BabyVu

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana BabyVu

  1. BabyVu je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

  2. BabyVu je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   

    drage mame,
    kao sto sam ranije pisala, mj sin (vuk, ima 15 meseci) ide u vrtic ana na novom beogradu. slobodno se najavite za obilazak i ako ste zainteresovani, oni ce zapisati vas kontakt i kada zelite da beba krene u jaslice, pa ce vas kontaktirati.
    mi smo prvi put isli da vidimo vrtic kada je vuk imao 10-ak meseci. tada su mi preporucili da krene sa godinu dana pa smo tako i uradili.
    mislim da sada ima 8 beba u jaslicama, ali nisam sigurna koliki im je maksimum. imaju 2 vaspitacice u jaslicama, pa pretpostavljam da mogu da prime i npr. 10.
    sto se razboljevanja tice, vuk se za ova 3 meseca razboleo samo jednom. to je bio neki virus, kasljao je, ali nije imao temperaturu. proslog meseca su gotovo svi izostali iz jaslica jer se pojavio neki novi viruscic, ali on se nije razboleo.
    mislim da je to sa jaslicama i razboljevanjem malo preterano i da beba vec sa godinu dana ima nekakav imunitet. nisam sigurna ni da mu mi ne bi preneli neki virus koji pokupimo na poslu. sve je individualno...
    Inace, njima u jaslice redovno dolazi pedijatar da ih pregleda, a s vremena na vreme dolazi i fizijatar i logoped (za stariju decu).
    sutra imamo priredbu "za kraj programske godine". svi vrtici "ana" zajedno:)

  3. BabyVu je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   


    Anci, moram da ti kazem da su iz prodaje povuceni slingovi koje pravio upravo Infantino. Povuceni su i iz prodaje u Srbiji.
    Ipak, moram priznati da ja mislim da je svaki proizvod za bebe opasna stvar i da se mora postupati iskljucivo po uputstvima. Te jadne bebice koje su se ugusile nisu nosene ispravno, pa su ostale bez vazduha....

    "Obicne" marame (ne te industrijske, sasivene, sa kopcama) su jako udobne, ali to moras probati da bi se uverila:)

  4. BabyVu je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   



    Super. Ako krenete, druzicemo se:) Vule ima 14 meseci i u Anu ide vec 2 meseca.
    Prostor ste vec videli i pretpostavljam da vam se to dopada.

    U jaslicama trenutno ima 8 beba i cuvaju ih dve vaspitacije - Milica i Natasa. Obe su divne i Vule ih je bas zavoleo.
    Ono sto je najvaznije, deca su uvek cista, suva, sita i vesela. To se vidi na njemu kada ga ostavljamo ujutru i dolazimo po njega popodne.

    Imaju 4 obroka - u 9 je dorucak, u pola 11 vocna uzina, oko pola 12 rucak i u 3 slatka uzina. Svaki dan imaju nesto drugo za jelo, a svake nedelje se pravi nedeljni raspored obroka. Hranu kuvaju u jednom od svojih vrtica (cini mi se onom na Dedinju, jer imaju 4 vrtica u celom gradu) i dovoze u druge vrtice. U vrticu imaju i jednu zenu koja je neka vrsta "domacice", ona im servira hranu, ali i pomaze u cuvanju....kao i sve druge vaspitacice. Imaju jos dve grupe, sa starijom decom i za svaku, cini mi se, po 2 vaspitacice....

    Stalno imaju neke aktivnosti, osim igranja, pevanja i sl. u jaslicama sa njima crtaju i prave raznorazne kolaze... Svako dete ima svoju svesku u koju upisuju kako napreduje, lepe fotografije, njegove crteze i sl.
    Redovno im dolazi pedijatar, a s vremena na vreme i drugi lekari...npr. proslog meseca je bio fizijatar.
    Za stariju decu organizuju i posete i priredbe, pa tu nekad budu i "jaslenci" ako zele. Skoro im je bio klovn, kojim se Vuk potpuno odusevio.

    Adaptacija traje nedelju dana...Prvi dan je tamo 1 sat (sa jednim od roditelja), pa se to produzava za pola sata/sat (koliko beba moze ili zeli) da bi do kraja nedelje ostao do rucka, a od sledeceg ponedeljka ostaje i na spavanju.

    Da ne smaram previse, ti pisi ako te jos nesto konkretno zanima. Uglavnom, mozes da vidis da smo mi bas zadovoljni:)


  5. BabyVu je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   


    Marame su mnogo prirodnije za nosenje i udobnije. A mogu i da se koriste prakticno od bebinog rodjenja.
    Ja sam svog sina nosila u elasticnoj marami koju sam u to vreme morala da narucujem iz Amerike. Ne bih je menjala ni za jedan kengur na svetu:)
    Citala sam temu Nosiljke za bebe na ovom forumu i raduje me sto mame sada imaju mnogo vise izbora i kod nas. Ova Hug Bug marama o kojoj se pise je skoro identicna sa ovom koju ja imam. Posto razmisljamo o drugoj bebi i mislim da cu je definitivno isprobati
  6. BabyVu je dodao/la post u temi Privatna obdanista, preporuke, iskustva   


    Evangelina, vidim da si odavno postovala pitanje. Evo bar jednog odgovora:)
    Mi idemo u Vrtic "Ana" na Novom Beogradu i cena je 200 evra mesecno. Koliko se secam, kada sam gledala, vrtici/jaslice koje bih ozbiljno uzela u obzir (da imaju dovoljan prostor, kvalifikovane vaspitacice i sl.) su bili otprilike toliko, cak i do 250 evra.
    I da napomenem, nakon skoro 2 meseca u njihovim jaslicama, prezadovoljni smo.