Jokkka

Član
 • Broj odgovora

  4
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jokkka

 1. Jokkka je dodao/la post u temi Afte   

  Verovatno je i kod nas los imunitet. Imamo problem i s upalom uha vec neko vreme. Doktor kaze da to nije povezano sa aftama u ustima. 
  Uzela sam Tantum Verde da mu bar malo olaksam sisanje, pa cemo da istrazujemo dalje.  
 2. Jokkka je dodao/la post u temi Afte   

  Ima li veze nivo hemoglobina sa tim ranicama u ustima? Mi nikako da ih se resimo, a hemoglobin je ispod donje granice. Kako ste bi resili problem? Kako ste zakljucili da je herpes? 
 3. Jokkka je dodao/la post u temi Afte   

  Radili smo bris dva puta. Nema niceg u ustima. Radili smo i analizu krvi, sem hemoglobina koji je malo ispod granice, sve ostalo je u redu. Pedijatrica kaze da nivo hemoglobina nema veze s aftama. Koristila sam mu Apis Golu, ali nisam primetila da mu je bolje od toga. Mozda sam trebala da stavljam pre jela. Tantum Verde nismo koristili. Pitacu pedijatricu za to.
  Doktrork na ORl  nam je rekla da je ta infekcija u ustima od prljavih ruku i da mu ne dajemo da stavlja ruke u usta, ali ja ne znam kako je moguce to zabraniti bebi tako maloj. 
  Sad pokusavam sa sodom bikarbonom da resim problem, mada sam mu vec cistila usta sodom bikarbonom i nije pomoglo. Ali stvar je u tome sto moramo da nadjemo uzrok tome, a ne da lecimo u nedogled. 
  Ici cemo ovih dana ponovo na ORL, kod treceg doktora, pa mozda on ima neko resenje. Pocinjem da se plasim da nesto drugo ne stoji iza toga. Cudno je da prosto ne prestaje sta god da radimo. Niko s kim pricam nema slicno iskustvo, pa sam mislila da mozda ovde neko moze da mi pomogne.
 4. Jokkka je dodao/la post u temi Afte   

  Zdravo. Ima li neko iskustva s aftama kod bebe koje su konstantne. Naime, beba ima 8 meseci i unazad 4 meseca ne mozemo da se resimo afti. Koristili smo Daktanol, Genicijanu, Nistatin, Ospomox, ali nista nije pomoglo. A beba sisa i to mu mnogo smeta. Proplace skoro svako sisanje. Ne znam kako da resim problem. On je mali i sve sto vidi hvata i stavlja u usta, ja ga sprecim koliko mogu, ali je prosto nemoguce da to uopste ne radi u njegovom uzrastu. Trudim se da igracke koje hvata budu ciste, da mu cesto perem ruke, ali ipak afte ne prolaze. Ocajna sam vec. Ima li neko slicno iskustvo?