Fly Girl

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Scarlet_Fra se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Hahahah umreh od smeha ! Tačno! Ja sam trudna dok se ne dokaže suprotno, ponašam se ko trudnica, jedem kao trudnica ... Pa nije mala stvar biti trudna 10 dana (ako uopšte trudna)
  2. Scarlet_Fra se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Evo, osvanuo je još jedan dan. Nema mučnine, ali nema ni mece yupiiiiii !!!!
  3. Fly Girl se sviđa post u temi od Bubu 2 u Najraniji simptomi trudnoće   
    Ko ne zeli da trosi pare na testove a nestrpljiv je, ima onaj sistem za odtkrivanje trudnoce uz pomoc paste za zube. Ako pasta promeni boju onda se radi o trudnoci, valjda poplavi ako se dobro secam. Ja se ovom sistemu uvek ismejem kao luda. Verovatno je pouzdan koliko i gledanje u dlan ali je bar zabavan.
    U svakom slucaju zelim vam pozitivne testove. 
  4. Fly Girl se sviđa post u temi od Mama Dy u Porođaj u vodi   

    Pa valjda je to prirodan porodjaj. Zasto zena da ne iskoristi sve nacine ako je u mogucnosti sebi da olaksa? A i sve sto je mami lakse mislim da je i bebi.
    Pa sta hoces da kazes, da treba u njivi da se poradjam kao moja baka?
  5. Fly Girl se sviđa post u temi od MatroNadja u Porođaj u vodi   
    Porodjaj u vodi i jeste prirodan, i voda je najprirodnije okruzenje za bebu kad se rodi Ovde se ne radi o secenju ili bockanju vec o opustanju, zato i ne vidim zasto zena ne bi iskoristila prednost koju joj je sama priroda dala umesto da trpi uzasne bolove samo zato sto eto porodjaj mora da boli. I da, bebu svakako dobijes odmah na grudi A i to trosenje para, kako ti kazes, i jeste za tvoju bebu, jer sto se ti manje mucis, to se i ona manje muci.
  6. Fly Girl se sviđa post u temi od MatroNadja u Porođaj u vodi   
    Porodjaj u kadi-jedno veliko DAAAAAAAAA!!!! Neopisiv osecaj... Sad ko zna da li je meni ovaj porodjaj prosao tako lako i brzo zato sto je drugi porodjaj ili zato sto je bio u vodi, u svakom slucaju moj subjektivni osecaj je da mi je voda jako pomogla. Porodjaj se odigrao ovako: u 21h mi je pukao vodenjak, a posle pola sata su pocele kontrakcije. U 23h sam bila u bolnici. Negde oko 00:30 sam bila otvorena 3 prsta i usla sam u kadu. Usput slusala klasicnu muzikicu... U kadi sam malo dremala, malo su me budile kontrakcije, ali sam ih sve pregurala uz malo disanja (kako je meni odgovaralo, nista se nisam drzala onog "zvanicnog" disanja), plutanja i "plivanja", i nisam ni glas pustila (mm je sve vreme spavao naslonjen na kadu nije ni skontao da mi se pojacavaju kontrakcije). U jednom trenutku, oko 1:45 videla sam da izlazi puno krvi pa sam zvala babicu. Babica me pregledala u kadi, bila sam otvorena 7 prstiju!! Izasla sam da me pregleda i tek tad su mi pocele one prave, jake kontrakcije. Imala sam ih sveukupno mozda 3-4! Kad sam legla na krevet, bila sam vec otvorena 9 prstiju! Babica mi je rekla da mogu odmah da guram, tako da je glavica izasla u roku od 5 minuta, a telo malo kasnije (prestale su mi kontrakcije pa su morali da je izvlace "na slepo"). Uglavnom, u 2:18h se rodila moja dusa, a posle 2 sata ja sam vec jela kao mecava Odmah sam mogla i da sedim (nisu me sekli, samo sam malo pukla, ali ni sad ne osecam gde su me usili), iduceg jutra sam normalno hodala, i odmah sam imala snage za troje! Zao mi je samo sto se beba nije rodila pod vodom, verujem da je tako manje traumaticno za nju, ali sta da joj radim kad je tako pozurila
  7. Fly Girl se sviđa post u temi od Tamara/Mina u Porođaj u vodi   
    Cula sam da je porodjaj u vodi odlican! Mnogo je lakse i bezbolnije ali na zalost to do nas to jos skoro nece stici, mislim mimo Beograda, sem ako se poradjate kuci u kadi, a na to se ne bih usudila. Ali ovde kod nas u Pancevu se moja drugarica pre par dana porodila na nov nacin, "kuceci", bila je prva u tome i kaze (posto nikako nije htrela epidural) da je dosta lakse i imas vise snage nego na ledjima, ostala je bas zadovoljna.
  8. Fly Girl se sviđa post u temi od Voyager u Porođaj u vodi   

    Cao mame!

    Evo mog iskustva!
    Ja sam se porodila u kadi, i mogu reci da je bilo fantasticno! Obzirom da se moj porodjaj jako brzo razvijao, usla sam u kadu cim su krenuli naponi jer je bilo prilicno jasno da cu se ubrzo poroditi. Ne mogu ni da opisem koliko je lakse u tom stanju biti u vodi, jer se misici opuste i bol se mnogo lakse podnosi. Plus tata koji pomaze sa strane i bebironac koji izlazi cist i "okupan" pravo mami na grudi. Apsloutno divno iskustvo. Najbolja stvar je sto vrlo retko kad je porodjaj u vodi u pitanju dolazi do pucanja medjice, tako da nije bilo nikakvih usivanja i sam proces "oporavka" od porodjaja je bar kod mene jako kratko trajao. Ovde (u Berlinu) gde sam se ja porodila, vodeni porodjaj vecina doktora i babica preporucuje, naravno ukoliko je sama trudnoca normalna i ako se beba nalazi u pravom polozaju.

    Definitivna preporuka!
  9. Fly Girl se sviđa post u temi od Micilici u Porođaj u vodi   
    Ja sam bila u bazenu do zadnje faze, znaci do guranja. Tada mi je tek pukao vodenjak i presla sam na krevet. 19min kasnije rodila se mala!
    Bazen i voda su mi najlepsi deo porodjaj i san za sledeci put mi je da i rodim u kadi. Ovde se to radi- sve u kadi, bez izlazenja, bez stresa, voda te masira, oduzme ti tezinu i smanji gravitaciju, pa mozes i da se pokreces i da se okreces koliko ti volja. Zaista divno iskustvo. Ja sam iz drugog razloga morala izaci i zao mi je zbog toga.
    Moje dve prijateljica porodile su se u iznajmljenim bazenim kod svoje kuce i imale divne porodjaje. To mi je drugi deo sna- porodjaj kod svoje kuce koji takodje nije nista strasno i sve se vise zena na njega odlucuje.
  10. Fly Girl se sviđa post u temi od ninuska.h u Porođaj u vodi   
    DA DA DA DA DA !!!

    Mene voda tako opusta kao da mi je to prirodno okruzenje, i san mi je da ne moram da se porodim lezeci na onom stolu, mislim, ni piskiti ne bih mogla lezeci, a u kadi mozes i sesti i voda ublazava bolove, a beba ne dozivi tako dagli sok kada izadje posle mucnog puta, jer se nadje u sredini na koju je naviklo.

    E sad,mislim da kod nas ne postoji ta solucija, bar ne u drzavnim porodilistima.

    Ali glasam da se uvede ta mogucnost!
  11. Fly Girl se sviđa post u temi od geravodeli u Porođaj u vodi   
    Da li ovde ima mama koje su se porodile u kadi? Čitam na drugim forumima mišljenja, ali ni jedno lično iskustvo.
    Gledala sam video sa poradjanja u kadi i izgleda prirodno pa čak i razmatram tu vrstu poradjanja, naravno ako sve bude bilo kako treba.
    Pročitala sam je porodjaj moguć ako mama nema visok pritisak, dijabetes, preeklampsiju, da ne prima nikakve lekove/anestezije za ublažavanje bola i da porodjaj nije izazvan.
    Da li bi se buduće mame porodile u kadi?
  12. Fly Girl se sviđa post u temi od MakiJana u Najraniji simptomi trudnoće   
    ali ako imas sve te simptome, onda nije rano za test... mada bolje sacekaj jos malo da vidis da li ces dobiti. Kad god sam pomislila da sam mozda zatrudnela, bilo mi je ujutru muka... tako da... psiha je cudo (sada ja mracim )
  13. Alex00 se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Evo, osvanuo je još jedan dan. Nema mučnine, ali nema ni mece yupiiiiii !!!!
  14. Vuciguraj se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Hahahah umreh od smeha ! Tačno! Ja sam trudna dok se ne dokaže suprotno, ponašam se ko trudnica, jedem kao trudnica ... Pa nije mala stvar biti trudna 10 dana (ako uopšte trudna)
  15. Bubu 2 se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Da budem precizna, prvi test sam uradila posle 4 dana od odnosa. Bebu nismo planirali, ali nešto čudno se desilo u mom snu. Ne posle prvog dana nezasticenog odnosa, nego posle drugog dana. (Bilo ih je 4 dana inače:D ) San nije bio niz događaja niti priča, već samo vizija sa se novi život, novi svet stvara u meni. Znam kako apsurdno zvuči, još apsurdnije je bilo kad sam se probudila. I od tog trenutka mi se uvrtela ideja o bebi. Sa takvim uzbuđenjem sam uradila taj test tog 4.dana. Haha
     Pa je onda došlo to Vaginalno krvarenje 6og dana, pa se ponadah da je trudnoća. Pa onda drugi test negativan pa sve tako : jeste -nije / jeste - nije u nedogled. 
    Sad sam u fazi JESTE zbog ovog jutarnjeg  nagona povracanju!
     
  16. Fly Girl se sviđa post u temi od Vuciguraj u Najraniji simptomi trudnoće   
    Stara kineska mudrost kaze-trudna sam dok se ne dokaze suprotno 
  17. Fly Girl se sviđa post u temi od Alex00 u Najraniji simptomi trudnoće   
    moj savet ti je da odes do labaratorije i uradis betu. Ali kada ti menstruacija zakasni dva-trei dana. Ona najbolje sve pokazuje ja sam ti zivi dokaz mozda oboris moj rekord
  18. Mira 123 se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
  19. Mira 123 se sviđa post u temi od Fly Girl u Najraniji simptomi trudnoće   
    Drage moje, 
    Čitam forum već nekoliko dana, i plaših se da napišem bilo šta jer sam mislila da je prerano. Posle današnje jutarnje mučnine, evo reših da se posavetujem sa vama. 
    Danas je deseti dan od odnosa i moji simptomi su sledeci:
    Vaginalno krvarenje se desilo u toku odnosa i to 5 dana posle mogućeg začeća. Kad smo videli krv, pomislih da je veštica ranije došla. (Nju sam očekivala danas ili eventualno u sledeća 2 dana ) Ali posle toga krvi nije bilo uopste )
    Raspoloženje mi se drastično menja u poslednjih 5 dana, strasno sam razdrazljiva. Ako vam opišem detaljnije, pomislicete da sam luda i izbaciti me sa foruma.  
    Čest nagon da idem do wc-a čak i kad samo po nekoliko kapi izadju.
    Povišena temperatura , nisam merila , ali osećam po sebi, vruća sam, hladno mi je i grlo me malo grebucka. 
    Jutros (10.dan od začeća) sam imala strašnu mučninu, usta mi se punila vodom, stomak kao da je bio na ringispilu . Prvi put tako, misleći umeću, a osmeh mi se rastegao od jednog uveta do drugog.
    2 testa sam radila 5, 6 dana posle začeća i oba negativna. Onda sam odustala jer se plašim razočarenja.  
    Neko sa sličnim iskustvom ? Saveti? Strasno se plašim razočarenja. 
    Izvinite na dugom postu, ali verujem da cekalicama značiti.
     
  20. Fly Girl se sviđa post u temi od leni u Najraniji simptomi trudnoće   
    Bojim se da je za test rano  Ali mozda je bilo i ranijih odnosa? Najfiniji testovi detektuju trudnocu 10 dana od zaceca. Gde si pozurila posle 5 dana?!  Ti simptomi mogu biti trudnoca a mogu biti i pms. Sacekaj jos nekoliko dana i uradi test. U stvari...uradi test kad M zakasni...
  21. Fly Girl se sviđa post u temi od Zečevići u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Ja sam već na kraju,ali ajde i ovde da se upišem
    Sa sad već bivšim mužem sam se još zabavljala kad sam ostala u drugom stanju.Znala sam odmah,ali sam sačekala da prođe neko vreme da mu kažem.Nešto smo se tako zezali i on meni kaže-Ja ću morati da te hvatam na dete da se ti udaš za mene,jer ne znam kako drugačije da te vežem za sebe.Ja kažem-Računaj da je to završeno,ja sam trudna.I nosim muško! Gledao me jedno 2 minuta,mislio da ga zezam.Tek kad je video da ja ne odstupam od svoje tvrdnje,počeo da se kezi ko blesav.Kod lekara sam otišla tek sa 8 nedelja,samo da potvrdi.Delija sad ima 18,5 godina.
    Drugi put sam ga sačekala da dođe s posla,ručali,seli da pijemo kafu,Ilija imao 14 meseci,muva se oko nas i ja kažem-Reci,sine,tati šta ima novo.On naravno nezainteresovan za naš razgovor nastavlja sa svojim kockicama,a mm pita Šta? Kako šta,pa imaćemo bebu.On srkne kafu,zapali cigaru,pogleda me ispod oka i kaže-Glupo je što ovo pitam,ali jesi ti sigurna?Kad je dobio potvrdu,skočio da me ljubi i da cupka sa klincem po sobi.Tek mesec dana kasnije sam stigla do lekara da potvrdi.To je sad devojka od 16,5
    Onda sam stavila spiralu,jer sam što rekla njegova pok. baba,ostajala trudna samo ako mu operem gaće,pa kao da napravimo malu pauzu,da stanemo na noge,da deca malko porastu,da ja ojačam.Prođu dve godina,rešimo da je vreme i ja skinem spiralu i mi krenemo i ništa mesecima.Mislila sam da je to posledica nošenja spirale i da sam ostala sterilna od toga i da nećemo imati više dece.Pomirila sam se sa tim.Imali smo već dvoje velike i zdrave deci i  to je bilo sasvim u redu.
    Al ne lezi vraže...Kad smo već mislili da neće biti više beba,OP,primetim ja da nešto nije po PS-u,al ne mogu da se setim šta je.Trebalo mi je par dana da mi dođe do mozga.Mm s posla,ja s vrata-TRUDNA SAM!! On meni-NE ZEZAJ SE S TIM STVARIMA,NIJE LEPO.Padne dogovor da on ode po test dok ja skuvam kafu,da ja dokažem da sam u pravu.Međutim,piše da se test radi strogo ujutru.Mi se uzvrteli,ko da čeka da svane,ajmo u šetnju sa decom,ajmo do neke rodbine koja je bila blizu...On će da spremi decu dok se ja spremim i krećemo.Utrčim u kupatilo,uradim test i ono DVE CRTE.Kad sam izašla iz kupatila sa testom u ruci,i kad mi je video pobedonosni izraz lica,samo što nije pao.Odmah je zvao sve dostupne da se napiju,a deca su skakala po kući i pitala kad će beba.Gospođica sada ima 12 godina
    Od prošle godine novi muž.Pitao je jel hoću da mu rodim sina,hoće sa mnom da ima dete.Rekoh-Hoću,nije problem.Mislio je da ga zezam,jer se ponekad ponaša kao moja deca,pa misli da su svi tako neozbiljni kad im se ukaže prilika.Odem,obavim pregled,papa,lab i ne znam šta još.Na njegov rođendan skinem spiralu (koju sam posle trećeg deteta ponovo stavila).Mogla bih da garantujem da sam ostala trudna na Veliki Petak,ali se nisam nešto posebno udubljivala u to.Sačekala sam dosta dok mu nisam saopštila vest,mislim da je bila polovina maja.Ja sam došla s posla crknuta,on je radio nešto oko kuće sto baš nije glat išlo,nešto smo se zakačili kome je više potreban odmor posle ručka,i u toj prepirci ja njemu kažem-Slušaj,nema rasprave,ima da radiš kako ti ja kažem.Ja sam trudna i ne smeš da me nerviraš,ako hoćeš da ti sin bude zdrav.Samo se srozao na krevet.Nekoliko  minuta je belo gledao u mene,mislila sam da ga je strefila srčka,onda je ustao,zagrlio me i kroz suze rekao-ja mislim da ću da umrem sad,ovde,ovolika sreća nije normalna za jednog čoveka
    Za neki dan dolazi Luka,ne zna se ko od nas više cupka
  22. Fly Girl se sviđa post u temi od Alex83 u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Mi smo vec bili u braku, ali nismo jos planirali bebe ali eto nismo nesto posebno ni pazili da beba ne dodje i na njegov rodjendan 9 apr ja odem do maxija da kupim neke grickalice za drustvance i vidim apoteku i tad mi padne na pamet, kad sam ja ono bese trebala da dobijem i kazem sebi ajde ti lepo kupi test nesto mi tu sumnjivo. Dodjem kuci,onda muz izadje da kupi pice.citam ja ono uputstvo i pise prvi jutarnji urin...hmmm...ma ne mogu ja to da cekam...ajde sada cu....i odradim ja to sto treba da se uradi...kad ono hop odmah II iju!!! Gledam ja one crtice, gledaju one mene...sta sad...Zbunjena sam bila potpuno. Dolazi muz sa sve gajbama ja mu onako zbunjena dajem test, on gleda test, gleda mene, pa opet u test...I MENI SINE....pa on nema pojma sta mu je to u rukama niti sta znaci...trk ja do kupatila po uputstvo...KAD ETO TI....MM srecniji od mene, nosi me po kuci, zove moje i njegove ma zove sve redom, odmah drustvu prica da cemo da budemo mama i tata...JA SAM OSTALA ZBUNJENA DO 18 NEDELJE dok mala cvrca nije pocela da se vrpolji ,ma i kasnije sam bila zbunjena, pa i kad se rodila na pocetku udjem u sobu i iznenadim se VIDI MOJA BEBA
  23. Fly Girl se sviđa post u temi od ♥ANITA♥ u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Moja prica je tuzna sto se tice ove teme ali ispricacu vam...Kasnilo mi je par dana i imala sam simptome trudnoce pa sam resila da uradim test.Ujutru sam ga uradila i kada sam videla dve crtice obradovala sam se! Odmah sam javila tadasnjem decku(sa kojim sa zivela 2 godine ali nismo bili u braku) i on je mislio da se salim.Odmah sam otisla kod ginekologa i on mi je potvrdio trudnocu ali moj decko nije zeleo tu bebu i hteo je da ja abortiram.NI U LUDILU!Nisam htela ni da cujem za to...Odmah nakon toga smo se rastali i evo ja sam sada u 22-oj nedelji trudnoce,mogu da kazem da mi je lepo i ne kajem se sto sam se odlucila na tako veliki korak,bez obzira sto cu biti sama...
  24. Fly Girl se sviđa post u temi od aalto u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Jos uvek sam nevina.
    Dr nije sigurna da li da me salje na operaciju ili ce ipak moci samo da "nestane" tokom porodjaja...
  25. Fly Girl se sviđa post u temi od breza u Kako ste dragom saopštili lepu vest?   
    Prvi put sam test uradila sama i zalepila sam ga na ogledalo u kupatilu,kad je dosao s posla video je...
    Drugi put sam nacrtala na papiru nas dvoje i Janka kao cica Glise i meni dodala stomak i taj papiric dala janku da odnese tati...
    Treci put posle potvrde testom sam u odsustvu tate Janku rekla da napise "mama ima bebu u stomaku" i onda smo mu dali taj papiric kad je dosao...
    I tako...