Komentari za tekst "12 neugodnosti nakon porođaja na koje vas niko nije upozorio"

Komentara
12
Ostavite komentar
Zaista mi je bilo grozno kada sam se porodila secena, usivana bila na transfuziji, imala kateter, hemoroid ma uzas. Nisam mogla sebe da podnesem taj miris i osecaj da li radis ispravno kada beba place a telo te boli nisam mogla sesti bas dugo. Ne znam da li bih isla na prirodni porodjaj sledeci put jer vise sam muke imala nego neke na carskom.
drage mame za sve koje doje bebe ..ima u apoteci da se kupe komprese za dojenje na komad su oko 100 i nesto dinara jako su dobre da se spreci bol i ranice na dojkama meni je moja malena malo rascepala bradavicu stavila sam tu kompresu drzala je celu noc na dojci ujutru je bila ko nova..moja preporuka mamama koje imaju ovaj problem ..pozdrav 😊
Mene je sve ovo dotuklo posle porodjaja... posle pet meseci sam otišla kod psihijatra, dijagnoza postpartna depresija i sad sam na lekovima.... počinje da biva bolje. Ragade i bol tokom dojenja tek sad prestali, verovatno dok bebi ne niknu zubici. Kintracepcija mi ne treba, muž me ne pipa...A nisam nešto ruznija nego pre trudnoće. Tužna sam svaki dan, a beba mi je najdivnija na svetu.
O Boze,potrudi ss da se posvetis bebici i da uzivas u svakom njenom osmehu dodiru i pogledu...
Koliko vidim po komentarima, tek posle porodjaja nastaju muke...eh kroz sta sve zena mora da prodje.
A tek sto se oseca krvarenje,e to je ja mislim gore od znoja...6 nedelja sam se kupala na svaka 2 sata,a ulozaka sam potrosila na tone...prvi porodjaj klistirana i imala problema sa zatvorom i hemoroidima i bolnu ranu jer su me sekli,a drugi porodjaj je bio brzinski nisam prosla klistiranje,odmah porodjaj,malo se pocepala ali nikakve nus pojave nisam imala osim 6 nedelja nepodnosljivog mirisa...
Dok sam bila trudna mislila sam da onda kada se porodim sve muke nestaju. I tek odnedavno sam shvatila onu recenu "dijete je najlakse roditi" i to je tacno!
Ne zelim da pomislite da ne uzivam u ulozi majke obozavam svoju bebaru ali na mnoge stvari buduce majke ne budu ni spreme ni upucene.
Niste naveli i 13, 14, 15 i 16.
13. Kad se porodite onda cete morati 2 sata da ostanete jos u sali ako je prirodan porodjaj a ako he carski onda nekoliko sati u sok sobi.
14. Kad budete ustale iz kreveta sto se zeludca tice moze da se desi da nemate apetita i tacno cete osetiti pritisak na zeludac kao da vam je muka a ustvari se zeludac spusta na svoje mesto i to ce trajati nekoliko dana. Jer se organi vracaju na svoje mesto.
15. Pijte sto vise vode kako bi posle 24h od porodjaja mokrile.. ako ne budete mokrile u roku 24h onda vam stavljaju kateter...
16. Sto se stomaka tice nekim zenama se vrati u normalu posle 2 meseca, a ona braon linija kod pupka sto ide od pupka do stidne kosti ili od rebra do stidne kosti ce nestati posle 6 meseci do godinu.
Ubedljivo najgori utisak od cele trudnoce/porodjaja/postporodjaja mi je bio zatvor. Sve ostalo je bilo strasno, mastitis, pucanje grlica i krvarenke nakon toga, hemoroidi, kontrakcije...ali zatvor je bio strasan
Mene su grudi urnisale...tacnije mleko...hiperlaktacija i na kraju su morai da mi seki dojku... tj inciziju da mi rade... haos... ali sve prodje...
plus znoj je toliko neprijatnog mirisa da nisam mogla da podnesem sama sebe. Naravno dezedoransi ne dolaze u obzir zbog dojenja , jos ako je leto milina .
Sa mnom je bila ista situacija, ali eucerin roll-on je resio stvari. Neutralnog je mirisa a neutralise miris znoja. Jeste skuplji od obicnih dezodoranasa ali vredi svaku paru. Cena je izmedju 800-900 din. Cak je i moj muz poceo da ga koristi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »