Jelena 13

Član
 • Broj odgovora

  4
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jelena 13

 1. Jelena 13 je dodao/la post u temi Otkaz posle porodiljskog   

  Znam da nisam jedini slucaj, mnoge zene prolaze kroz ovo. Kod mene u firmi je proslo jos par njih kroz ovakav tretman. Prema zenama sa porodiljskog, poslodavci se ponasaju kao da nemamo dana radnog iskustva.Kao da nam  opada inteligencija sa svakim rodjenim detemo:)
  I same znate, da kada se zavrsava porodiljsko odsustvo, imate veliku zelju da radite, doprinositem, idete na posao, pricate o nekim drugim stvarima a da nisu pelene i kasice , osetite se korisno, a oni vas docikaju sa sut kartom:)
   
 2. Jelena 13 je dodao/la post u temi Otkaz posle porodiljskog   

  Nisu hteli ni godisnji odmor da mi daju, koji su obavezni da ti daju po zakonu. Ugovor sam imala na neodredjeno vreme, trebali su da mi ponude nesto drugo, s obzirom da sam VII stepen strucne spreme, a da ne pricam da su primali jos 5-6 ljudi u zadnjih 3-4 meseca.Nista mi nisu najavili za tehnoloski, cekali su zadnji dan i da mi serviraju otkaz. Odjavili su me odmah, isplatili otpremninu jos nisam ni sela u kola, stigla mi je poruka da je legla uplata na racun:)...dvoje dece od 3 i 1,5 god su mi ostala bez zdravstvene knjizice narednih par dana, dok ih suprug nije osigurao na sebe.
   
  Izgleda da je porodiljsko od 3 godine veliki period odsustva za zene u Neltu i ne prasta se, vec mora da se kazni i sankcionise.
   
 3. Jelena 13 je dodao/la post u temi Otkaz posle porodiljskog   

  U ovom slucaju je nezakonit otkaz...imala sam tretman kao da sam dosla sa odsluzenja zatvorske kazne, a ne sa porodiljskog odsustva. Mislim da mi je zamreno sto sam rodila dvoje dece...nazalost, nisam jedini slucaj, jos par zena koju su se vratile sa porodiljskog su  dobile otkaz:(((
 4. Jelena 13 je dodao/la tema Trudničko bolovanje   

  Otkaz posle porodiljskog
  Drage moje, moram sa nekim da podelim sta mi se desilo. Bila sam na porodiljekom 3 godine, rodila sam dvoje dece, jedno za drugim, ali juce kada sam se pojavila na poslu, sacekao me OTKAZ kao tehnoloski visak. Inace, radim u Neltu, imam visoku strucnu spremu i nisu imali( citaj hteli) da mi nadju drugo radno mesto. Zakonski to nebi smeli, ali nazalost,  "sila Boga ne moli". Nisam ni godisnji odmor mogla da iskoristim...imala sam tretman. kao da sam dosla sa odsluzenja zatvorske kazne, a ne porodiljskog i rodjenja dvoje dece, samo da napomenem u 40 godina.
  Inace moja firma Nelt je distributer Pampers pelena, poklanja pakete dobrodoslice za svaku majku, donira opremu porodilistima, slika se u svakim novinama kao donator, ali za svoje porodilje nema razumevanja.
   
  To je nazalost Srbija!!!...
  Ali, ja imama svojih dvoje zlatne dece, divnog muza, obrazovanje i veliko radno iskustvo. Nadam se da cu uskoro naci novi posao i obezbediti lepo detinjstvo svojoj deci.
   
   
   
  • odgovora
  • pregleda