bebac2012

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici bebac2012

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice bebac2012

  1. bebac2012 je dodao/la post u temi Kontrakcije   

    Jao, blago vama... Ja nisam imala te kontrakcije na 20 minuta, cini mi se da je sve to kod mene islo ubrzano... Ja sam cele noci imala kontrakcije na svaka 5 min koje su trajale po 30 sekundi... E onda nakon toga od 10 do 14h sve gore i gore, nisam mogla ni da lezem ni da idem... Pri kraju je bilo uzasno, kako krenu ja stojim nad lavaboom i povracam neku zelenu tecnost od bolova... Ali evo sve je proslo, da boli mora da boli, ali kada se vidi bebac sve se zaboravi
  2. bebac2012 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi poroda   

  3. bebac2012 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi poroda   

    Epa ovako, evo i mog iskustva.:-) Sto se tice bola u preponama, bolelo me je pa skoro mesec dana pre porodaja. Sto se kontrakcija tice ne znam da li sam ih imala, jer kao sto kazu to su mogli da budu jaki pokreti bebe. Dan pre porodjaja sam, jao kad se setim prala stvari na ruke, ribala, cistila, i taman da odem na kupanje osetim kao da imam nenormalno belo pranje, obrisem se maramicom i uocim neko sluzavo cudo braon boje i uspanicim se. Obucem se polako i krenem u bolnicu. Stave me na ctg i tada sam imala samo 1 kontrakciju koja je imala vrednost 100. Na pregledu sam otvorena 0.75 prsta, a za svaki slucaj da me ostave na odeljenje. Cele noci sam imala kontrakcije na svakih 6 min i trajale su po skoro 30 sekundi. Kada sam se pozalila sestri i kada sam otisla kod doktora nista, to su navodno pripremni bolovi. Menja se doktor, i dolazi novi u vizitu. Pozalim se njemu, on kaze da mi urade ctg i pregled. Na ctg-u opet nista, imam bolove ali ctg ne pokazuje to. Cekam na pregled, i doktor me automatski salje na porodiliste, kaze pocela sam da se otvaram. Na porodilistu su mi uradili ctg gore sam imala nenormalne kontrakcije, cudila sam se. Od 10h su mi krenule jace kontrakcije, nisam mogla da stojim kad nalete. Bile su sve cesce i jace. Oko 1 sam otisla na pregled, otvaram se polako a za 2h bi trebalo da se porodim po njima. U 14h mi doktor busi vodenjak, od tad do 15h sam imala nepodnosljive bolove. Kazu mi da zbog bebine glave ne smem da sedim nego da setam. Kakvo setanje, stojim nad lavoboom i povracam neku zelenu tecnost. U 15h sam usla u salu i za 20 min sam se porodila. Kada se rodio moj Luka sve sam zaboravila nicega se ne secam. I eto to je to. P.S. MOJE ISKUSTVO NIJE NALIK MENSTRUACIONOM BOLU, NEGO MNOGO JACE, A TREBA RAZMISLJATI DA SE SVE ZAVRSAVA BRZO AKO SLUSATE DOKTORA I DATE SVE OD SEBE DA SE SKONCENTRISETE
  4. bebac2012 je dodao/la post u temi Porodilište - Prokuplje   

    Ja sam se porodila u Prokuplju januara ove godine. Sto se mog slucaja tice ja sam na porodjaju prosla dobro. Sestre koje se brinu o bebama su uzas. Nece ni da te posavetuju, ma bas nista.
  5. bebac2012 je dodao/la post u temi Porodilište - Prokuplje   

    Ja sam se porodila u Prokuplju januara ove godine. Sto se mog slucaja tice ja sam na porodjaju prosla dobro. Sestre koje se brinu o bebama su uzas. Nece ni da te posavetuju, ma bas nista.
  6. bebac2012 je dodao/la post u temi Pavlikovi remenčići   

    Cao svima. Vidim da niste skoro pisali o ovoj temi na forumu, pa rekoh da se ukljucim i napisem jedno od novijih iskustva.. Mi smo isli na ultrazvuk sa 3.5 meseca i ustanovljeno nam je da na desnom kuku imamo displaziju. Dalje su nas preusmerili kod decijeg ortopeda Dragana Zivanovica u Niskom klinickom centru. Tamo je rekao da nemamo iscasenje kuka, vec da casica na desnom kuku ne napreduje kao na levom i da je potrebno nosenje Pavlikovih remencica, kako bi se predupredilo poboljsanje desnog kuka. Danas smo isli da nam se postavi aparat... Na internetu smo u medjuvremenu slusali sve i svasta, i mislili smo da ce to za Luku da bude bauk, medjutim on je to za sada lepo podneo, smeta mu mozda malo, ali se ne buni nesto mnogo. Kaisici se nose 23h u toku dana, a jedan sat je odvojen za skidanje kaisica, protezanje nogica, igranje i kupanje.. Malopre smo ih skinuli, okupali se, i vratili ih nazad. Nemojte da se plasite, prihvatanje kaiseva zavisi od bebe do bebe, svaka beba to prihvati drugacije. Za mesec dana imamo kontrolu, da vidimo da li ima napredka ili ne. Vidimo se tada sa rezultatima, iskustvo cemo opet preneti ovde na bebac forumu. Nadam se da ce moje iskustvo nekome biti od koristi. Mame glave gore, sve ce biti OK.