Komentari za tekst "Čudo od deteta: Čita sa dve godine"

Komentara
9
Ostavite komentar
nazalost nas obrazovni sistem nikada nije prihvatao genkijalce. U ovom degradiranom drustvu tek sada nemaju prodju. Roditeljima savetujem da sto pre napuste zemlju, naravno dobro analizirajuci koja zemlja ima dobre programe za ovakve talente. Inace ovde ne gine propast. Moje dete nije tako mocno ali ja vec analiziram opcije da ne ide u skolu u Srbiji.
Nista to nije za pohvaliti, po mom strucnom misljenju. Samo ne znam sta ce se desiti kada krenu u skolu, ako niste znali postoji plan i program po kom deca rade. Imacete problem. Prosto me cudi sta ljudi rade od dece. Dozvolite im da budu deca jok roboti i bojanke koje vi bojite omiljenim bojama!!! Svako dete koje je zdravo to moze. Mozda Vam postanu deca Ajnštajn:))))
Majo, dodala bih još 5 minusa za ono što ste napisali! Radim u školi, a prva sam koja je nezadovljna našim školskim sistemom. Čak i kad sam bila početnik u svom poslu, trudila sam se da nadarenoj deci (a mnogo je takvih sad iz engleskog) uvek dajem naprednije zadatke, jer tako ne samo što su deca napredovala nego sam i sebi omogućivala bolji rad sa sotalom decom. Pre porodiljskog na kom sam sad godinu dana sam vodila dvojje dece po posebnom programu za nadarene, što znači da sam ceo program sama osmišljavala za njih i to ne da se isplati, nego se ne može meriti koliko sam ja, deca i roditelji zadovljni zbog toga. Ja stvarno ne znam šta ću raditi ako mi dete bude imalo neku dosadnu sputavajuću učiteljicu. Moja devojčica se igrala slovima i znala ih čim je progovorila baš zato što smo se igrali sa njom time i izbacili smo TV odavno! Svi mi želimo da nam deca budu srećna i sigurno da se neka nadarena deca ne snalaze dobro, ali to ne treba da znači da treba da sprečite pa možda i Ajnštajna u njemu...
Gospodjo Tijana,preporucujem da procitate neki clanak o osobinama deteta genijalca kako bi ste shvatili da nije u pitanju psiholoski poremecaj vec je dete nadareno.Posto ne postoji skolski sistem,Bogu hvala tu je roditelj da izgura tu pricu,da se potrudi da to dete iskoristi svoj kapacitet.Istina je,to ce kostati i vremena i novaca,ali pogledajte naseg Novaka Djokovica,on je vrhunski sportista,setite se kroz sta su njegovi roditelji prolazili i sa koliko odricanja ziveli da bi njihov sin danas bio broj 1! Ako ne mogu da platim dodatne casove koji ce biti u vezi sa interesovanjem svog deteta,imam internet pa cu se prvo ja informisati pa onda pokazati svom detetu ono sto ga zanima.Deca genijalci se po pravilu ne uklapaju u skoli,ali im zato roditelj treba biti najveca podrska,u suprotnom dete svoj potencial nece koristiti i od njega nece biti nista! Tacno je da je nas skolski sistem osmisljen za pametnu decu-ta deca zavrsavaju skole i postaju akademski gradjani bez problema.Ali biti genijalac vise nije bauk,kao u Teslino doba,drugo je vreme i sve je mnogo lakse.Pitanje je da li roditelj zeli da pomogne svom detetu ili mu je lakse da razmislja kao vi...
Ja se slazem sa tobom.Igrom slucaja poznajem devojcicu koju su roditelji isto tako isforsirali pa je imala jako veliki problem.Prosto je bila odbacena od strane druge dece.Znam da su je nesto stalno prebacivali iz skole u skolu,upisivali su je cak i u starije razrede.Mala ima sad 11 god i dobar psiholoski poremecaj.Svaka cast malom,ako je to u ovoj zemlji uopste za pohvalu.Nase skolstvo nema sistem kojim bi mogao takvu decu da isprati.
Nije ni čudno što nam je stanje u zemlji ovakvo, pored "stručnjaka". Ako dete ima vanredni potencijal, naravno da ga treba razvijati. Pomogu, gospodjo!
I nasa cerka je pocela da cita engleski sa 18 meseci ,takodje sada cita srpsku cirilicu I latinicu a uci I kineski I francuski jezik.Takodje zna skoro sve zemlje sveta .Naravno sve kroz igru kao sto je navedeno u tekstu.Svo to ucenje deteta ne zahteva mnogo vremena vec svakodnevan rad I kreativnost.Deca mogu da nauce mnogo toga samo ako im to omogucimo kroz igru :))
svaka čast za decaka,a i za roditelje.
I moj sin je pre drugog rodjendana naucio cirilicu. Sada sa tri zna i latinicu i alfabet. Sam nas je pitao koje je koje slovo i stalno nas podsticao da mu ispisujemo slova dok nije naucio i da pise. Do skoro nije hteo ni sa cim drugim da se igra. Sada mu je omiljena emisija pred spavanje "Na slovo na slovo".
Drago mi je da ima jos takve dece :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »