Voyager

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Voyager

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Voyager

  1. Voyager je dodao/la post u temi Alkohol,gazirani sokovi...   

    joj, koji mrak.
    pazi, to sto se ti molis da tvom detetu ne bude nista od toga, apsolutno ti nista nece pomoci. a to sto se suprug ne boji nikoga... pa, srecno i sa tim, za koju godinu decu ce uciti jos gorim stvarima, pa ti cuti i trpi...
    rekla si da ste otisli iz srbije, ne znam gde ste, ni ja ne zivim vise u srbiji tako da znam sta bi se desilo da dete ode u obdaniste smrdeci na alkohol. zakucace ti jednog dana neko na vrata ko ce pitati ko se i kako brine o tvojoj deci, pa ti vidi kako ces sa time tada da izadjes na kraj.
    srecno tebi a pre svega tvojoj deci.
  2. Voyager je dodao/la post u temi Alkohol,gazirani sokovi...   

    Draga Mirjana, zaista ne zelim da te uvredim, ali majka si i ti MORAS imati interes svoje dece na prvom mestu. Bez obzira da li ces se sa nekim posvadjati, zameriti ili sl, pa makar to bio i tvoj suprug, zdravlje deteta mora biti na prvom mestu. Deca NE SMEJU piti alkohol - ni kap alkohola. Alkohol utice na razvoj mozga pored svih ostalih stvari za koje sam sigurna da znas.. Apsolutno se slazem sa Phoenix, nema nikakvog kompromisa kad je u pitanju zdravlje tvog deteta. Alkohol ostavlja posledice i odraslim osobama, a kamoli tako maloj deci cije se telo i organi jos uvek razvijaju. Ponasanje tvoje porodice necu da komentarisem, jer takve stvari jednostavno ne mogu da razumem, ali za tebe takodje nema opravdanja da ne sprecis stvari koje direktno ugrozavaju zdravlje tvoje dece.
  3. Voyager je dodao/la post u temi MMR vakcina   

    Uh, evo moj mali skoro dve nedelje posle MMR, imao temperaturu 38,5 dva dana pa prestalo, mada poceo da smrca i prilicno je neraspolozen... nadam se da je to to.

    A vezano za Maminog andjela- slicna prica kod nas, mada posle vakcine za Pneumokoke, temperatura 41 i fras. Koji se tri meseca kasnije ponovio, srecom zbog visoke temperature bili smo vec u bolnici, tako da nisam morala kroz to ponovo da prolazim sama kao prvi put. Taj sok zna, samo onaj ko ga je prosao. Uzas. I dalje na svaku blagu povisenu temperaturu se smrznem od straha, koliko mu je traumu to ostavilo.
  4. Voyager je dodao/la post u temi Porođaj u vodi   


    Cao mame!

    Evo mog iskustva!
    Ja sam se porodila u kadi, i mogu reci da je bilo fantasticno! Obzirom da se moj porodjaj jako brzo razvijao, usla sam u kadu cim su krenuli naponi jer je bilo prilicno jasno da cu se ubrzo poroditi. Ne mogu ni da opisem koliko je lakse u tom stanju biti u vodi, jer se misici opuste i bol se mnogo lakse podnosi. Plus tata koji pomaze sa strane i bebironac koji izlazi cist i "okupan" pravo mami na grudi. Apsloutno divno iskustvo. Najbolja stvar je sto vrlo retko kad je porodjaj u vodi u pitanju dolazi do pucanja medjice, tako da nije bilo nikakvih usivanja i sam proces "oporavka" od porodjaja je bar kod mene jako kratko trajao. Ovde (u Berlinu) gde sam se ja porodila, vodeni porodjaj vecina doktora i babica preporucuje, naravno ukoliko je sama trudnoca normalna i ako se beba nalazi u pravom polozaju.

    Definitivna preporuka!