Komentari za tekst "Izabrala je idealnog donatora i nakon inseminacije rodila Antoniju"

Komentara
28
Ostavite komentar
I ja sam bila protiv toga ali sada bih volela da imam dete bez partnera. A znajuci sebe svesna sam da se taj muskarac u mom zivotu ne bi dugo zadrzao, makar bio i bioloski otac deteta. Da li moze neko napisati mejl te klinike u Skoplju? Da li pri odabiru sperme mozemo znati osim biohemijskih i mikrobioloskih i imunloskih analiza, i sliku donora i poreklo? Na primer volela bih genetski materijal od nekog Makedonca. A jos vise u stvari od Rusa - ali za to pretpostavljam da moram u Rusiju, ili kako to vec ide. Mozda i ne moram? Potpuno sam nova u ovoj prici, u pronalazenju informacija i moja pitanja su verovatno smesna za one koji su daleko vise informisani od mene. Molim pisite ako znate neke odgovore.
Da li neko zna koliko sve to košta, makar približno ? Uradila bih isto.
Imala sam zakazan pregled pa inseminaciju u Barseloni. Otkazala sam jer sam shvatila da to nije za mene. Umesto toga, nasla sam u jednom coveku dobar genetski materijal, Srbin, zdrav, visok, inteligentan, iz zdrave porodice, drugo mi nije bilo vazno i pokusali smo. Usla sam u trudnocu sa 38 godina i svesna da cu biti samohrana majka. Danas imam divnog sina, ispunjen i srecan zivot. Nije mi ambicija da se sada udajem ali ako bude prilike sto da ne. Volela sam iskreno dva coveka u zivotu i sticajem losih okolnosti ostala bez obojice... Kada dogurate do pred cetrdesetu, svesne da je smisao zivljenja u porodici i majcinstvu, karte se same otvaraju... Ani i njenoj cerkici sve najbolje zelimo moj sin i ja :) za nasu decu, zivecemo bolje srecnije i pametnije ostatak zivota darujuci im beskonacnu ljubav uzivajuci sa njima :)
Lepo je maštati o princu na belom konju koji će nas obožavati, poštovati, odvesti u svoj dvorac gde ćemo napraviti čopor predivne dece iz ljubavi... Ko to ne bi želeo.... Ponekome se i desi ali većinu život iznenadi na drugačiji način, priredi stvari koje nismo očekivali... Važno je realno sagledati situaciju i izvući najlepše iz onoga što nam je sudbina servirala, a to su svakako DECA...Naša svetlost na kraju tunela...
Svako dobro ovim divnim, hrabrim damama!!!!
Lepo mislim da sa sam rodila sebi sina.gospodin me je ostavio kad sam ostala trudna i resila sa da ne prekinem trudnocu i da imam SVOJE dete
Znam da cu naici na osudu, ali drugacijeg sam stava... Smatram da dete treba da se stvori iz ljubavi prema drugoj osobi, sa zeljom da se sa tom osobom dobije dete kao plod. Bez obzira na kasniji ishod odnosa, ali mislim da u trenutku kada pravimo dete bar treba da budemo sigurni da je to TO! Da dete napravimo iz ljubavi! Ne razumem stav: zelim dete zbog same sebe, da sebi udovoljim i svojim zeljama. Sebicno razmisljanje, bez promisli kako ce to dete u odrastanju sebe prihvatiti, bez identiteta svoje druge polovine od koje je nastala. Bice potrebno mnogo posvecenosti i objasnjavanja da dete izraste u osobu bez kompleksa te vrste.
Ovoj zeni zelim zaista puno srece!
Ne mislim da je lose sto ce rasti bez oca, vec to sto ni otac ni dete nemaju opciju da znaju jedno za drugo. Mislim da je to sebicno.
Samohrane majke su druga kategorija.
Mislim da je pogresno imati majcinstvo kao cilj samo po sebi. U pitanju je novi zivot prema kome se morate odnositi vise nego obazrivo. Mnogo humanije bi bilo dozvoliti ovakvim zenama da usvoje dete, ali nazalost nas zakon ni to ne podrzava ako niste u bracnoj zajednici...
Lupetas, sta sad ako ce dete da raste bez oca, malo li je njih koji su odrasli samo sa majkom. Znaci zena koja ne uspe da pronadje partnera za prosirenje porodice, treba da se odrekne majcinstva? Vrlo hrabar potez, ja bih ovo isto uradila.
Mislim da ovi sto daju minuse nemaju hrabrosti da iznesu svoje misljenje i da stanu iza njega. Zato dobro procitajte tekst i shvaticete da je ova zena izuzetno hrabra, za razluku od vas. Svako od nas ima pravo na svoje misljenje, ali ne treba ismevati tudje. Niti ljude koji rade nesto sto se nama ne svidja. Jer nikada ne mozemo znati kako je tamo nekome i zasto to nesto radi.
Divna prica, pametna i hrabra zena ... tako i treba svaka zena koja zeli da se ostvari kao majka sada zna ds to moze iako nema partnera kraj sebe.
Девојчица је преслатка! Браво за храбру маму!! :-) Свако добро желим!
Tako i treba.i ja sam cekala do tridesete i rodila sebi sina.sami smo i uzivam u tome 💪
Ana, "lutkica za oblacenje" apsolutno nije moja sintagma. Ono sto je meni zasmetalo u ovom komentaru jeste to "rodila sebi". Janu ne poznajem i sada sam kroz komemtare videla da je samohrana majka koju je partner napustio u trudnoci. Apsolutno se divim samohranim majkama, ali mislim da ni one, kao ni one koje decu odgajaju sa partnerom ne treba da od dece prave svojinu.
Ipak, za razliku od zene iz teksta njeno dete je iz partnerske veze, a to sto je kasnije bilo nije Janina odluka, vec je ona nastavila da se bori. Tu se apsolutno pridruzujem u divljenju i podrsci
Miljana, kako si ti iz ove kratke recenice zakljucila da jana svoje dete dozivljava kao lutkicu za oblacenje?? Kao i zena iz teksta, i ona je svesno usla u samohrano roditeljstvo sto je za svaku pohvalu i divljenje! I sigurno je mnogo vise promislila o tome sta je ceka nego vecina koja je u paru cekala svoje prvo dete! Mi smo svi manje vise opusteno tome pristupili jer - odgovornost, briga, obaveze... kad se dele na pola mnogo se lakse podnesu (pa makar i u teoriji...) Jano, uzivaj sa svojim sinom! Sve najbolje ti zelim! Ne obaziri se na komentare okoline ili bilo koga, probaj da nadjes vreme i za sebe i cuvaj se ozlojedjenosti!
Kako to mislite: "Rodila sebi sina"?!
Pa on je osoba za sebe, Vi ga jeste rodili, ali ne sebi! Bar tako ne treba da bude! Vasa uloga je da ga odgajite u samostalnu osobu koja ce moci sama hrabro da koraca kroz zivot, a ne da biste Vi imali ljubav i obozavanje ili da biste zadovoljili potrebu da neko zavisi od Vas.
mene samo zanima kako stoji onda detetu na izvodu iz matične knjige rodnjenih i na ostalim dokumentima na kojima treba da piše ime oca.. a mami svaka čast :) cure su zakon :D
To je najmanje bitno sta stoji u izvodu i dokumentaciji....
Prezime nosi njeno, a u izvodu je prazno tamo gde treba da stoji ime oca. Verovatno i u drugim dokumentima stoji njeno, umesto imena oca.
Svaka cast !
bravo! :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »