Strelac84

Član
 • Broj odgovora

  1811
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


1 Pratioco članu/ici Strelac84

 • Rođendan December 17

Informacije o profilu

 • Pol ženski
 • Lokacija ...

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Strelac84

 1. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Kod moje ćerke je uzrok rana u ustima bio konkretno nizak nivo hemoglobina, ali ona je bila malo starija nego tvoja beba. Problema smo se rešili onda kada smo doveli gvozdje u normalu. Pila je neke kapi, kojih se ne sećam kako se zovu, i naravno forsirali smo upotrebu konjskog i telećeg mesa, kao i zelenila.
  Da je herpes u pitanju rekao nam je dr.  a ja nisam dovodila u pitanje dijagnozu, s tim što je te njene ranice obično pratila i temperatura, kao i to da su se pojavljivale na unutrašnjoj strani obraza, a ponekad i na nepcima. 
  Još da napomenem da je ona u tom periodu bila stvarno podložna različitim infekcijama, od šarlaha preko gnojne angine, ali i običnog stomatitisa, što se kasnije ispostavilo da je uzrok bio samo slab imunitet, što je i logičan sled jer je skroz slabo jela. 
  Sada ima 9 godina i sve je u redu, samo što podekad dobije herpes u uglu usana koji prodje posle 7 dana
  Moj savet je da kopaš koliko god možeš duboko da bi našla tačan uzrok tih afti. 
 2. Strelac84 je dodao/la post u temi Autosedista za bebe i decu   

  Sedišta treće grupe, odnosno od 15-36kg nikako nisu za decu mladju od godinu dana bas iz razloga što nemaju obarajući položaj i dodatne/ugradne jastuke dok postoje recimo sedišta grupe I-II-III koja su za decu od 9 meseci do 12 godina ( npr. Cybex) sa jastukom ( koji je Margarita već pomenula) koji može da "prodje" kod malo naprednije dece, mada još uvek ne skroz male. Takodje postoje sedišta od 0-2, tj. sedišta koja se koriste za novorođenčad pa do 18Kg a nisu jaje, i to je kod krupnijih beba najbolja solucija . Beba od 5 meseci nikako ne bi smela da se stavlja u sedište koje nema ležeći položaj i dodatne kaiševe, pa sve i da teži 10+kg.
  Svako AS odgovara svakom autu (isključujući auto koji nema kaiševe pozadi), jedino ako je auto 2003. godiste ili mladji ima ugrađen isofix, što opet ne zahteva isključivo sedišta sa istim. Znaci ako vam je džep dublji, prednost dajem isofix varijanti, ali takodje i bez njega su sedišta sasvim sigurna.
  Meni liči  na Nania sedišta, ako te zanima marka, a što se veličine tiče druga grupa, do 18 kg, mada je verovatno imalo i dodatne uloške za bebe. 
 3. Strelac84 je dodao/la post u temi Modni žiri   

  1.To ti je Bačić-Alimpić, koja je ubedljivo pobedila  pored što neko gore reče odranog majmuna, žutog, mada i plavi somot mi je u vrhu.
  2. Plavuša je koliko bih ja rekla (a nisam sigurna) tzv. Iva Štrljić, glumica u pokušaju, čiji je otac poznatiji od nje same.
  Inače, ne pratim  modu, ali ovo sam morala da komentarišem, jedno veliko Bozemesačuvaj! 
 4. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Joj bre  pa ona je baš loše. Nadajmo se da će polako popustiti od tih inekcija i da nećete morati na odeljenje. 
 5. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Milena jeste li bili kod dr.? Jel bolje cura?
 6. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Da, evo sad kontam  malo su mi termini pobrkani  (krajnici/angina grla). Nisam ni razumela da ste VEĆ odradili bris pa čekaš rezultate, mislim sta tu ima da se čeka  (?), ovde se rezultat brisa čita odmah (izgleda kao test za trudnocu), nisam znala da se  čeka nekoliko dana. 
  U svakom slučaju želim vam brz oporavak 
 7. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Pa isti đavo u stvari, i šarlah je streptokokna infekcija grla, samo praćeno osipom. Mislim, valjda vide da se detetu periodično navraća upala?! Što se tiče Antibiotika, moje dobiju nešto Amoxi-Mepha(sa penicilinom), i već posle druge doze kreće da se povlači. Šarlah je obično praćen visokom temperaturom, pa možda kod vas i nije to u pitanju. Mozda su stvarno samo afte, zbog oslabljenog imuniteta. U svakom slučaju vodi je kod dr.
 8. Strelac84 je dodao/la post u temi Afte   

  Milena, meni to više liči na šarlah, posebno ako ima žućkasto-bele tačkice po jeziku i unutrašnjoj strani usta. Moja deca (bar ove dve starije) moraju bar jednom u toku zime da ga dobiju, i šta da ti kažem, jako bolno, ali uz AB brzo prolazi.
 9. Strelac84 je dodao/la post u temi Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   

  Mala "Anita" je Nađina mladja cerka 
  A verovatno je mislila na Ovo
 10. Strelac84 je dodao/la post u temi Stiže novi BEBAC forum   

  Pa ja upravo to i kažem. Normalno da su pitanja na najpopularnijim temama izignorisana, kad te teme posećuju samo članice koje tu i pišu i tu i pitaju. Ja prva ne ulazim u ćaskališta ni o trudnicama ni o bebama, a žene su se iz navike okrenule samo tim temama, i umesto da pitaju konkretno na temi koja ih zanima, one pitaju tu, a zelenaši ne reaguju. Verujem da se tu ćaska i o pelenama i čvrstoj hrani, o epiduralu ili carskom, a sve to postoji i odvojeno. Verujem da kada bi se neka tema konkretno pokrenula da bi bilo par žena koje bi rado odgovorile i dale savet, a ovako ostaje samo ćaskaonica, koja će vremenom utihnuti.
 11. Strelac84 je dodao/la post u temi Stiže novi BEBAC forum   

  Nije forum propao zbog žena i ćaskanja, već zbog loše administracije, da se ne lažemo bre. Koliko je žena otišlo jer su nepravedno isključivane (banovane) iz diskusija?! Ma hajde te molim vas, koliko puta nije reagovano na vreme?! Nekad su ćaskanja bila samo to, a sva problematična pitanja su prebacivali na temu kojoj pripadaju, ili upućivali članice tamo gde treba, i onda su digli ruke jednostavno. Pa i specijalno pitanje je bila tema za razbibrigu, I čim se počne sa besmislenim nadovezivanjem Ana je automatski prekidala diskusiju i vraćala temu na pravi kolosek.
  Ženama je d***zdilo nepoštovanje i jednostavno su otisle. Tačka!
 12. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 13. Strelac84 je dodao/la post u temi Visina i tezina dvogodisnjaka   

  Tačno 2 godine: visina 93cm, težina 13.4kg
  Taman velika 
 14. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 15. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.