Komentari za tekst "Najbolje zemlje za odgajanje dece"

Komentara
3
Ostavite komentar
Draga, Wormette,

Skroz ste me pogresno shvatili, tj ostala sam nedorecena. Stojim pri tome da nisu bas bezbedne za odrastanje dece zbog velikog broja migranata, ali su ostali uslovi mnogo bolji nego ovde, sta vise, ovde deca malte ne i nemaju uslove za normalno odrastanje i nije bezbedno prvenstveno zbog ludih vozaca pa sve ostalo. Eto, mi cemo kad cerka jos malo poraste za Australiju, posto je suprug odande.
tako da ne, ne mislim da je zivot u Srbiji bezbedan niti da pruza nesto gradjanima..
Veliki pozdrav
Pa ne znam sad koliko su Nemacka, Svedska.. bezbedne zbog velikog priliva migranata i desavanja u Evropi
Draga Kristina, nemojte me pogrešno shvatiti, ali vaš komentar je upravo ono što ONI žele da ljudi misle. Da li vi mislite da je Srbija bezbedno mesto za život? Ja, pošto sam odrasla u Srbiji, i ako je bilo bombardovanje, smatram Srbiju prilično bezbednom, dok, ljudi, ovde, u Belgiji konkretno, vide Srbiju kao ratnu zonu gde deca od 5 godina, umesto da idu u školu, idu da uče da pucaju iz kalašnjikova. Belgija, Nemačka i Švedska su potpuno jednako sigurne kao i ostale zemlje. Teroristički napad se može dogoditi bilo gde i od strane bilo koga (nije vezan za migrante). I slažem se da je Belgija bolje mesto za gajenje dece od Srbije, i zato sam se i odlučila na taj korak. Moj šestogorišnji sin će u septembru u prvi razred (ovde se polazi sa 6 god.). Bio je u državim jaslicama od 18 meseci, i to smo plaćali oko 150 evra mesečno, a kada je napunio 3 godine, krenuo je u predškolsko (ono ovde traje od 3 do 6). Osim onih sitnih troškova oko školice, to je besplatno. Njegov brat ima skoro 4. I on ide sad u isto predškolsko. Pošto imamo dvoje dece koji pohađaju školu, za drugo dete plaćamo sve upola cene. Sada, kada stariji krene u školu, ima, u sklopu škole jedan sport po izboru, gde dolazi profesor da obučava grupu. Ima ih nekoliko, preko džuda, košarke, hokeja do fudbala, baleta i plesa. Svake druge nedelje čas fizičkog se održava na bazenu gde deca, od trećeg razreda predškolskog, kreću da uče da plivaju. Kasnije im plivanje ulazi u ocenu. Imaju, ma koliko para roditelj imao ili nemao, dečiji dodatak koji je fiksni i jednak za svakoga, jer država je dužna da se brine za najmlađe. Sve dečije aktivnosti mogu biti refundirane od strane države. Non stop se organizuju razno razne manifestacije na otvorenom za mališane. U bolnici mame imaju krevet pored detetovog kreveta, kada se porode dobijaju paketiće i pomoć za decu, u svakom smislu. Ovde se deca tretiraju kao pojedinci, a ne kao grupa, sve više škola se organizuje tako da imaju individualne načine predavanja (individualni tempo, vežbe i sl, ponavljanja...) Mnogo volim Srbiju, ali, moram da priznam da je Belgija bolja država za moju decu, i zato ovde i živimo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »