Komentari za tekst "Nećete verovati zbog čega se Beograđani razvode"

Komentara
23
Ostavite komentar
Mojoj koleginici se desilo upravo to da kje supreg prijavio drugo ime deteta od onog koje su se dovovorili. Umesto da se zove Luka nosi ime Nikola. Naravno nije se razvela na orvu loptu. Razvela se mnogo kasnije i to navela kao jedan od tazloga.
U Kragujevcu potrebno je da i otac i majka prilikom prwdavanja papira potpisu dokumenat u prisustvu maticara. Bili su veoma ljubazni i dozvolili su nam da dodjemo na smenu (prvo jedno pa drugo) posto nije imao ko drugi osim nas dvoje da cuva bebu.
Jedna divna stvar koja postoji kod nas u Zrenjaninu je ta da možeš da pozoveš matičara koji će doći kod vas kući i upisati dete u knjigu rođenih. Usluga je besplatna.
opstina Novi Beograd, potrebno je da oba roditelja budu prisutna. Mi smo zaboravili vencani list da ponesemo pa nam fina gospodja koja tamo radi nije pravila problem vec nam je odstampala novi, i sve smo brzo zavrsili jer stvarno su imali razumevanja da nas mala bebica ceka kod kuce..
U Novom Sadu je dovoljan jedan roditelj ako su vencani roditelji, ako nisu onda oba. Smatram da je vrlo neprakticno da idu oba roditelja, sta ako nemaju kome da ostave bebu na cuvanje? Bespotrebno maltretiranje...
kada sam se udala nisam promenila prezime, zadrzala sam devojacko, i oba puta smo zajedno suprug i ja prijavljivali bebe. u opstini savski venac, u beogradu.
Beograd, zvezdara....... Moj bivsi muz otisao (tetka mu radi opstini) i SAM dao ime svoje mame...
Dajem sve od sebe da promenim ili bar dodam, VERUJEM I NADAM SE DA CU U TOME USPETI.

BUDUCE MAME SAVET........ NE PREPUSTAJTE NISTA SLUCAJU..... MI NOSIMO DEVET M, PORADJAMO SE, I NAJVECU BRIGU I ODGOVORNOST ZA TO DETE
Moj muž je pre 7 god.isao sam i prijavio našu cerku. Ne vidim zašto bi to i danas bio problem da jedan roditelj,odnosno otac Prijavi svoje dete!! Ok mi je da idu oba roditelja ali koliko znam,ženi je posle porodjaja potreban oporavak!!!! A takodje sam pre deset dana rodila jos jednu devojcicu i znam koliko je u ovim danima važan odmor. Ah da...prvu cerku sam rodila u Beogradu i prijavljena je na opstini Zemun. Sad živim u Amsterdamu i suprug je naravno sam išao da prijavi dete,ovde to ne predstavlja nikakav problem!!! Sređena država i svako odlično zna svoj posao ...
I Kod Nas u Bih je Tako i Otac i Majka idu Kod maticara. Za mene je To sasvim ok
Po meni ok odluka, ne slazem se da je maltretiranje. Pa ja znam 3 osobe koje su registrovane pod jednim imenom, a zovu ih pod drugim zbog istih ili slicnih stvari. Ista procedura nam je postojala i 2012 kada smo starije dete prijavljivali. U oba slucaja mama je ostala sa bebom u kolima dok sam ja skoknuo do opstine sa papirima, onda bi ja cuvao dete dok bi potpisala u opstini - ukupno 5 min. Vise me je iznerviralo sto drzava naplacuje taksu u MUPU za prijavu boravka za novorodjence - Van pameti. Pohvale za zaposlene u Savkom vencu!
U Pancevu, ukoliko su u braku, takodje oba roditelja prijavljuju dete u roku od mesec dana. Nije mi poznato kako to funkcionise u slucaju vanbracne zajednice. To je aktuelno priblizno poslednjih godinu dana, a bilo je je i pre dvadesetak godina.
Maltretiranje roditelja i dece! Suprug i ja nismo imali kome da ostavimo dete pa smo vukli bebu od tri nedelje sa sobom kako bismo potvrdili ono sto sam ja maticarki vec rekla u porodilistu. Da li kod nas moze mesto logicno da se uradi ili moraju sve procedure da se vrate u kameno doba?!? Pobogu to moze i internetom da se zavrsi. Roditelji koji se razvode zbog imema deteta nisu ni trebali da imaju decu. Kao i uvek zbog par izuzetaka nagrabusi ceo grad.
Porodila sam se ove godine i da bi prijavili dete morali smo muž i ja da idemo. U pitanju je Savski venac. Iskreno nije mi bilo jasno zašto idemo oboje jer sam u bolnici popunila papire u kojima sam navela sve podatke o detetu, a pri tom smo mi u bračnoj zajednici. Moje mišljenje je da je to ogromno maltretiranje za majke.
Porodila sam se pre 5 meseci morali smo i ja i suprug da idemo da prijavimo bebu.To je bilo i pre 3 godine pravilo da moraju oba roditelja da prijave dete jer imamo i stariju cerkicu i morali smo zajedno.Zvezdara
ovo su nam upravo objasnili maticari na savskom vencu kad smo pre dva meseca prijavljivali bebu suprug i ja i cudili se sto sad moramo zajedno,a pet godina ranije nismo,sa prvim detetom.
Prilikom prijave deteta, moraju biti prisutna oba roditelja. Ovo se odnosi na Zrenjanin.
Prijavili smo bebu u Sapcu pre dva meseca. Suprug je u opstini uzeo papir, gde sam se potpisala kao saglasna za zeljeno ime i sa mojom licnom kartom je sve sam zavrsio.
Danas smo prijavljivali bebu suprug i ja i kako nam je i maticarka sama rekla, sad je obavezno da prisustvuju oba roditelja jer je zbog incidenata koje su imali i raznih tuzbi to morali uvesti. da bi izbegli neprijatnosti i nove tuzbe naravno! Bez izuzetaka znaci MORAJU oba roditelja. Beograd - zvezdara
S obzirom da smo beba i ja lezale u institutu za Majku i Dete prvih mesec dana po njenom rodjenju prijavu je obavio moj suprug uz napomenu da je i moje prisustvo potrebno. Medjutim dobre tete u opstini Savski venac su nam izasle u suret i prijavile je.
Porodila sam se u Videgradskoj a dete prijavljeno na opstini Savski venac.POsto je dete rodjeno u vanbracnoj zajednici,isli smo i ja i otac.Samo su pitali da li nosi ocevo prezime i to je bilo to.Sve je zavrseno za desetak minuta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »