Komentari za tekst "Koliko novca ću dobiti od grada kad se rodi beba?"

Komentara
27
Ostavite komentar
Zasto Beograd daje samo 10.000?
Dali neko zna koliko opština Raška daje za drugo dete?
Da li neko zna iz opstine Raska za koliko vremenski legnu pare za rodjenje drugog deteta
Bela Palanka daje 30.000 za novorodjene bebe.
Gospode koliko nepismenih ljudi, Lazarevac nije grad vec beogradska opstina. Dakle, ako dobijate novac, dobijate na nivou grada Beograda.
Mama sam petoro dece i evo sesto je na putu. Peto dete drzava ne da ne podrzava nego ga sistem ne vidi..Tako da osloniti se na drzavu sto se tice pomoci je sramno. Apelujem da celnici vlasti uvrste i porodice koje zele i vise dece, da podrze i postuju jer ima takvih porodica a koje nisu socijalni slucajevi..Deca su blago koju treba uciti da vole svoju zemlju.
VALJEVO ne daje nista,dobili smo u bolnici neseser u kome je bilo dve pelene pampers i patronozna nam dala neke brosure,eto toliko smo dobili a dvoje dece imamo.Za vrtic nam je potrebna veza cak i za privatni,u dz rade samo tri ginekologa i kao trudna sam cekallaaaa a kamoli sad kad nisam.U Valjevu zivi valjan narod ali nevaljali gradonacelnik.
Je l’ zna neko za grad Beograd koliko dobija prvo dete?
Cacak za prvo i drugo dete 10000 a za trece 20000
U Valjevu ne daju nista, patronazna sestra donela je 1pakovanje od 10sterilnih gaza, pri izlasku iz porodilista nista se ne dobija, samo grdnja za majke koje nisu htela baby friendly program kako nisu prave majke, i krs uvreda zbog istog, bebe donose prljave i ne okupane.
Zna li neko koliko je za Beograd za prvo dete i koja je procedura?
Kada kliknem na link u tekstu prijavljuje mi gresku.
Kako sad u 27. marta? Zar nije poslat zahtev iz bolnice kad se radila prijava bebe i prijava za 100.000rsd? (porodila sam se 19.07. u Kbc Zvezdara)
Za svako dete 10 000 plus 10 000 ako je prvo dete. U 27-og marta se predaje,nista posebno od dokumenata,cini mi se licna karta i neki zahtev koji se uzima tamo. To najbolje da se preda kada se ide za roditeljski.
Ja sam postala mama u martu ove godine i rodila prvo dete.
Od Opštine Kruševac smo dobili vaučer od SAMO 5 000 dinara ( koje su isplatili za oko dva meseca od podnošenja zahteva ), a za nezaposlene majke, 40 000 dinara, koje isplaćuju dvokratno ( dva puta po 20 000 din. ).
Prvu sumu za nezaposlene majke još nisu isplatili, a zahtev sam predala krajem marta.
Patronaža je divna, ali bez paketića iznenađenja. 😔
Drago mi je što druge opštine daju više. 😃
Ja sam zadovoljna, Zrenjanin daje 50000 za svako rodjeno dete.
U Šapcu smo za prvu bebu dobili 15000rsd + su patronažne donele paket u kome su se nalazile pelene, vlažne maramice, kompletić, šampon, krema, štapići za uši i slično kada su prvi put došle kući. Mi smo sve spremili unapred, ali svakako ima ljudi kojima bi značila takva pomoć. Uostalom, lep je gest.
Grad Lazarevac ne daje nista porodiljama.
Lazarevac je gradska opstina...naknadu dobijate od grada Beograda.
Svakako, opstina Kula daje stipendije i obezbedjuje besplatan prevoz za sve srednjoskolce koji se skolujunna teritoriji opstine Kula. Placa put studentima. Korisnici socijalnempoci imaju besplatan vrtic i verovatno uzinu i knjige u skoli. Stvarno ima mnogo mera za pomoc roditeljimani deci. Jedino mislim da bi mogli taj dodatak za rodjenje detetam tkz baby paket da povecaju bar na 20.000 ili 30.000...
Opstina Lazarevac ne daje nista porodiljama .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »