Komentari za tekst "Imate bolne menstruacije? Pročitajte ovo!"

Komentara
12
Ostavite komentar
Kod mene susta suprotnost, nemam nikakve bolove ni pred ni za vreme menstruacije. Ali zato me PMS razdire svaki put, to su takve nervoze, promene raspolozenja, plakanja iz cistog mira, pa to je uzas. Mislim da bi mi bilo lakse da me stomak boli, nego da me psihicki ovako muci.
Rado bih se menjala sa tobom. Uzas je kad dobijes i od bola ne znas da li ti je gore dok lezis, sediš ili stojis a krvaris kao iz cesme i pritom te prati dijareja u prva tri dana i to baa dosta puta... :( ne kukaj veruj mi ne zelis bol...
Imala sam uzasne bolove, lekovi nisu pomagali, ponekad ni injekcije, ali receno mi je da je to kod mene normalno. I da nadam se da ce posle porodjaja biti bar malo blaze, znacilo bi.
Ne bih da te razocaram ali ja sam imala jake menstrualne bolove pre prve trudnoce i nakon porodjaja bolovi su mi jos jaci...
Meni je se drasticno promenilo posle porodjaja.Bolove koje sam imala nemam ih vise.Jedino me PMS muci kao sto devojka iznad napisala.
mozes da odahnes. posle dve decenije primanja injekcija protiv bolova kada dobijem, nastupilo je blazenstvo. porodila sam se. sada i ne primetim da sam dobila dok ne vidim. inace sve je bilo ok na pregledima.
Meni su bolovi nakon porodjaja ostali isti. Nisu se smanjili. Nema pravila.. :(
Ovde se vise pise o samoj emdometriozi nego o dismenoreji koja je zapravno ono o cemu bi trebalo da se pise.Da postoji primamrna i sekundarna i kako ublaziti bol.Tako da bi tekst trebao drugacije da se zove.Ja kao potpuno zdrava,mlada osoba,imam nenormalno bolne menstruacije,ne da me onesposobe nego sam u pubertetu i padala u nesvest od njih.Redovno isla kod ginekologa da bih otkrila razlog i poboljsala sebi jer lekovi nisu pomagali medjutim leka nema,kazu "Jednostavno je tako".Sada sam trudna pa se nadam da nije samo mit da se nakon trudnoce smanje bolovi...
I ja sam imala bolne menstruacije od kojih sam skoro svaki mesec padala u nesvest iako je sve bilo normalno i u redu i posle porodjaja koji je bio pre 5 meseci menstruacija se vratila nakon 4 meseca i istina je da manje boli nakon porodjaja...
Meni su se bolovi posle porodjaja ipak vratili. Sada, nakon druge trudnoće, na predlog lekara, planiram da stavim hormonsku spiralu koja će sprečiti dalje razmnožavanje endometrija gde mu nije mesto. U suprotnom, imaću problema dok ne uđemu menopauzu... A da, između dve trudnoće sam imala hormonsku terapiju kako bi se povukle stanice endometrija.
Isti slucaj... Uh, samo da se posle trzdnoce ne vrate u punom svom sjaju..
Ha grcevi! Svakog meseca sam imala porodjajne bolove od 13 do 30 godine svog zivota. Sreca da sam prvu menstruaciju dobila u 13-oj.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »