jetzel pretzel

Član
  • Broj odgovora

    816
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la jetzel pretzel


  1. Meni se poklopilo to sto su pokaxale trakice sa onim sto je pokazala folikulometrija.:D Mada sam ja imala uredan ciklus na 28 dana, 


  2. Super je grupa ja sam bas mnogo naucila, i zahvaljujuci tim zenama se odllucila. Inace kad sam pre sedam god prvi put cula za casicu reakcija mi je bila fuk bljak nikad ja to ne bi.... Doduse mislila sam ni da platnene uloske ne bih mogla, jedino su mi platnene pelene i tada zvucale super :angel:

    MakiJana voli ovo

  3. Jaooo konacno i ovde ovakva tema. Platneni ulosci su divno iskustvo, mada je mm- to gadna zamsao, i ako se ne bakce on sa tim. <_< 

    Ja sam se totalno primila na casicu, isprobala kinesku tek da ne bacam pare ako se ne snadjem. To na kraku inije bia losa zamisao, jer kako se razlikuju po velicini, razlikuju se i po tvrdoci. Ja naravno ubedjena da mi tvrda nece prijati uzela neku mekanu....pa se malo svadjamo. :rolleyes:Ali sam generalno zadovoljna. Ja planiram Yuki da kupim, ceska je cini mi se, a i cena je prihvatljiva.  

    Inace na fb grupi pu platneni ulosci i mc menstrualne casice za zene imate i kviz koji bi trebalo da vam pomogne u odabiru.

     


  4. Preko leta mi je bilo zgodnije da podizem majicu, tako da sam nosila iskljucivo siroke i dugacke . Sad kad je zima , nisam jos morala nigde u javnosti ali sad vse nosim sa V izrezom ili tako neke koje su gore tegljive. A inace sam htela da sasijem i ja neku haljinu u fazonu babylicios, ali na kraju nisam.


  5. Hej plusicke, evo mene opet s testovima za ovulaciju :) , znaci, ostalo jos dva pakovanja po 9 kom da podelim. Ako nekoj treba nek se javi.  

     

    Rada Q voli ovo

  6. @Daco, gde si nestala? PP gledni. 

    Prasinica za ostatk ekipe. *****************************************************************************************************************************************************************************************************  :wub:

    Daca87 i Alex91 volite ovo

  7. I onda kad ti dete 3 dana kljukaju flasicom, i ti se nerviras sto nece da povuce, dodje ti sestra i kaze pa naviko je na flasicu.

    :angry::angry::angry:

    NAVIKAO!!!! Pa nije se sam navikao, one su ga navikle , kokoske zaostale...joj 

    Sreca pa se ne porodih ovde.


  8. Sto se drugarice tice konacno joj je neka sestra stisnula bradavicu tako da krene kolostrum. rekla sam joj da mu nacedi u usta ako vec nece jos da povuce. 

    zeklica i Tangerine volite ovo

  9. u mom gradu koliko znam (jer se niam porodila ovde vec u Bg-u u Frontu). jeste beba stalno sa majkom, osim sto je nose na kupanje. Nisam nikog pitala kako funkcionise dohranjivanje.  Ali sam skoro sigurna da je flasica.  Valjda im je tako najlakse.

    Ja sam dozvoljavala dohranu poslednjeg dana  posle fototerapije, njegovog spavanja na cici i losijeg napredovanja jer sm se plasila da ce da me zadrze  tj nas :) jos neki dan, ali iskljucivo posle podoja, a posto  u frontu praktikuju kasicicu, on je nekad hteo dodatak nekad ne.  lepo dete ispljune sve i okrene glavu :)

    mada je dohranu uvek bljuckao posle.


     

     

     


  10. Kod nas je beby friendly kad je beba stalno s tobom.  Stim sto ti posle carskog donesu bebu da bude s tobom tek 3. dana.  beba zove . dopunjavam posle :D

     


  11. A to sto bebac vristi kad mu stavi cicu u usta , ima li vezesa tim sto do tad bio na flasici ?

    Kako je najbolje da izvede sad uspostavljanje dojenja i ocigledno moranje dohranjivanja pretezno bar sad, dok ne uspe da pokrene laktaciju? osoblje joj nije ni od kakve pomoci :/ .

     

     


  12. Kolostrum ta mama već ima uveliko, jer se on stvara negde od 3. - 4. meseca trudnoće, ali se kolostrum proizvodi u veoma malim količinama i bitno je da odmah počne da doji što češće. Prelazno mleko kod cr obično kreće oko 5. dana (to je ono kad grune puno mleka odjednom i nabreknu grudi), a zrelo posle par (2-3) nedelja, kao i kod vag. porođaja. 

    FALAAAAAA bas mi takve informacije trebale. nadala sam se da ces ti da mi odgovoris.  :* 


  13. Ne znam kako je prosla jutros nismo se cule, ali sinoc je bas bila istraumirana da joj nece ici , jer cice mekane i tako to, plus se istripovala da su joj uvucene bradavice. Nisam znala da tako dugo cekaju posle carskog na dojenje.


  14. Koliko je vremena potrebno da krene mleko ( ako je to dobra formulacija ), posle planiranog carskog,( u 38 nedelji ), ako se beba donese na prvi podoj tek posle 3 dana.? 


  15.  

    Kod nekih zena se desi, ali ne kod svih, da bradavice kao da peckaju kada se aktivira refleks otpustanja mleka, ali kako podoj odmice taj osecaj se gubi.

    aaaaaaaaa  bas sam htela da pitam jer mi se to desava od skoro.

    @Jedangram ni ja u pocetku nisam osecala nista, uopste nisam imala predstavu da li mleko ide ili jok, i isto tako se zaludjivala da li guta i posle koliko guta, Ah valjda smo sve mi pocetnice opterecene time, posebno kad ti kaze dr da ti dete ne napreduje. 

    Kad jednom uspes da se opustis bice sve super. :D  Jes da nije uvek lako opustiti se.

    milena026 i ReinaS volite ovo

  16. Meni se cini da sam tih prvih nedelja po ceo dan lezala i dojila.

    Evo ga sad sa 3,5 opet skok u razvoju, malo malo pa sisa, heheh ne znam ni kako rucak stignem da spremim. Proci ce valjda za par dana. :D

    Izdrzite mame. ♥


  17. Pa ja mislim tek nakon prvog meseca, U pocetku sve nesto, bilo cinilo mi se, maaalo, a sad samo curi i prska. Eto neko odmah ima mnogo a neko malo kasnije. Ali bice svakko. Videces :D 


  18. Draga moja , stvarno malo jedu g..., ti zdravstv radnici ,a ne pomazu. Evo ti jedan zagrljaj jes virtuelni al eto, zene su ti vec sve rekle. Teski su ti prvi dani, na zalost. :*  :*   Bice to sve ok. 

     

    zeklica, Jedangram i Earl Grey volite ovo

  19. koliko cesto kija?  kijanjem bebe reaguju na promenu temperature, na sunce, na slince u nosu....

    i mi smo macorka prvih dana pretopljavali, kad nam sinulo da ga raskomotimo dete se razbudilo. :), ne bas sasvim , al postalo malo lakse 

    spavanje ostecuje mozak?  svasta . :D