suncicai zvezdice

Član
  • Broj odgovora

    60
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od konstantin u Čekamo plusiće   


    ja sam citala i slusala kao 15 min i to je to
    al veruj mi, nema razloga da lazem, pogledala ja sve u vreme kada pise i nista ono corak kako kazemo i odem i proslo je sat garant kad ono 2 crte evo i sad stoje isto ali izbledele.....zato pazite :rolleyes:
  2. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od Borjana u Prekid trudnoće   

    Ja sam imala krvarenja, po tome sam i znala da je u pitanju spontani... U stvari, dan kada sam saznala da sam trudna je i dan kada su mi rekli da cu najvjerovatnije izgubiti bebu, ili da se radi o vanmatericnoj trudnoci...
    Privatnik mi je predlagao kiretazu, ali sam ja otisla kod jos jednog dr i on mi je rekao da nema potrebe i da ce sa sledecom menstruacijom i ostatak ploda izaci... Tako je i bilo...... Samo da se to ne ponovi, osjecaj se ne moze opisati... :(
  3. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od slađa u Greške lekara   
    Ostala sam trudna u 32 godini, pre svega me je povrijedilo to što su me svrstale u "staroj prvorotki". Kako sam bila puna strahova, a i naše zdravstvo nije baš najsjajno (Makedonija) odlučila sam da trudnoču vodim u privatnoj klinici - Dijagnostički centar u Skoplju, trudnoču mi je vodila Dr. Mirjana. Sve je bilo u redu, dobro sam napredovala sve do 3 mjeseca trudnoče kada sam prokrvarila. Neznam iz kojih razloga, al doktorica mi nije dala njen broj (u slučaju nužde) niti je radila vikendima. Kako sam prokrvarila petkom navečer, otišli smo u Državnoj Ginekološkoj Bolnici. Nažalost dežurna doktorica skoro pa me je zatukla - napala me je da je krvavljenje proizvod moje mašte, da ona gleda ne ehu i vidi kako je sve sa bebom u redu. (Na putu do bolnice krvarenje je bilo prestalo) Poslali su me doma, a kako sam radila, rekli su mi da mogu slobodno na posao. Dali su mi Magnezij, B kompleks i još jedne tablete.
    Subota ujutru, šok! nemogu opisat taj tren, i taj moj vrisak kada sam vidjela kako obilno krvarim. Svega što se sječam je da me je suprug digao u ruke i taxijem smo odjurili opet do Državne Bolnice. Opet pogađate - ništa - doktorka ne može ustanovit od gde ja to krvarim, sve sa bebom u redu i opet me šalje doma!!!! Ja ležim, mirujem, i čekam...moj suprug prevrče po brojevima telefona, tarži poznate, prijatelje bilo koga tko nam može pomoč a da radi u bolnici. I onda nađe - nađe broj direktora Ginekološke Bolnice Čair, g-dina Jegenija. Pregledao me je - posteljica se odvaja i postoje seriozne indikacije za spontani! Najgore nešto što jedna majka može čut!. Odma mi nađe krevet i ostala sam u bolnici do daljnjeg... Nakon 7 dana krvarenje je prestalo, beba je spašena. Dobivala sam i terapiju za slabokrvnost, kaže da bi to sigurno moj ginekolog morala primjetit!
    Kako su procedure za mjenjaja matičnog lekara kod nas duge, ja čisto zbog uputnice za porađaj u bolnici ostajem kod nje, redoviti eho, redoviti ctg.
    Termin mi je bio 25 Maj 2008 pa nadalje. Ja početkom Aprila osječam da nešto nije u redu, osječam kako sam konstantno mokra (več mjesec dana unazad) kao da se pojačano znojiš "tamo"? (instinkt? priroda, netko me čuva?) neznam.. tražim po forumima googlam, sve o micanju bebe tokom trudnoči - nisam ga osječala da me rita, ko što j eto uobičavao, bio je nekako miran... Rekla sam moje sumnje doktorki a ona mi j eodbrusila da je to normalno kada sam se tako jako udebljala??? (35 kg tokom trudnoče) na insistiranje dobila sam uputnicu za Čair. Čekali, nema slobodnog ginekologa - svi na intervencije, moja "veza" cjeli dan operira hitne slučajeve, taj dan je u bolnici bilo ludilo! Taman sam htjela krenut doma, dodđe doktorka sa pacijenticama sa odjela rizične trudnoče, i ja uđoh snjima sa obrazloženjem da se i moja trudnoča vodi kao rizična. Kada me je pregledala samo je napisal auputnicu i HITNO na box! Bebino srce ima jake aritmije, bez plodove vode je - nemože prosudit kolko dugo. Idem se prijavit - kažu mi nema mjesta! Savjetuju me da dođem rano ujutru drugi dan, da če dotle bit mjesta, i da navečer oko 20h kod dežurnog mi naprave CTG. Idemo doma, al nešto mi neda mira, ležim čekam, a moj suprug pokušava dobit Dr. Jegenija na mob. Idemo navečer na CTG, dežurni mi kaže kako je ok sa bebom i da mogu doma. U međuvrijemenu, našli smo vezu - opet za krevet u Državnoj Bolnici ukoliko me ne prime u Čair. Taman smo krenuli doma, kao da ga je sam Bog poslao - Dr. Jegenij na vratima, pogleda mi CTG, pogleda dežurnog! Bebino srce ima nenormalne aritmije a on me želi poslat doma??? Ponovno me Dr. Jegenij pregleda, posjedne me i objasni mi - posteljica je preslaba, otkida se, beba je bez plodove vode, a srce kuca sa jakom aritmijom. On je cijeli dan operirao, a kako je direktor, i sutra dan ujutru je na smijenu, sada je slučajno došao u bolnicu kako bi obišao pacijente, al ja moram hitno na carski. Čovjek nakon cijelog dana operacije, sutra dan je ponovno prva smijena na poslu nije me htio ostavit! Kako je več bilo 22h našli su krevet, prikopčali me na CTG i do ponoči sam bila 20 min na CTG, 10 minuta šetnje po hodniku, sve dok mu nisu javili da je bebino srce smireno i da mogu na operaciju. Beba je rođena 00:35h , mene su jedva osvijestili u 03:45h - nisu me mogli probuditi, jako loše sam podnjela anesteziju jer sam bila jako slabokrvna - pogreška moje matične.
    I tako, da nije bilo Boga i Dr. Jegenija, moj mali anđeo koji sada ima 2 godine i 3 mjeseca, a možda čak ni ja, ne bi bili danas tu.
    Moj savjet - slušajte sebe (naravno nemojte preterivat) slušajte šta vam intuicija kaže, i uvijek! al uvijek tražite drugo mišljenje
  4. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od Big Mama u Greške lekara   
    Ja sam etalon za lekarsku gresku!!
    Prvi porodjaj.... gradska bolnica Zvezdara. Sve je islo ok dok beba nije rodjena. Beba je imala 4500gr i 58 cm, ja pukla kao balon a doktor mlad napirlitan i nadobudan. Posto je velicina bebine glave uzrokovala cepanje i to jako duboko pukla je neka vena glavna koja vodi krv u nogu i ja sam vec posle 5 min pocela da se tresem jer mi je bilo jako hladno a razlog je bio jako krvarenje. Kad je dr video da se tresem prisao je i rekao "sta histerises sad cu te siti smiri se". Suptilno zar ne?!
    Tad pritisce moj stomak da proverim kako krvari materica na sta mene obliva nesto jako prijatno toplo a babica koja je prolazila kaze doktore to vam je krvoprolice!!.
    ON seda da me sije i dalje vicuci na mene kako sam histericna jer se tresem tacnije odskacem od stola, ali zaista nisam mogla da kontolisem svoje telo.
    20 min od porodjaja ja se secam samo da sam rekla meni se nesvesti i izgubila svest. Posle 10-ak min se budim i u obe ruke mi je prikljucena krv. Babica kaze da sam iskrvarila na milion eritrocita!!!!! i da ce mi dati anesteziju da malo bolje pregledaju, urade reviziju i usiju ranu. Sledece cega se secam je jak bol u ruci tj od stiska aparata za merenje pritiska i to me budi a vrace me u zive recenica nekog od dvojice doktora "OVA VAM JE GOTOVA". Ja pokusavam dati znak neki da sam ziva na sta neko prilazi i pipa puls na vratu i kaze ne ziva je samo ima jako slab puls. I sad se jako uznemirim ka o ovome pricam.
    Ja se nekako budim i gledam jako poznatu scenu i shvatam da sam to negde vec videla sve sam posmatrala sa plafona porodilista!! Znam da zvuci kao scfi prica ali nemam ni jedan razlog za laganje.
    Sledi moja agonija od 3 sata jer sam imala jako bolove a uzrok je bio taj da doticnu venu nisu usili nego presili jer se ona povukla i tu se stvorio hematom velicine bebine glave koji je vrsio pritisak na rranu.
    Posle 3 sata dolazi babica i sapuce mi da je na svoju ruku zvala dezurnog hirurga i da on dolazi na sta se zaista pojavljuje dr koji posle pregleda samo kaze vozite je gore ( u operacionu salu).
    Operacija je trajala 1.5 sati. Jos 2 dana sam primala krv, plazmu i kojekakvu infuziju.
    Dovoljan je i podatak da sam imala 9 braunila u samo 2 ruke!
    Imena doktora koji su sudelovali u ovom zlodelu su Ivan Bojovic i Predrag Mitrovic dr koji me je spasao je Dr Dejan Maletic a babica je Nada (prezimena se ne secam).
    Znam da moj slucaj nije usamljen i da nikada nijedan dr nije odgovarao za ovakvo nesto.
    Ali prici nije kraj...... 4 nedelje posle svega ja opet imam bolove i vidim da "nesto" izlazi iz mene i u panici idem kod dr i ona vadi dva parceta zaostale posteljice koja su trula!!! i drhtecim glasom kaze ja ovo u zivotu nisam videla i ne pusta me iz ordinacije dok mi ne da injekciju da ne bi dobila sepsu.
    Sta reci a ne zaplakati
    Sam Bog me je sacuvao!

  5. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od majita u Trudnoća bez ikakvih simptoma   


    ja sutra idem kod lekara nemogu vise cekati, trebam dobiti 10 jun a ali uradila sam 2 testa i oba su pozitivna nadam se da cu sutra cuti radosnu vest i od lekara.
  6. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od Lenočka u Neću da se opustim   

    Pa kad si nabila čoveku pritisak, imao je tremu, a i ti Zezam se malo, ali i ja to radim ponekad i baš mi glupo zbog toga...evo juče, čim je došao sa posla, ja krenem da ga davim kako mi se opet pojavila ona sluz, pa ko zna zašto je to, možda je ovulacija, možda i nije bila pre, pa da mi to za svaki slučaj potvrdimo, ne može da čeka ni do uveče, nego odmah sva sreća bio je raspoložen, pa se nije bunio A ponekad kad krenem, ne u tu pozu, bolje je ovako, sigurnije je, lakše putuju "ovi tvoji" i sl. Pa kako onda da nemaju tremu i pritisak
  7. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od Lenočka u Neću da se opustim   
    Ja kad vidim mog sa bebama kako ih mazi i gleda, mnogo mi teško Znam da i on to želi isto koliko i ja...ja bar imam ovaj forum pa se koliko toliko istresem, a i mogu da popričam sa mamom, prijateljicama, a on sve to stiska u sebi, muškarci o tome ne pričaju, samo ponekad se otvori meni...
  8. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od MamaTwins+1 u Blizanačka trudnoća   
    ......jedva sam docekala ovu temu, vec sam sve moguce forume blizanci, dvojke, trojke i po nekoliko puta procitala.......jako su zanimljivi komentari majki koje su vec sve prosle od trudnoce, preko prvih dana sa bebama pa do duplih rodjendana....ali novi komentari, nova iskustva su uvijek pozeljna! Ja sam majka jedne 19-mjesecne djevojcice i trenutno ocekujemo blizance, 29.nedelja.....javite se mame duplica
  9. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od zujalica u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   
    Prvo sa 22, a drugo sa ihh 37 I sve ima svoje, ali najvažnije da su deca željena i voljena
  10. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od TroyBo u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   

    Prvo u 35-oj, drugo u 37-oj. I da mogu vratiti vreme, pocela bih decu radjati od 20-e.
  11. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od MaMaSoNJa u Čekamo plusiće   
    Potpuno se slazem da je lako reci OPUSTI SE a isto to je tesko uraditi. Ja sam pokusavala da budem "opustena" dve godine i zaista kada sam se naj manje nadala... Dva meseca nisam obracala paznju na plodne dane,sredjivali smo nas sportski klub za decu,isli smo na exit i... kada sam se naj manje nadala... dve crtice! Ponovo sam zatrudnela kada mi je beba imala sedam meseci,i sada sam srecna debela trudnica kojoj su obe trudnoce dosle neocekivano A imam "dvorogu" matericu i lekari su mi rekli da cu tesko zatrudneti Napred buduce mame,zelim vam puno crtica!!!!
  12. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od ninuska.h u Čekamo plusiće   
    Znam, duso, znam. Ja sam izgubila 2 mala andjela, da bih sada stigle evo do sedmog meseca.
    Ima i jos bolnijih i tezih slucajeva, ne smes ocajavati, cuda se stvarno desavaju, i to kada najmanje mislimo na njih.
    Prestani da cekas i uzivaj u zivotu, u sexu, u ljubavi, u dobrom filmu, vicevima, izadji i provedite se....i kad vodis ljubav neka ti na pamet ne padne beba. Budi samo zena macka koja misli na uzivanje.

    To je velika pomoc pri zacecu, ako si naravno resila medicinske prepreke, ako postoje.

    Pitajte zene sta god zelite, nije mi neprijatno da odgovorim ni na najgluplje ili najintimnije pitanje, a rado cu pomoci i oko zdravstvene strane, dosta sam naucila i mozda mogu pomoci.

    Ja sam na neki nacin jos u vasoj fazi, iako sam trudna, jer se i dalje bojim da li cu uspeti roditi zivo i zdravo dete.
  13. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od ninuska.h u Čekamo plusiće   
    Znam da je to najteze, prosla sam kroz to ne jedanput, ali stvarno vazi pravilo opusti se. Ne misli na to, idite da se zabavljate, posvetite se svojoj vezi, budite srecni, spontani...
    A mi smo tu da vas bodrimo i da vas podsetimo da cete uspeti!
  14. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od pikica u Čekamo plusiće   
    Drage zenice cao!!!
    Ja sam trudnica i zelim da vam pruzim podrsku da sto pre zatrudnite.
    Znam da je tesko u iscekivanju i znam da nema nista gluplje od reci OPUSTI SE!!
    Covek ne moze da se opusti u takvim situacijama, ali ima neceg u tome!
    Zelim vam da sto pre ugledate svoje 2 crtice!
    Pusa
  15. suncicai zvezdice se sviđa post u temi od konstantin u Čekamo plusiće   


    al pazite na ovo:)
    uradila sam test i bila jedna crtica....razocarala se ja i test stavim u svoje pakovanje da ga bacim...ali nesto sam valjda morala pre toga da uradim i vratim se posle sat vremena uzimam sve i krecem prema kanti i ne znam zasto ponovo ja to pogledam kad ono stoje DVE PRAVE CRTE :lol:
    e jos ga cuvam jest izbledelo al jos se naziru :rolleyes:
    zato dobro pogledajte i sacekajte :rolleyes: