vvv

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici vvv

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice vvv

  1. vvv je dodao/la post u temi Ekcem   


    Hvala na savetu, odradicemo RAST test. Radili smo immuno CAP 100 SISTEM na Torlaku - set inhalacionih i 5 nutriitivnih alergena.
    Prva sumnja gastroenerologa je bila na celijak tj. gluten ali su transglutaminska i antiglijadinska antitela negativna. Pretpostavljam da ce nam rezultati RAST testa pomoci da se odlucimo koje zamensko mleko mozemo da koristimo.
    Da li se RAST radi samo za proteine kravljeg mleka ili i druge nutritivne alergene? Moze li se pomocu njega utvrditi alergija na aditive?
    Unapred hvala!
  2. vvv je dodao/la post u temi Ekcem   

    Moje dete ima 26 meseci - 9 meseci smo "vukli" ekcem na licu i guzi i dobijali uvek isti odgovor - ekcem se tesko leci, proci ce...i to od vrhunskih dermatologa, alergologa, imunologa. Alergo test na mleko radjen kad je imala 20 meseci je bio negativan. Na kraju smo pre mesec dana zavrsili kod gastroenterologa u Tirsovoj. Prof. je pogledao nalaze, dete, postavio dijagnozu alergijskog ekcema i uveo terapiju bez mleka i mlecnih proizvoda, jaja, crvenog i kostunjavog voca. To narvno znaci i bez bilo kakvih grickalica. Za tri dana smo imali kontrolu i za 3 dana se skoro sve povuklo. Sada treba polako da uvedemo sve "zabranjene" namirnice osim mleka i mlecnih proizvoda i da pratimo sta se desava. Ta tri dana je jela hleb koji sam joj ja pravila. Cetvrti dan je pojela parce hleba iz pekare i opet se osula. Osip se povukao posle 12 sati. (aditivi u hlebu mogu biti alergeni). Danas smo uveli jaje i za sada je mirna. Ni mi nismo mogli da zamislimo dan bez mleka ali posle 2 dana je prihvatila novonastalu situaciju. Jos uvek nismo odlucili koje zamensko mleko da joj dajemo ali danas sam razgovarala sa nutricionistom iz vrtica koja smatra da uz normalan unos mesa i zelenog povrca to nije neophodno.
    Nadam se da ce Vam nase iskustvo bar malo pomoci (i ona se zalila da je boli, spavala klececi zbog guze, ekcem na licu je i pored svih mazalica znao i da prokrvari, od kad smo na dijeti dete se konacno posle 26 meseci vise ne budi uplakano nocu!)