mare82

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici mare82

  • Rođendan 06/03/82

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice mare82

  1. mare82 je dodao/la post u temi Baby Friendly je MAMA Unfriendly?   

    nas u sabackom porodilistu niko i ne pita da li hocemo BF ili ne. ono kao postoje dve sobe u kojima su krevetici pored svakog kreveta (mene su bas smestili u jednu od tih) ali nikom i ne pada na pamet da bi se to moglo koristiti. bebe su donosili 4 puta na dan i to uglavnom na 5min, boksovima ne mozes ni da pridjes... mi smo uglavnom bile zeljne tih bebaca i samo iscekivale kad ce ih doneti a onda samo sto ti je donesu vec je otimaju iz ruku. moja beba je samo jednom za svo to vreme bila kod mene celih 10min, ovo sve ostalo krace. ja bih ipak sledeci put birala BF koliko god da je tesko ova totalna razdvojenost mi se cini jos tezom.
  2. mare82 je dodao/la post u temi Ispadanje konaca nakon porodjaja...   

    meni je moj dr rekao da sad svi stavljaju te koji ispadaju sami ali postoje slucajevi kad oni ne ispadnu kada bi trebalo pa bi oko mesec dana nakon porodjaja trebalo u svakom slucaju otici na pregled da se vidi da li su ispali ili ih treba vaditi ili je eventualno ostalo nekih delica koje treba izvaditi.
    rekao mi je da i ako se to ne uradi nece se desiti nista strasno, samo ce to poceti da se gnoji i organizam ce ih izbaciti na taj nacin pa je pomalo bezveze prolaziti kroz tu neprijatnost kad moze jednostavno da se izvadi.
    u svakom slucaju- pregled.
  3. mare82 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    drzimo palceve i cekamo da javis...
  4. mare82 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   


    znam kako ti je- ja sam se toliko puta razocarala da mi je vise bilo muka od one proklete jedne crtice na testu da sam svaki put mislila "mozda je rano, sacekacu koji dan..." ali onaj put kad sam bila trudna crtica se videla i pre nego sto treba. realno stvar je prosta- test samo otklanja neizvesnost (a ona je gora od najgoreg rezultata) ako si trudna znaces odmah a ako nisi onda nisi koliko god cekala, razocaraces se isto i kad dobijes. nemoj sad ni misliti o tome, samo napred sve ce to biti super nesto imam osecaj ;-)
  5. mare82 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    ja sam svoje dve crtice videla nekoliko dana pre ocekivane m, nisam mogla da cekam.
    kod lekara sam otisla desetak dana nakon toga i jos mi receno kako sam prerano dosla i kako je rano da se bilo sta vidi... tako da je za lekara rano ali se moze pravac u apoteku po testic ;-)
  6. mare82 je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    oko mene su mogle da odmaraju samo trudnice u drustvenim firmama. svi koji su kod privatnika radili su do onog dana kad se regularno otvara bolovanje a to je 20 dana pre termina tako sam prosla i ja... osmi mesec mi je pao u februaru, ono kad je bilo -30 i poledica na sve strane, koliko sam samo puta pala sa tolikim stomakom odlazeci na posao i vracajuci se sa njega. nikog nije bilo briga...
  7. mare82 je dodao/la post u temi S.O.S.   


    draga i ja sam imala vodenkast sekret ali je moj ginekolog tako hladno rekao da je to cesta pojava u trudnoci, da se ispiram irigatorom kao i da nisam trudna i da ce sve biti ok, tako da i nisam razmisljala o tome. sve zavisi od toga kako ti lekar postavi sve to. ti imas dovoljno plodove vode a to je najbitnije, grlic ti je zatvoren tako da nemas o cemu da brines. da si bila kog ovog mog verovatno bi ti rekao da samo malo cesce koristis irigator dok se to ne smiri.
    mislim da nemas apsolutno nikakvog razloga za brigu- uzivaj u svojoj trudnoci
  8. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  9. mare82 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    ja sam mesecima umisljala da imam simptome i nista... kad sam stvarno ostala trudna nista specijalno nisam osecala, samo mi je izostala. mislim da je i nemoguce realno bilo sta osecati tako rano.

  10. mare82 je dodao/la post u temi Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    kako je meni moj dr objasnio glavna stvar kod dabl testa je ono sto vidi i meri na uz pregledu. vec tu on moze da vidi sumnju na anomaliju ukoliko je ima. ako tvoja dr kaze da je tu sve ok onda stvarno nemas razlog za brigu.
  11. mare82 je dodao/la post u temi Porodilište - Šabac   

    Devojke moram nesto da vam kazem. Pred porodjaj u ovom porodilistu naletela sam na ovu temu i naravno pazljivo procitala od prvog do poslednjeg slova... sta mislite kako mi je bilo? Celu noc nisam oka sklopila, zgrabila cigare koje sam naravno pre toga ostavila i popusila celu kutiju za noc u devetom mesecu trudnoce. Vec sam se pomirila sa tim da ce se desiti ko zna sta, da neko nece odande izaci ziv- ili beba ili ja, pogotovo sto je na uz konstatovano da je bebi pupcana vrpca oko vrata. Vrlo je malo potrebno u tom stanju trudnoce da te uhvate crne misli, dovoljni su recimo ovakvi komentari... moju trudnocu je vodio privatno dr Ivetic koji ne radi u bolnici i za kog su mi svi rekli "ne pominji da ti je on vodio trudnocu, tek onda si nagrabala". Jednom recju horor
    Danas, dok pisem ovo moje pace spava i budi se svakih 5min jer mu ispada cucla iz usta ziv i zdrav on, ziva zdrava ja. Porodila sam se 31.03.2012 u sabackom porodilistu uz babicu Jasminu Joncev. Ne kazem da su lekari dobri, slazem se da stvar sa njima ne stima- dezurni lekar nije hteo da ustane kad sam se ja poradjala jer je zaboga noc, posle toga nijednog lekara nisam videla osim u viziti ali sestre su zaista fantasticne i funkcionisu perfektno. Tu su za sve sto ti treba i rade i ono sto bi lekari trebali.
    Necu da hvalim ovo porodiliste jer, slazem se, nije za hvalu. Ali treba nam samo malo takticnosti kad su u pitanju devojke koje ovo citaju i koje su prinudjene da se porode tamo kao sto sam ja bila. Nije super, nije blizu odlicnog, ali nije ni bas tako- ko ziv, ko mrtav. Sve su zene koje su bile sa mnom tamo izasle zive, citave sa zdravim bebicama- zahvaljujuci sestrama sa ovog odeljenja.
    Rizicne trudnoce nisu u stanju da vode- e u tom slucaju treba bezati u bilo koje drugo porodiliste, ali ako je sve ok one to mogu da iznesu bez ovih sljamova.
    Sve pohvale za sabacke babice