Komentari za tekst "Kako lečiti mastitis i ragade?"

Komentara
4
Ostavite komentar
Imala sam strasne ragade i probala sve meleme na bazi lanolina i nista nije pomoglo, cak sam dobila i bakterijsku upalu i pila antibiotike 10 dana, dok nisam dobila savet iz americkog centra za dojenje da se mazem devicanskim kokosovim uljem (koje nije stetno za bebu i ima antibakterijska i antifungicidna svojstva, i ispiram ga samo toplom vodom pre dojenja) i ispiram fizioloskim rastvorom (slana voda). Tek tad je pocela da zaceljuje ragada, to me je bukvalno spasilo, zato zelim da prenesem svoje iskustvo, mozda nekome pomogne.
Meni je za ragade pomogao melem happy mama kosta oko 600 din a za mastitis redovno izmuzavanje i da beba sisa nežno masiranje dojke i stavljati obloge od lista kupusa koji stoji u frižideru žideru da budu hladni listovi malo izoklagijati list i staviti oblogu meni je to pomoglo.
Moja sestra se porodila u vreme kada su lekari učili da treba prestati sa dojenjem ako dođe do mastitisa i uvek mi je bilo žao zbog toga. Drago mi je da su sada takve priče ređe, žene ipak sad znaju da treba da nastave da doje i to češće nego pre. Mastitis boli te boli, ali uz češće dojenje brže prođe.
Ja sam prvo dete dojila 14 meseci, drugo do 8.Sa drugim sam imala problem sa mastitisom do te mere da sam zamalo umrla.Jako je vazno izmlazanje mleka posle podoja.U Narodnom frontu to sa drugom bebom to nisu dozvoljavali.I ja sam ih poslusala.Preporucujem linolin mast ona kosta oko 1500 dinara ali me spasila.Ako su se kvrzice pojavile obavezno stavljajte listove kupusa koje ste prethodno izgnjecili oklagijom.Ja sad cekam treceg bebca i bez linolin masti ne idem u porodiliste.Samo hrabro sa dojenjem, lakse je, zdravije i jeftinije naravno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »