Komentari za tekst "Da li biste dali svojoj deci da gledaju vaš porođaj?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Jos samo da im dozvole da gledaju dok se seksaju roditelji, cisto da vide kako beba nastaje. Svasta!!!!!!!!!
S obzirom da su njih dve vec tinejdzerke i da znaju uveliko sve o tome, a i da se radi o normalnoj drzavi, zasto da ne. Kod nas bi svi zivi popadali u nesvest. Kao sto ni suprug na porodjaju ne zaviruje u medjunozje, i ostale propratne stvari koje prate porodjaj, sigurno nisu ni one. Za mladju decu pretpostavljam da bi bilo traumaticno, jer vecina njih kada se nesto desava oko majke, odmah misle da im neko napada mamu i uplase se.
Lepo u clanku kazu da je to ok kada porodjaj nije jako bolan ( epidural npr.) i kada sve tece po planu i naravno da se to misli na zemlje gde je sama porodilja u sali sa svojom porodicom.
ne mogu da vjerujem da iko moze ovakvo pitanje uopste da postavi.
Jeste li vi normalni? NE
Bezveze, nikada ne bih dete dovela u ovakvu situaciju, kroz zivot ce vec i sama da dozivi isto, zasto da je traumiram pre vremena.
Ovako nešto mogu da zamislim samo u razvijenim, uređenim zemljama, naravno, uz pun komfor i mnogo para i to sa petim detetom, jer je žena očigledno navikla da se porađa na svakih nekoliko godina. Ali, kod nas, u našim uslovima, ne zna se ko bi izašao istraumiraniji- dete koje gleda ili majka, koja se porađa u boksu sa još tri porodilje,istovremeno, dok babica urla na nju. A najluđa su mi imena dece, čudi me samo da ih nije nazvao po hrani. 😁
Ha! Ja se necu usuditi ni da pomislim o toj mogucnosti.. Pa u Kragujevcu nije dozvoljena upotreba mobilnog u porodjajnoj sali (2013. nadam se da se sad situacija promenila, mada ne verujem), o prisustvu muza da ne govorim!!!
Imam dvoje dece, i otrcano je i suvisno govoriti koliko ih volim, i koliko mi svaki trenutak zivota ulepsavaju i ispunjavaju. Ali sam cin radjanja njih je za mene bilo nesto najteze u zivotu, najbolnije i nesto cega ne zelim ni da se setim, a kamoli da u sve to upletem i svoje dete, koje ce mogu samo da zamislim kakve traume u zivotu imati od gledanja majke u porodjajnim mukama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »