Komentari za tekst "BG: Sve manje vakcinisane dece"

Komentara
20
Ostavite komentar
Moje dete sada treba da pođe u vrtić. Očekivali smo da će nam u vrtiću tražiti da radimo bris i kontrolni pregled pre da dete krene, jer logično je da ako je dete bolesno, da ne sme u vrtić da ne zarazi ostalu decu. Međutim, kod pedijatra i u vrtiću su nam rekli da NIJE potreban pregled pre vrtića? To onda znači da takvom (udruženom politikom vrtića i domova zdravlja), moguće je da boleno dete krene u vrtić i da tamo širi zarazu po celom vrtiću. Radi se o vrtiću na Paliluli.
U nasem vrticu, Vračar, posle 5 dana odsustva moraš da doneseš potvrdu od lekara. Čak i ako je u pitanju godišnji odmor. Mozeš da se izvučeš jedan dan al sutra te vraćaju sa vrata sigurno.
Imam dvoje dece i oboje su vakcinisani po našem kalendaru vakcinacije. Nismo imali nekih većih reakcija, ali bih slagala da nisam strepela od svake. Mislim da je vakcinacija jedno od najvećih dostignuća ljudskog roda, jer ne mogu da zamislim da svakog leta strepim od svakog slinavlljenja, plašeći se da li je to polio, ili od silnih dečijih povreda prljavih od peska i zemlje, koje mi ne dozvoljavaju ni da ih vidim, a tek da ih dezinfikujem kako treba, razmišljajući o tetanusu. Kako sam shvatila sve se svodi na statistiku. Jedno ili dvoje dece od sto će kada dobije morbile dobiti encefalitis, a jedno ili dvoje hiljadu će imati jaču reakciju ako prime vakcinu. Sve ove bolesti i dalje postoje, nisu iskorenjene, ako se poveća broj nevakcinisanih pojaviće se, a neće biti ugroženi samo nevakcinisani, već i oni koji su možda imeli slabiji imuni odgovor na vakcinu, ili su prošle godine od vakcinacije pa ona više ne deluje, a oni su inače zaštićeni jer bolesti nema u široj populaciji. Mislim da decu treba vakcinisati zbog njih, tako i zbog drugih, vodeći računa da je dete apsolutno zdravo u trenutku dobijanja vakcine i da nema drugih kotraindikacija i nadati se da niste taj jedan u hiljadu ili milion koji će imati tešku reakciju, jer ako si taj jedan sva statistika i zdrav razum padaju u vodu.
Poštovana Natalija
sve je dobro dok vaše dete u mom slučaju moje ne dobije reakciju i jedva ostane živo i to nedonošče a u slučaju moje prijateljice postane autistično.
Saznala sam tokom mog boravka u Švajcarskoj da se beseže vakcina ne dobija jer vremenom slabi ako dete oboli daje lažnu kliničku sliku i ne leči se adekvatno a ako ne primi odmah znaju o čemu se radi i leči se brzo i uspešno(podaci dobijeni od pedijatra pred penziju)
Pozdrav Jelena R majka troje dece sa lošim iskustvom
Svog sina sam redovno vakcinisala. Takodje zivimo u Austriji i Bogu hvala, vecih problema od temperaturice nikada nike imao. Vodila sam se time da strucnjaci, pod time mislim na pedijatra, znaju sta rade. Ako im ne verujemo, kako mozemo uopste voditi decu kod njih i kada se razbole. Uvek sam pitala doktorku za misljenje i rekla mi je da uradim kako ja zelim, ali mi je rekla i njeno misljenje. Tacno je da ima propusta i raznih iskustava, ali epidemije su nesto sto nam ne gine ako se ovakav trend nastavi. Iskreno mislim da veliku ulogu u svemu tome igra i kvalitet tih vakcina. Pitanje je sta zdravstvo zaista tu radi i koliko su posteni prema roditeljima. Mozda ni sami pedijatri ne znaju cime tacno raspolazu. Moj sin ima 4 godine i ponovo bih isto uradila. Naravno, pre svake vakcine, neophodan je detaljan pregled deteta. To smo uvek radili. Pozdrav za sve mame!
Doktoru Konu i svim ostalim pristalicama vakcina poklanjam one koje su namenjene mom detetu, slobodno neka ubrizgavaju svu tu zivu, aluminijum i buckuris od virusa i bakterija do mile volje, nama ne pada na kraj pameti
Takodje :) Nismo vakcinisani i zdravi smo ko dren. Ne strepimo od bolesti koje su iskorenjene,a cak i ako se desi sad se uostalom lece uspesno. U mog malisana nece ulaziti razni otrovi, a strepila bih da ga vakcinisem, od autizma preko leukemije pa do alergije obicne.
Prudruzujem se tvojoj akcija i ja cu ih pokloniti dr. Konu, sa velikim zadovoljstvom
Naravno da je opasno....vakcinisati. Jer se tako siri zaraza i bolesti, posto su vakcinusana deca prenosioci onih bolesti protiv kojih su vakcinisani. Njihov organizam nosi zarazu...
Pa se onda neko dete iskaki u pelenu..ili usred parka...a mama baci pelenu...psi razvuku smece iz kontejnera... Itd. A u izmetu zaraza - polio virus npr.
Svakako da je opasno biti nevakcinisan, jer su vakcinisani opasnost.
Ovog leta sam upoznala zenu koja ima troje dece
Srednje dete,sin od 5 god,boluje od autizma. Ona sumnja da je to posledica od mmr vakcine. Tacnije,nakon vakcinisanja je dobio upalu usiju i posle toga se promenio. Nije progovorio i lekari su do skoro mislili da je problem samo u govoru,ali pre godinu ispistavilo se da je jedan oblik autizma. Sve nalaze je povadila i izmedju ostalog radila je alergo test. Mali je alergican na mleko i jaja i imao je ekcem. I nije smeo da primi mmr! Ali ona je taj nalaz uradila par meseci posle vakcine. Oad je vec bilo kasno. Sad ona ima i cerkicu od 17 meseci. Zakonom je oslobodjena da vakcinise malecku,jer ima vec jedno dete autisticno. Zamislite! Inace oni zive u Austriji. Mi izbegavamo mmr i ostale koje nam sleduju, a ne znamo sta ce zakon traziti od nas i hoce li nas uslovljavati vrticem,skolom... da bi smo vakcinisali dete. Ona mi je savetovala da izbegavam sto duze mogu,ali ako budemo primorani da ovavezno uradimo sve nalaze detetu. Nalaz krvi,urina,alergo test da bi se uverili da je dete skroz zdravo. To bi bio savet za sve one koji su u dilemi ili ne mogu vise da odlazu vakcinisanje.
Da.. Ali dete je imalo ekcem. I nije upuceno na alergo test. Majka je koristila kreme od kojih bi se ekcem trenutno povukao i posle par dana se vracao. Pedijatar joj je rekao da moze da bude od prasine,suvog vazduha,vetra... sve ono sto i nasi pedijatri pricaju. Moje dete ima ekcem i nije dobilo uput za alergo test. I primala je vakcine redovno (sve one pre mmr),bez obzira na osip,koje je dobro podnosila. Sama nisam trazila,jer nisam bila dovoljno upucena. A verovatno bi trebao sam pedijatar da nas uputi. Mojoj cerki nisu pomagale kreme. Samo su ublazivale osip. Tek kad smo dosli na more sve se povuklo. Jos uvek smo odsutni,ali kad dodjemo kuci radim joj sve nalaze. Valjalo bi uraditi ono sto je do nas roditelja. Samo nas uputite...
Ne znam ko je u slucaju Vase prijateljice napravio propust, ali i ovde u Srbiji (barem je to bilo kod naseg pedijatra) se mmr ne daje detetu dok ne proba jaje i ne utvrdi se da nije alergicno na njih, a za mleko je morala i sama da zna jer se ta vakcina prima izmedju 12 i 15 meseci.
Cao mame, zaista je jako teska tema za nas roditelje jer ne znamo sta da radimo a zelimi najbolje za nasu decu. Zakonom ne moze niko da vas kazni sto ne primate vakcine. Samo nece moci deca da se upisu u vrtic. Za MMR zaista je pocelo da se cuju jako losa iskustva.
DA bi znali sta da radite bolje se informisite!!! Svi mi zelimo najbolje za nasu decu. To za vrtic nije tacno,ja sam mog sina prosle godine upisala bez problema iako nije uredno vakcinisan i to nasom odlukom da odbijamo sve naredne. Cak i za skolu mogu da vas ucenjuju u dz al i tu se informisite bolje jer oni kazu da pedijatar nije u obavezi da izda potvrdu za skolu..pa molim lepo vi promenite pedijatra,ima ko ce. Pri tom zakonom je skola obavezna,tako da bez straha.. ;) SAMO STO VISE INFORMACIJA SA RAZLICITIH STRANA. POZDRAV
Taj isti dr. Kon nas je sve zatrašivao kada su napravili paniku oko famoznog svinjskog gripa i svi znaju kakve su tu malverzacije bile u pitanju. Ja lično tom čoveku ne verujem ni reči. I ja sam kao i Ena dosta istraživala što online što offline o razlozima za i protiv vakcina i rešila da svoju bebu koja stiže u novembru ne vakcinišem. Takođe znam dosta zdravstvenih radnika koji svoje unuke ili decu ne vakcinišu ali o tome ćute jer ne smeju da dovode svoje radno mesto u pitanje. Meni veći dokaz od toga ne treba.
Mi smo dobili bas fine packe i viku i dreku i svasta jos od naseg pedijatra. Ona je za MMR i sve ostale vakcine, a u nasem okruzenju ima troje dece koja su stvarno bila sasvim normalna, zdrava deca sa odlicno razvijenim govorom, a nakon MMR su postali biljke. Strasno i tuzno.

Cak sam za savet zvala i patronaznu pedijatrijsku sestru koja nas je obilazila do 1. godine. Rekla je:" Oduglovacite koliko god mozete. Ja ne znam kako cu kad dobijem unucice."

Sve mi je time rekla. Jako sam uznemirena i bojim se, ali i ne volim da mi sole pamet i zastrasuju me kao sto je nasa Dr rekla:" Nemojte onda da vakcinisete dete pa ce vam umreti od malih boginja ili zausaka."

Sta mislite kako sam osecala kad mi je to rekla. Ne mogu vise ni da pisem...
POjavice se bolesti kao ovde u Americi, iako je samo oko 6 posto nevakcinisano u saveznoj drzavi gdje ja zivim, ipak je epidemija pocela. Samo kod pedijatra moje cerke minimum dvoje djece je umrlo. Da su primili vakcinu definitivno bi prezivjeli.
Ne vakcinisem svoju decu.Moje dete moj izbor. istrazivala sam godinama pre trudnoce i donela tu odluku. Ne brinem o bolestima, vec razmisljam o zdravlju deteta. Pre cu platiti kaznu nego vakcinisati dete. Iako sve osobe koje poznajem i ja licno nismo nista platili. To je fora za zastrasivanje. Istazite i odlucite. Pozdrav mame!
Super vam je sajt, ali zasto ne pisete o stetnosti vakcina? zasto ne istrazujete kakve se to vakcine deci daju i odakle se uvoze? Sve novine danas prenose ovaj tekst, koji je klasicna kampanja za pomoc jadnim napacenim mafijaskim farmaceutskim kompanijama ciji se budjelar utanjio!..
Pitam se sto niko ne komentarise ovu temu? meni je bas nedoumica sta da radim, jedni su za drugi protiv, a roditelji ostanu zbunjeni i uplaseni sta je pravi izbor.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »