Komentari za tekst "Koliko Srbija brine za majke i decu?"

Komentara
5
Ostavite komentar
Gde je i ko radio ovo istrazivanje?! Bolovanje ne primam jer drzava ne placa, sin polazi u prvi razred,beba dolazi u julu,oboje imamo fakultet,a radimo za minimalac...Radimo na tome da odemo negde gde ce nam deca imati normalan zivot,a mi moci da radimo ono za sta smo skolovani. Isto planiraju i nasi prijatelji,a neki su vec uspeli u tome. Tako da toliko koliko Srbija brine o deci!
Rodila sam dvoje dece u srbiji i sad cekam trece u svajcarskoj. Slobodno mogu da kazem da je Srbija super u odnosu na Svajcarsku. Pocevsi od kontrola i pregleda u trudnoci pa na dalje. I ako imam jos 2 nedelje do porodjaja kontrole nemam do termina i unazad 2 nedelje. O trudnickom bolovanju da i ne pricam. U Srbiji bolovanje zene dobijaju i kapom i sakom a ovde radis do zadnjeg dana. Posle porodjaja imas godinu dana ( za trece dve godine) u Srbiji a ja ovde imam 18 nedelja i niko te nista ne pita,ili hoces ili neces... Jedino sto ovde redovno isplacuju a i tada su me u Srbiji redovno isplacivali,mada citam da to vise nije tako. Tako da drage mame Srbija jeste dobra po tom pitanju...
Ne znam kojim cudom smo bolji cak i od Somalije, kad nam ni bolovanja ne isplacuje drzava, a svi ocekuju da im tutnes koji dinar ako hoces "dobro" da prodjes na porodjaju.
Nesto nije u redu sa ovim istrazivanjem.
Iskreno,ocekivala sam daleko nize mesto...Mozda se nasa drzava koliko toliko i brine o majkama,deci,trudnicama,ali ovo drustvo je definitivno zrelo za edukaciju i emancipaciju! Ako se kojim slucajem zena sa stomakom ili malim detetom pojavi u nekoj drzavnoj ustanovi,gledaju je ko gubavca,jer je boze-moj povela dete samo da bi presla preko reda!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »