Jennifer81

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jennifer81

  1. Jennifer81 je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Cao, devojke
    Pozdravljam Vas sve.
    Vidim da se bavite temom i problemima koji mene trenutno brinu, i citajuci vase postove nekako mi bude lakse sto nisam sama u svemu ovome sto trenutno prezivljavam, iako bih bila najsrecnija da to niko ne mora da prezivljava i da se sa time bori u zivotu.
    Elem, vec nekoliko godina se borim sa ankziozno-depresivnim i panicnim poremecajem i sa nekim kracim prekidima, uzimala sam propisanu terapiju seroxat + rivotril, ranije je bio ukljucen i ksalol, za preko dana, a rivotril uglavnom za spavanje.
    I posto sam planirala trudnocu, pocela sam polako da smanjujem doze i dosla do najmanjih mogucih, da bih saznala da sam vec trudna i u trenutku prekinula terapiju. To je bilo u 6.nedelji, evo sad polako ulazim u osmu nedelju.
    I sta se desava? Normalno, epizoda depresije i anksioznosti i panicnih napada se vratila, verovatno usled hormona, i stresa, i nekog mog straha od svega sto me ceka, kao i postporodjajne depresije, kao i najjednostavnijeg straha da usled ovih poremecaja necu biti u stanju da se normalno brinem o detetu.
    Jos nisam sasvim prihvatila cinjenicu da sam trudna, i na zalost  uopste ne osecam srecu zbog svega, vec samo ogroman strah, koji me paralizuje i konstantne napade panike. Jedva prezivljam dan, a moji najblizi koji su naravno presrecni zbog trudnoce, samo gledaju u mene, i nije im jasno kako mogu ovako da se osecam. 
    Prvo sam brinula sto sam uopste uzimala lekove na pocetku trudnoce, a sad iako i dalje brinem o tome, mislim da necu pregurati bez barem nekog sedativa povremeno, da mi se malo misici opuste a i da ovakvim stanjem ne izazovem spontani ili neke komplikacije.
    Sledeće nedelje cu morati na konsultacije kod psihijatra, pa cemo videti sta ce reci, posto ginekologa to uopšte ne zanima, i odmah me je uputio kod psihijatra i geneticara.
    Nisam stigla da procitam sve vaše postove, pa me zanima da li ima ovde neka buduća sa sličnim problemima.