Komentari za tekst "Majka je dojila do pete godine: Devojka (23) otkrila posledice"

Komentara
21
Ostavite komentar
Moje dete je sa dve godine bilo bez pelena znalo je da prica kao odrastao covek jela je normalnu hranu znala je da pojede punu ciniju corbe ili supe i meso i krompir, jela je svo voce i povrce cak i ono koje ja ne volim ... i iz kog razloga bih ja detetu koje jede apsolutno sve izvadila sisu i dala ? zasto? zelim samo da znam zasto? lekari svasta nesto kazu imaju razne teorije ... vakcine su obavezne pa mnogi tvrde da su im bas te vakcine decu upropastile i izazvale im bolesti navodno .... samo me zanima realan odgovor zasto bi neko dojio dete sa 2,3 ili 4 godine.
Bravo!!!
Neophodno, preporucljivo, optimalno, idealno...do druge godine, do pune dve godine, do drugog rodjendana... Kao, sve informacije su tu, a sve su neprecizne. Kad kazu "preporuka do druge godine", pa, druga godina je ona izmedju prvog i drugog rodjendana, a u stvari se misli na pune dve godine, tako da ispada da strucnjaci samo stvaraju konfuziju. Ja planiram da dojim do prvog rodjendana, ako budem mogla, a posle toga kravlje mleko, jer dete sa punih godinu dana sme da pije stopostotno kravlje mleko. Divne su majke koje hoce dugo da doje svoju decu, divne su i majke koje deci starijoj od godinu dana daju adaptirano mleko, njihove namere su predivne, ali mislim da je uloga roditelja da dete polako uvodi u svet odraslih i da podstice dete da se sto vise osamostali, koliko je u skladu sa uzrastom, a ne da vraca dete u faze koje je preraslo.
ahahahaha, slatko se ismejah na racun komentara :)))))))))))
Strasne ste, zene... samo osudjujete i zgrozvate se. Sram da vas bude sve odreda!
"Macane", ti je sigurno imas kad moras sam sebe tako da zoves. :D
Macko ma sto mi se nerviras, utice na lepotu (ako je uopste imas).
Ahahahahhahahahahahaha
Bravo Ivana. Ovo je tako divan portal, a nekad mi se neke ženturače doslovno zgade svojim zajedljivim, punim osude komentarima. Tužna su to bića.
nije da podrzavam, ali nije ni da ne podrzavam!
zasto vas je briga da li i koliko neko doji? zasto to ne moze biti odluka zene koja je rodila dete?
svakako majke hrane svoju decu, a da ne kazem kakvim sve GLUPOSTIMA ih hrane i sisa je sigurno zdravija od mnoge hrane koju deca jedu!
dve godine plafon! preko toga detetu mogu da ostanu i psihicke posledice!
Komentar je bio upućen komentaru ispod.
Ok...godinu dana...vi najbolje znate, bolje od doktora.
Da bas uopste nije neobicno dojiti dete do 5te godine to je vrlo uobicajena rutina .... ne zna se ko je ludji .... preterale su zene sa potenciranjem dojenja u javnosti i dojenja do 2,3,4 godine i sada cemo imati problem jer ce razne zene koje postanu opsednute dojenjem dojiti decu do polaska u skolu ... samo se nadam da nece ostaviti neke posledice na psihu jer se zna da je dojenje izmedju 6 meseci do maximum godinu dana fizioloska potreba a sve preko toga patoloska veza ....
"3 meseca neophodno,6 meseci potrebno,9 meseci pozeljno,12 meseci preporucljivo." Sve preko toga jeste patologija,majke ne mogu da prihvate da im deca vise nisu bebe. Zasto davati sisu detetu koje moze komotno sniclu da jede? Sve vitamine koje imate u majcinom mleku,deca posle prve godine mogu uzimati kroz drugu hranu,a i pre toga. Nista mi gadnije nije nego kad samostalno,veliko dete pokusava majci da izvadi sisu pred gostima. Ali nisu deca kriva nego te majke.
A gde se to zna? Sve zdravstvene ustanove u svetu da dete treba da sisa do druge godine. Ne možete imati svoje mišljenje za nešto što je činjenica, možete samo ds vam se to lično ne dopadne
Bolesno!
Pa bas glupo sto je prestala da te doji. Sad kad imamo klupe za dojilje,mozete slobodno sa mamom na nju kad zavrsite obaveze na fakultetu,jer to je zdravo,a treba i javno promovisati.
Hahahah xD
A moze i decka da povede, cisto da se edukuje malo.
Koja bolesnica!!!!!!!!!!!
Strasno!!!!!!!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »