testic

Član
  • Broj odgovora

    87
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la testic


  1. Imaaaa.... Vec nekoliko dana razmisljam o ovome. Pre 5 godina bilasam deo ove price, ne znate koliko mi je pomoglo. Tu podrsku, razumevanje i optimizam mogla sam samo ovde da dobijem. Iako su svi iz moje okoline bili divni prema meni ovo je bio moj kutak.

    Nije mi bilo tesko da citam sve sto drugi pisu. Ako ima jos zena koje se pripremaju za vto zaista bi bilo divno da ovde razmenimo iskustva. 

    Gagagagagaga voli ovo

  2. moja beta 991.6 po mom nekom proračunu danas mi je 21 dan posle ovulacije a po kalendaru to je 5 nedelja i 3 dana.Šta mislite?

    Super, super!

    Jeca 90 voli ovo

  3. Debeli prsti...mislila sam 19-20 dpt. Ali pazi pitanje je i da li će mešak da se vidi. Rano je...baaaš je rano.

    Da 20dpt je danas. Nadam se da cu do 12h znati .

    Hvala u svakom slucaju, ovo me jako smiruje. Koliko god da ubedjujem sebe da se ne nerviram i ne cimam pre vremena nekako veoma je tesko kontrolisati se.


  4. Jeco bravo za malog ljuda koji se brčka u tebi i tera tvoje telo da proizvodi bhcg :D čestitaaaam... Menstrualni bolovi, tripovi i brige su sasvim normalna pojava...Marš u prvi trimestar :D i vidi da li ćeš sad ili posle srculenceta da se utefteriš u spisak da mi Sakovac ne kuka kako je uvek na kraju liste.

    Testić, meni se nije videlo ništa na 1800 bhcg, meni su rekli dr. da se do 2000 ne vidi, ali sve je ioak individualno, nekom se i preko 1000 vidi. Kolika ti je beta od srede
    , nisam videla da si pisala.

    sredu nismo ponavljali zbog nekih drugih komplikacija pa je tek danas radjena. Posto je radjena u bolnici ne znam nista o tome kada ce biti rezultat.

    Znaci ima nade i ako se danas nista ne bude videlo. Mogu da se nadam za pocetak da je beta ok....

    Vuciguraj voli ovo

  5. Testic,i ja znam za tu informaciju,ali se mojoj dtugarici nije videlo ni sa preko 3000.Pisala sam bas ovde o tome,sa bebom sve bilo o.k.Tako da mislim da je to vrlo individualno.

    Ja danas imam uz zbog nekih drugih komplikacija posle vantelesne, imala sam i utorak i sredu uz ni tada se nista nije videlo. Po reakcijama lekara skapirala sam da i ne moze da se vidi. U ponedeljak je beta bila oko 250 pa racunam da ako je sve ok danas bi mogla biti i 1000 pa da se ne ubedacim bas mnogo jer verujem da cu uz raditi pre nego stigne danasnja beta.


  6. zeneeeeee 3 dana kasnjenja i popodnevni urin 2lkd7y0.jpg

     

     

     

     

     

     

    Divno . Cestitam.

    Mala, veoma mi je zao :(

     

    Dame, sa kolikom betom se mora videti bar nesto na uz? Znate li koja je to minimalna vrednost? Cini mi se da sam negde procitala da e to 1000.?

    Jeca 90 voli ovo

  7. Zato se beta ne radi samo jednom. Bar je inace tako praksa. Izvadi se beta, pa ponovo za 48h, ako ima nepravilnosti onda opet nakon 48h. Znam da ti je frka, i meni je bila, ali znam da mi je bilo psihicki lakse.

    Da, betu uvek i radim na 2 dana. Tako da su ponedeljak i sreda rezervisani za to. Ovo je bilo igranje s zivcima....nekako svi na drugaci nacin reagujemo na stres, ja eto produzim citavu agoniju i verovatno smaram ljude oko sebe sto pitanjima sto tumacenjima...ali i tome ce doci kraj:rolleyes:

    Da upotpunim ovo sto sam rekla i smorim vas do kraja :angel:

    2016-08-27 14.13.43.jpg

    Melissa i Bubu 2 volite ovo

  8. Sta te onda buni? Pravac u lab i javljaj betu :) meni je tu sve jasno...predvidjam ti betu preko 100ke sa takvim crtama :)

    ponedeljak lab...

    Nije da me buni, samo postoji ono ali od ranije do 16dpo beta raste pa posle mi pada.... 


  9. Coje

    Pregnil 5000ij primila sam pre 18dana, znam da nije od njega. E sada par stranica unazad imala sam hronoloski izbacivanje testova. 8dpt ja je umisljam, 10dpt definitivno tamnija ali je i dalje granica sa halucinacijom. E 11dpt dobijam ozbiljniju crticu. Ova tri testa radim one obicne tracice ali 10ij bete. BR od juce je 25ij


  10. Golim okom se vidi. Ne vredi mi da nagadjam uradicu za dva dana opet ako ne dobijem. Mada mece nema..pu pu i ne treba mi..sto želim i ostalim cekalicama 

    Tako je najbolje....

    Ali samo u mom slucaju je to cist promasaj!

    Juce naletim na zaboravljeni BR test i hajde da ga odradim. Pijem vodu kao kamila zbog hiperstimulacije a wc posecujem na pola sata. I tako ja " kreten" iako primetim da mi je boja urina jednako bezbojna kao i sama voda ipak umocim test. I sok. Jeste odmah crtica tu ali opet svetla. Kako se test osusio tako je i ona jos svetlija postala. I onda krece psiha....grudi su mi naduvene ali ne kao pola sata pre toga. Bradavice bole ali ne kao jutros a i tople su ali ne kao juce. A stomak pocinje da boli. I tako u krug. 

    U ponedeljak radim betu a test me vise nece namamiti.

    E sada ako neko ima bilo sta da kaze, moja iskustva sa crticama koje su tamnije pa potom svetle i nisu najbolja ali ima li smisla da uzmem u obzir koncentraciju bhcg u urinu, ima li to uopste veze u ovoj situaciji. Inace juce je bio 13dpt.


  11. Pise da ne mogu da ubacim sliku 

    slikaj iz daljine pa uvelicaj sliku. Mislim da je tako bolje slikati te sramezljive crtice... najam :wub:


  12. draga ti bas strogo vodis racuna a koliko sam shvatila insulin na 120 minuta ti je 60 sto je osrednje teska IR meni je na 120 -64 a terapija tefor 2x500

    rekla mi je dr da kombinujem namirnice npr malo mesa malo krompira (koliko moze u saku da stane) i salate malo vise krastavac i paradaiz

    za dorucak ugljene hidrate mogu malo vise +lekic i voznja biciklo bar dva km

    slatko ne beli hleb ne jedem iskljucivo integralmi ali vodim racuna da u hlebu moram da vidim sto vise mekinja

    Ja krompir, pirinac, pasulj, grasak...ne jedem.

    Uglavnom sam na proteinima, meso, mleko(kiselo mleko i mladi sir), jaja, povrce (tikvice, luk, spanac, paradaiz,krastavac,paprika....), hleb samo bez belog brasna , tonus ili bez hleba. 

    Ja sam takodje veliki gurman pa ni sada ne dozvoljam da mi sve ovo bude jednolicno. Trudim se da stalno kombinujem. Mozda cak najvise ideja nalazim u hrono ishrani s tim sto voce dodajem u uzini. Jedem ovsene mekinje, pahuljice.

    E sada da ne bude da je sve uvek strogo sterilno, pojedem i ja parce torte i sladoled....pizzu B), ali u sustini vodim racuna.

    I ja imam preporuku da vozim biciklu ili da setam i oko 5km sto takodje postujem. 


  13. Hvaaala, sad se sto se tice trudnoce selim na druge teme ali ostajem ovde da bodrim cekalice i da vas vucem da dodjete sto pre u trimestre, nekako mi fali neko da odemo zajedno, da ne idem sama :D ajde ajdeeee :) 

    Bravo,bravo :baby:


  14. testic nemoj blender izdrzi...a ni cedjeno jer hrana tako ima veci glikemiski indeks

    ja imam IR reci mi kakve si rezultate Ogtt testa imala koje lekove i koju dozu imas

    i jos nesto koliko si bila na metforminu pa ugledala ||

    nisam upucena u tvoj slucaj imas li dece ili je ovo prvo

    izdrzi bar do 13 nedelje

    Nemam tacne vrednosti trenutno ali ide 50 90 130 60 15.... prva je normalna. I ovo je od prilike. Pocela sam polako sa gluforninom i sada sam na 3x1 (500)

    Znam to za blender ali izbegavam hranu koja koja ima visok indeks insulina. Ubacujem piletinu, malo maslinovog ulja i luk... Ribu, brokoki, ulja...

    Da lakse svarim, ne znam da li je i to greska. Inace iza mene je jedna vanmatericna , dve biohemijske i dva spontana. 

    Sada sam bila na vto. Uvedena i antikoagulantna terapija (prisuna trombofilija). Nazalost upala sam u neki srednji oblik hiperstimulacije. Na proteinima sam i infuzijama bila do pre par dana. 

    Sve je proslo i nemam potrebu da se secam nekih stvari. Sada verujem u rezultate koji slede...

    kaficica, ivannnica i Bubu 2 volite ovo

  15. Testic, izvini a sta je IR?

    Insulinska rezistencija. Iz ishrane izbacujem secere , belo brasno.....a tri puta dnevno pijem gluformin.