Sanja 79

Član
  • Broj odgovora

    2795
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Sanja 79


  1. Posle cr je najbitnije da što pre ustnete. Prvo ustajanje jeste njteže, svako drugo ke lakše mnogo. Ja kad sam bila puštali su sve treći dan, ja sam išla kući četvrti dan i sećam se da sam uspela sama bebu da ubacim prvi put u krevetac iz kreveta, što mi je nakon prvog ustajanja bila misaona imenica :)

    Potpis!

    Apsolutno najbintija stvar je sto pre ustati. Posle toga sve je lakse.

    Mene su primili jedan dan pre cr. Uradili sve analize tog dana i sutradan odmah ujutru cr.

    Meni je mnogo laksi bio drugi cr. Vec sam znala sta me ceka. Manje je bolelo, gotovo da nisam ni primala diklofen, samo jednom odmah nakon cr. I mnogo brze sam se oporavila.


  2. Izgleda da sve zavisi od poreske do poreske. Kod mene na Vozdovcu uzimaju i za januar, dok su zene sa drugih opstina rekle da njihove poreske uzimaju samo do 31.decembra. Nazovi ih pa pitaj, to ti je najsigurnije.


  3. Nije mi jasno kako čupkaju kožu za CR? :huh::mellow: Mislim, moraju je iseći, teško da će sama da pukne. I potkozje, mišiće abdomena, fascije i mišiće materice. 

    U Srb je obavezan ogtt u 24oj ng, odnosno-tako kažu knjige. Realnost je verovatno drugačija.

    Moram da se javim. Ja sam promenila ginekologa u sred trudnoce, jer smo se posvadjale (citaj ona se drala na mene) zato sto sam trazila oggt test. Secer mi je bio na donjoj granici, rekla mi je da se glupiram i pravim dodatni posao. Kad je videla rezultate oggt testa zgranula se. Extremno visoki. Do kraja trudnoce sam drzala dijetu i isla u dnevnu bolnicu na testiranja. Sta bi bilo da nisam istrajala?!


  4. Da, da. Nbgd je najgori ili bas ako hoces tako da kazem najrigorozniji.

    Ipak mislim da ce ti dati bar nesto jer su blizanci u pitanju (odusevila si me, 38 nedelja, preko 3000 i jos ocena 9 vauuuuuu) i zbog dijagnoze(mislim na hirurga).


  5. I u utorak je zavrsena adaptacija :)

    Ok je sve, dobar je, ne place, igra se, saradjuje, zadovoljne su vaspitacice. Ali... ne jede i ne pije uopste. Ja mu ponesem kad dodjem po njega nesto da jede i jedva doceka, a vodu pije pet minuta kako izadje kroz vrata. Samo da se sto pre zavrsi ta faza, nerviram se samo tako. On mi je bas, bas jesan. Ne mogu da verujem da tamo ne pojede nista.


  6. Situacija se malo izmenila. Od ponedeljka do cetvrtka prosle nedelje je plakao po malo, nije mu se svidelo i nije mu prijalo. U petak je plakao prvih 15 minuta i posle toga zivnuo. Kaze vaspitacica da je i trcao i da nisu mogli da ga stignu i da je djuskao. Danas je prvi put prespavao u vrticu. Bio je nervozan, nije hteo da uzina, posle nijeo mogao da zaspe (to zato sto je gladan bio). Sutra ostaje do 3, bice tu za rucak. Videcemo da li ce hteti da jede. Inace odbija vodu, a kada izadje napije se vode iz flasice kao da danima nije pio.


  7. Sanja, jesam, raspitivala sam se.

    Sa domaćim faksom ne možeš ništa. U Segedinu najbliže imaš mogućnost da polazeš neku razliku, ali to je oko 15 ispita,  na mađarskom ili na engleskom. Ako imaš eu državljanstvo sa tim faksom možeš raditi u eu (možda u nekim državama traže još neku razliku,  ali u principu to je pravo eu). Ako te zanima kako se zove faks napisaću ti. Ja ne verujem da bih to polagala, iskreno radije bih završila frizerski / kuvarski/ poslastičarski kurs i time se bavila. Ali ja nisam relevantna za tu temu, koliko god meni pravo dobro ide (a ide jer sam odgovorna i pratim jer kad sam već to odabrala onda neću da radim ofrlje), kad bih imala priliku promenila bih struku. 

    Inače, meni isto smeta kao i Ehi, to kolektivno siromaštvo i jad, ja ne znam kako vi, ali ja gde god se okrenem svi na ivici egzistencije. Možda je to u manjim mestima još izraženije, znatno su manje mogućnosti.

    Meni nije finansijski razlog definitivno na prvom mestu, mada u nekoj široj perspektivi (neizvesnost, nestabilnost, nepostojanje standarda i prilika) ulazi u uži krug razloga. 

    Ali ja sam napolju bila samo kao putnik pa ne znam da uporedim.

     

    Mislim da je mm-u dosta polaganja ispita. Engleski govori tecno, ali ne i poslovni engleski. Madjarski ne. Bas steta sto se sa vasom diplomom ne moze nista.

     

    Voljena žena voli ovo

  8. Hellen, da smo finansijski ok ili da bar imamo svoj stan ne bih uopste razmisljala o odlasku. Ali uopste. Suvise volim svoju porodicu i svoj grad. Sve ostalo mi je potaman. 


  9. Tezak rad u inostranstvu?

    Mm je juce u 7 otisao na posao, vratio se u 19:30. Nije rucao, nije imao pauzu. Razbijao se ceo dan od posla, pritom mu je gazda pretio otkazom, sto inace radi makar jednom nedeljno. 

    A situacija je manje-vise ista i na mom poslu. Ostaje se po dva sata duze, radi se i subotom, pritom je to neplaceno (cuj duplo se placa :unsure: kako stoji u pravilniku) umire se od rada, ako slucajno ne radis dovoljno moras da objasnjavas zasto je to tako.

    A plate?!!! Dovoljno je da kazem da imamo pravo povracaja na pdv za bebi opremu. 

    Mozda ne znam koliko je tezak rad u inostranstvu, ali koliko je tezak u Srbiji itekako znam.

    jelena_, BgB, Nice i 9 ostalih volite ovo

  10. Voljena, da li znas kakav posao bi mogla da nadjes? Mislim u okviru prava. Da li si se raspitivala?

    Mm ima zavrsen pravni, nije polozio pravosudni jos uvek i mene bas interesuje sta mu se priznaje tamo preko i da li mu se priznaje bilo sta.

    Zao mi je sto moramo da razmisljamo o inostranstvu, ali ovde `leba nema. Jako bi mi bilo tesko zbog porodice, prvenstveno zbog moje mame, ali ovo vec postaje strasno.

    Naxy voli ovo