Komentari za tekst "Kada beba počinje da puzi?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Prvi bebac preskočio puženje, druga beba devojcica sa 8 krenula samostalno, treci bebac decak 8 meseci, krupan pa se prevrne i dok sedi, ne puzi i sve mi se cini da nece skoro.
Zdravo mame! Moja ćerka ima 9 meseci i ne zeli da puzi. Imala sam sledecu situaciju pre koji dan... Kod privatnog fizijatra skrenuta nam je paznja u 8 mesecu da joj je slabija desna strana vratnog misica i da bismo trebali da je odvedemo u drzavni institut kako bi oni radili sa njom vezbice da ne bismo stalno placali privatno. Otisle smo tamo sa jednim problemom koji sam navrla gore. Prvo sto su me pitali jeste, "da li ona puzi? ". Rekla sam da ne puzi,iako sam je stalno stavljala na podne puzzle,jednostavno ne zeli,nije sigurna u cetvoronoznom stavu i nije ga u potpunosti prihvatila,sto cene pedijatri da je normalno,tako sam i prihvatila tu cinjrnicu. Nabrojala sam ima da ona sa stomaka ume da se okrene i samostalno sedne,da ustaje pridrzavajuci se za namestaj,cak i da pravi u mestu korake kada se uzdigne. Sledi sok za mene kada me je doktorka napala kako sam ja dete forsirala da ona stoji na nogama i da moram da jr sputavam u tome kako bih je ponovo ucila da puzi. Znaci,nisam luda da forsiram dete da radi nesto za sta nije sama spremna da uradi... Blago sam sokirana... Ucimo ponovo da puzimo,buni se naravno,ali cemo se nadam se izboriti,ali je svakako ne sputavam da radi stvari koje zna.
Tea ima 5 mjeseci 14 dana i juce je pocela da se krece unapred,podigne guzu i koprcajuci se nogicama odgurne se.Rucice su joj zalepljene za pod,a fino se uspravi i podigne glavu tek da vidi dokle je stigla i sta moze sledece da dohvati.
zasto doktori kazu da moje dete ne moze da sedi ,a tek napunilo 7 meseci?a,puzimalo po malo!!!!!
Pitajte doktora. Logično.
I Tamara napunila 7,puzi lepo vec 10 -ak dana:-)
Moj sin ima 7 mjeseci a puzi vec nekoliko dana,naucio sam :)
Inasa cera ima 7 meseci i bas je juce lepo propuzala :)
Ziveli nasi mali bebci ;)
svaka cast za bebca,ne treba ih forsirati i nicemu,kad osjete da su spremni za nesto oni to i rade.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »