Komentari za tekst "Mama iz Beograda pozvala na bojkot računa za vrtiće"

Komentara
27
Ostavite komentar
I nama je u sredu stigao racun veci za 4 hiljade nego do sada.Nova cena je nepunih 15000 za decaka 4 godine i devojcicu 2 godine.I dalje treba da cutimo i da se pravimo da je to u redu.Mene zanima kome mozemo da se obratimo za pomoc posto ce se grad braniti tumacenjem zakona onako kako njima odgovara.
Svi decu da dovde u vrtice besplatno jer sve je vec odavno placeno! Pomesite oruzje i fino se dogovporite u coporu vi tate muskarrci saa vaspitacicama direktorima i predstavnicima vlasti koji lazu. Jednom za sva gda da se zna red u Srbiji. Ovo je bre bruka!!! Msladic@gmail.comm
Sve ovo je strasno, ali zasto niko ne pomisli na roditelje koji svoju decu moraju da upisu u privatne vrtice jer ne ispunjavaju us;love za drzavni. Suprug i ja smo podstanari, radimo, ali ja nisam prijavljena i ne preostaje nam nista drugo nego da gotovo celu moju platu izdvajamo svakog meseca za privatni vrtic. I onda mi, stvarno neka d bude muka kad krene ovakva kuknjava zbog cene u drzavnim vrticima. Ispisite decu ako vam je skupo, ja bih se rado menjala i placala ovoliko koliko sada placate.
evo mi smo u novembru isli samo 4 dana a platila sam 8000, sramota, ima ih 38 u grupi (zvezdara), za tri meseca koliko ide nije je NI JEDNOM video logoped iako ima dijagnozu govornog poremecaja, sada im je i jedna vaspitacica na bolovanju i nema nikakve zamene, ostale dve ceo dan sa tolikom decom, zaboravili su da je stave na nosu jedan dan... ako Bebac ne uradi nista po pitanju cene nece niko. Jedino da se organizujemo u grupe i tuzimo ih, moje komsije su dobile cenu od 2800! njih desetoro platilo advokata...
Bebac se isto angažuje, ali celu stvar je pokrenuo i vodi čovek koji na FaceBook-u vodi i stranicu Harač za obdanište (vrtić, predškolska ustanova) - Beograd. Priključite se ako želite da budete na izvoru informacija. Ima i roditelja iz PU Zvezdara :) pozdrav
Ja zaradjujem 21.000 sa fakultetskom diplomom... vrtic za dvoje dece placam oko 16.000. Ako ne radim nemam sansu ni da napredujem i samim tim vise zaradjujem. Da li je to normalan polozaj?!?
Cekam nove racune za vrtic i do daljenjeg uplacujem 20%!!!
P.S. Rodjaka iz Austrije koja ima mnogo vecu platu, vrtic placa 50 eura i zali se kako kod njih vlada misljenje da je to skupo... Sta reci a ne zaplakati!
motke u šake ljudi! više nemamo gde! para nemamo zapleniće nam kuće i stanove jer nemamo odakle da plaćamo harač!
Jeste Mirjana u pravu ste, ali zaboravljate kolika je prosecna plata u Srbiji i koliko je plata nezvanicno ispod tog proseka. Takodje zaboravljate da roditelji moraju da rade da bi obezbedili svojoj deci minimum minimuma i da bi majke vrlo rado sedele kod kuce i druzile se sa svojom decom i ispijale kafe sa komsilukom. Ali realnost je naprotiv, drugacija.. Da bi deca imala obucu i odecu (80% nasledjenu od necije dobre volje), hranu... Oba roditelja moraju da zarade. E sad, nekad se zaista nosilo vaspitacicama, a danas ko kako moze... Nisu vise ta vremena, to znaju i vaspitacice, a znaju i roditelji. 20% od ukupne cene je simbolicno, jeste u pravu ste, nek je i 40%, ali roditelji formalnom dokumentacijom ostvaruju ili ne ostvaruju to pravo. I mislim da je glupo da pricate o tome na taj nacin. Koliko se nama privatnicima oduzme na ime poreza, reklame i ostalih gluposti, neću da ulazim. Moje dete nije islo u drzavni vrtic i placala sam mnogo vise za sve, ali to ne znaci da oni koji ostvaruju pravo na to, da imm treba zakinuti cenu pa da ne znaju gde ce sa decom ili da napustaju poslove. Ja ovakav javasluk nisam videla nikada. Zar na decu i osnovno udare! SRAM IH BILO!!!
mislim da dete koje provede u vrticu za te pare je malo..moj trosak kuci je mnogo veci..podeli te i tih 130000 hiljada na 23 ili 25 dana oko 500 dinara..dorucak,uzina,rucak,voce..pa da vidim da li vi mozete kuci sa decom da prodjete toliko? A Majke koje ja znam deca su u vrticu i po deset sati i onda zele da plate hiljadu dinara.Mnoge majke se nesete ni keks da posalju u taj vrtic ni kafu za zahvalnost sto im neko cuva decu a vama je opet mnogo..stramota..sto vodite decu u vrtic sedite kuci i cuvajte decu sami..
Pa rešenje je jednostavno. Samo neka vlada i grad otpuste sve one koji su posao dobili preko stranke zadnjih nekoliko godina i sve one koji ništa ne rade i eto para u budžetu. Nemaju para u budžetu za vrtiće, je li?! A imaju kada treba da se isplati strankama za reklame itd. Za to imaju?! Naplaćuju solidarni i ko zna kakve će još poreze da izmisle, a tajkuni duguju milione za porez i na slobodi su.
Dok je ovakvih ko Mirjana, koji ne umeju da sagledaju širu i realnu situaciju, vlast ne mora da brine. Ovakvi će uvek reći: ma dajte ljudi, pa nemojte da se svađamo oko par hiljada dinara. I zabiće se u svoj ćošak i ćutati.
Digni glavu, progovori!
Molim vas jedno, izracunajte mi kako da sa ukupnim primanjima od 50.000 kada platim 8.000 za vrtic prezivim sa ostatkom. Da ne placam struju i ne hranim dete kad dodje kuci iz vrtica. Da li mu je dovoljno to u vrticu? Kod kuce ne mora da jede, vikend dijeta? I da ga pokrijem sa pet-sest cebeta i upalim svecu..... Suprug je veliki ne mora da jede samo neka radi za 26.000, ja trudna radicu do porodjaja,ne moram ni ja da jedem hranice se beba sa mnom iznutra i to ce joj biti dovoljno za normalan razvoj ????!!! Cena vrtica mozda jeste realna, ali za nasa primanja u "nasoj" zemlji sve je ovo van zdrave pameti.
Gospodjo Mirjana,Vi mora da ste vaspitacica u nekom od vrtica...cim Vam je zao sto ne dobijaju keks i kafu. Ne vidim razlog zasto bi iko od roditelja kupovao kafu i keks zaposlenima u vrticima ili bilo kojoj skolskoj ustanovi. Ti zaposleni dobijaju platu iz drzavnog budzeta i placeni su da cuvaju tu decu. To im je posao!!! Ako im je plata mala neka idu kod privatnika, mozda ce tamo imati vecu platu i nece morati da cuvaju tu decu... ciji roditelji ne znaju da im kupe keks i kafu...Katastrofa! Da li ce se ikada iskoreniti taj ponizavajuci Srpski obicaj , kupovine kafa,cokoladi i ostalih gluposti, da bi neko obratio paznju na tebe. Koliko moras da budes jadan i bedan da jedna cokolada i keks uticu na to da zelis da obavljas posao za koji si placen... a pogotovo kada radis sa decom. Pa nisu to bobice ili komad metala, vec mali, zivi ljudi. Valjda se postaje vaspitac jer se taj posao voli , a ne radi profita i tamo neke cokolade,kafe i keksa!
Poenta je u tome da se za boravak dece u vrticu, plate vaspitacima, itd. obezbedjuju pare iz budzeta! Ne "zivi" vrtic od toga sto placaju roditelji. Da se pare trose kako treba tih 20% koji roditelji doplate bi bilo sasvim dovoljno. I plate vaspitaca bi bile mnogo vece, pa im ne bi trebala kafa i bombone od roditelja.
Da su nase plate 100.000 dinara verovatno bi cena od 13000 bila prihvatljiva,a ovako da dajemo 50% plate na vrtic,to sigurno nije u redu.
LOPOVIIII.To su ljudi bez duse i srama zato se ne cudite.
Pocepaj i idi!
Bez obzira na svu pricu ministra i medija koji obavestavaju o dogadjajima u vrticima, u Smederevu je sve po starom. Ja sam i ranije pitala zasto placam 40% kad je po zakonu 20 % i obracunska radnica je rekla da nije obavestena o promenama i da oni od uvek isto racunaju cenu vrtica. I racun za oktobar je isti kao i prethodni. Ocigledno je da je neophodno da se za svaki vrtic pojedinacno upucuje zalba Ministrstvu kako bi njihovom pismenom reakcijom izazvali promene
zato mi treba da budemo pametni, a ne ovce i da im vec od ovog racuna placamo iskljucivo tih 20% koliko smo po zakonu obavezni! jer na sve preplaceno, nikada nece vratiti!
Treba im jos malo para pa da iskoriste!!!
strasno i sramota za drzavu! bravo Vucicu!!! sram ih bilo, ajde njih da stavimo malo na minimalac od 19000 dinara, pa da od toga placaju racune a uz to i zabaviste za dete!!!! strasno u kakvoj drzavi mi zivimo, sutra bih pocepala moju diplomu i odmah otisla iz zemlje!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »