitu, ali to ne znaci da mozete imati neoverenu zdr. knjizicu. Knjizicu mozete overiti i kad vam nisu uplaceni doprinosi, ali morate doneti nalaz na kojem pise da ste trudni.
A zar nije sad po zakonu da trudnice i majke do navrsene 1.god zivota deteta (onda i porodilje) ne moraju da imaju overenu zk i besplatnu zdravstvenu zastitu? Naravno i deca do punoletstva.
Trudnice i deca ne moraju da imaju overenu zk. Poslodavac mi mesecima nije uplaćivao socijalno i išla sam normalno na preglede i komisiju celu trudnoću (bila na održavanju od šestog meseca). Začkoljica je u tome da kada vas prime u bolnicu više niste trudnica već porodilja, a one nemaju pravo da se leče bez overene zdravstvene. A po zakonu sva deca imaju pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu do punoletstva i niko nema prava da vas maltretira zbog toga. Pomeneš zaštitnika prava građana i da znaš svoja prava i svi odmah ustuknu. Sramota da zdravstveni radnici prvo maltretiraju svoje pacijente.
Da, bravo! To je u stvari pravo pitanje! U DZ na Novom Beogradu nisu hteli da mi izdaju doznake dok nisam overila z.knjizicu.

Upravo to sam se i ja odmah zapitala!
Gde to pise da dete ne mora imati overenu zdravstvenu knjizicu?
Mozda se pregled moze i dobiti sa neoverenom knjizicom,ali podici lek u apoteci nikako.
Mislim da ste u velikoj zabludi,u zakonu stoji da deca mogu besplatno overiti knjizicu..ali u praksi to znaci da roditelj mora platiti zdravstveno osiguranje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »