Daddy

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Daddy

  1. Daddy je dodao/la post u temi ! Prvi dani dojenja   

    Hvala svima na odgovorima. Necemo odustati, pokusati cemo sve. Hvala @bebce u istoj smo situaciji i jednostavno moramo dati ad ponekad u toku dana jer je mala previse gladna i upoznali smo plac za glad, njega najbolje prepoznajemo. Supruga cesto kaze, kako joj je bebe zao, da beba ima tuzan pogled (gladna je), a ja je uvjeravam da istrajemo. Primili smo prvu vakcinu nakon mjesec dana, pa sada cemo gledati da je vagamo svake sedmice da vidimo kako napreduje. Koji je vas savjet, ako ne bude dobijala dovoljno na tezini :S
    Hvala jos jednom
     
  2. Daddy je dodao/la post u temi ! Prvi dani dojenja   

    To je i problem, kada zaspi ne radi ništa. 
    Na koji nacin je probuditi, jer kada zaspi nema sanse da je probudimo. Dva puta povuce i ponovo spava i tako u nedogled. Podoj traje dva sata, beba je konstantno na siki i problem je sto ne izvuce sve pa je uvijek gladna. 
    Preko dana svaka 2-3h a navecer svaka 4. 
    Evo sada je na siki vise od sat, a nista nije uradila.
  3. Daddy je dodao/la post u temi ! Prvi dani dojenja   

    Postovani
    Tata se javlja, ovo je moj prvi post (bolje cu se predstaviti na drugom topicu) . A imamo problem u sljedecem.
    Dobili smo bebicu prije nesto vise od mjesec dana. Od pocetka na nagovor patronaznih sestara, bebu pored dojenja hranimo adaptiranom formulom.

    Problemi su sljedeci:

    Prvo, ni beba ni mama nisu znale da zahvate dojku prilikom podoja. Pa smo imali problem sa ostecenim bradavicama, vjerovatno zbog toga nikada nije ni uspjela izdojiti do kraja, do zadnjeg mlijeka, pa je zato i potrebna dohrana.

    Sada kada smo manje-vise, upoznate sa tehnikom dojenja imamo problem, jer beba sisa samo vrlo kratko i zaspi. Nikako je ne mozemo razbuditi. A ako je odvojimo od sise pocinje da vrsiti, (znaci da je gladna, ali nece da sisa). Pokusali smo sa metodom kompresije (slabo nam pomaze.)

    Svaka pomoc je dobro dosla. Teta koja je "specijalista" rekla nam je sljedece,  da supruga ima mlijeka, ali je doslo do zastoja uslijed nepravilnog sisanja. Sada se trudimo da to popravimo, najveci problem pri tome je uspavnost bebe kao sto sam spomenuo.
     
    Da li je neko imao slicne probleme i kako ih je prebrodio? Supruga se doista trudi, ali bebi je 35+ dana i malo smo poceli sumnjati u sebe i svoje sposobnosti. 
     
    Molim za bilo koju vid sugestije, pomoci. 
    Zahvalni, nenaspavani roditelji