Komentari za tekst "Korak po korak: Pročitajte kako do obeštećenja za porodilje"

Komentara
50
Ostavite komentar
Gde mogu da idem da,proverim da,li imam pravo
Da li moze na salteru u 27 marta
Ja Sam predala prosli mesec 19og sad cekam resenje 🤣🤣🤣🤣
Nisam ni dobila resenje,a novac sam dobila 21.og
Molim zene koje su dobile resenje ili isplatu, koji iznos je u pitanju i kako se racuna koliko bi trebalo da primimo? Hvala
Dobila resenje posle mesec dana, posle mesec i po od podnosenja zahteva su isplatili novac.
Da li na osnovu isplacene sume mozete da nam kazete kako su to obracunavali?
Da li ima pravo trudnica (2020god ) koja nije bila u radnom odnosu za vreme trudnickog i porodiljskog bolovanja?
Kada dobijem resenje da li to nosim da predam negde ili kako to vec ide?
Da li neko zna koliko se čeka na rešenje za obeštećenje, i nakon koliko je isplata, odmah po dobitku rešenja ili se i to čeka?
Dobila sam rešenje juče, podnela 1.3.
Koliko dugo se čeka rešenje za obeštećenje?
Neki su ga vec i dobili mesec dana su cekale moje drugarice,tacnije malo manje
Poštovani
Rodila sam 3 deteta u periodu 2018 - 2023 god. Zanima me zna li neko imam li pravo na obeštećenje za prvorođeno dete jer je trudničko bolovanje započeto pre tog famoznog prvog Jula 2018 i dok sam bila u radnom odnosu ?? Za drugo dete nisam sigurna imam li pravo na obeštećenje, jer nisam bila u radnom odnosu. Za treće dete imam pravo ali zanima me za prvorodjeno ako neko zna da mi kaže ? Hvala unapred.
Samo da vas obavestim, koliko je Ustavni sud pravičan i svi donosioci zakona i ostalih pravnih akata. Ovom odlukom su "kao" ispravili nejednakost između žena koje su morale da koriste trudničko i onih koje su koristile samo porodiljskom, ali NISU to uradili.
Naime u sadšnji obračun uzete su NAKNADE koje su uplaćivane za vreme trudničkog, a ne plata koju je porodilja zarađivala dok js bila na poslu. A kako su obzir uzete žene koje su radile manje od 18 meseci, tj mogla je da radi 1 ili 17 meseci, pa je tako i NAKANADA za vreme trudničkog ( za koju se uzima unazad 12 meseci) većini manja od plate koju je u trenutku otvaranja trudničkog imala.
Plastično, moj slučaj, moja plata je bila 94000 rsd, na trudničkom sam bila 4 meseca i ono sto sam primala je 53000 rsd jer sam radila samo 5 meseci pre odlaska na trudničko.
I sada posle žalbe su mi uračunali u obračun i trudničko ali ne 94000 rsd već 53000rsd.
A na primer da je moja koleginica koja prima istu platu ostala da radi i otvori porodiljsko imala bi naravno obračun pune plate.
Pa se pitam gde je tu JEDNAKOST i ko je i dalje oštećen?
Ovo su poluodluke polujednakost i sve na kašičicu, i svi treba da budu srećni da im se da ono što im pripada. Sramotno.
Svaka čast Min.finansija i svim ostalim institucijama kako uspevaju uvek da nađu perfidnu računicu da uštedi na najranjivijim, a hvale sa na sva usta kako su nešto postigli WOW.
Takođe da pomenem Mame su zakon, treba da promene naziv, u "VAN zakona", ili da ne iskorišćavaju naziv u sopstvenu promociju, a uradili krucijalno ništa nisu, jer je zakon iz 2018. vezano za ovu tematiku blago rečeno za
sramotan.
dobar dan imam i ja taj problem meni plata legla ispod minimalca na porodiljskom idsustvu a u junu sam se porodila 2023 godine a treba lo je da mi leze 42000 minimalas a ja platu dobijam 40700dinara da li i ja imam pravo na obestecenje ili ne samo me to zanima jer meni u resenju pise da moram da pocnem sad 18 maja da pocnem da radim i pitala sam u pravnu sluzbu ma poslu da li imam pravo da se prijavim za obestecenje oni su mi rekli da taj zakon jos nije stupio i sta ja sam da radim kome da se obratim.
Oni sve imaju u racunarima i vec znaju ko ima pravo, trazice vam licnu kartu i proveriti ako imate pravo( a po meni imate, jer je ista situacija samo u pitanju 2021 godina)
Nemojte cekati da vam drugi kazu da ili ne idite i proverite sve traje 5 min
Imam pitanje
Radila sam 3 meseca i ostala trudna dobijala sam minimalac, porodiljsko mi je krenulo prva tri meseca minimalac i sad 3 meseca sam dobijala samo 4000
Resenje mi je stiglo i pise da cu sad po novom dobijati 26000bruto. Da li je to neka greska mislim da ne bi smelo ispod minimalca da bude. Da li neko zna nesto vise o tome
Da li zene kojima je leglq odsteta, mogu da nam objasne kako se izracunava koliko treba da primimo?
Koliko na kraju dobijas? Tih 26 ili 4000?
Porodiljsko traje 3ili4 meseca i tada ne sme da se prima ispod minimalca, a ostatak se zove "nega deteta" i tada se prima ono što vam je prosek za prethodnih 18 meseci, znači može i ispod minimalca.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »