nilu

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana nilu

  1. nilu je dodao/la post u temi Visok pritisak - carski?   

    Ja sam imala problem sa pritiskom u 9.mesecu i to nisam znala, pratili su mi pritisak na redovnim pregledima u dz i bio je ok.
    Samo je jedno vece zabolela glava,zovnem halo bebu i kazu mi da izmerim pritisak, a ono 160/100, kazu mi odmah torbu i u bolnicu, pogubila sam se skroz.
    Kad sam stigla u Visegradsku izmerili su mi 170/100 i prime me na odeljenje za visokorizicnu trudnocu, termin mi je bio za 15 dana. Celu noc nisam spavala od bolova u glavi, za 9* meseci trudnoce nisam ni jednom mucninu imala, a tu noc sam prepovracala, primala sam infuzije, silne lekove popila, ali pritisak nije padao. Posalju me ujutru oko 5h u porodiliste, tamo se tek namucim, kontrakcije nisam uopste imala, prelezala sam tamo u sali 7 sati, svega se nagledala, uplasila se svega sto me ceka, posle svega toga prebace me na intenzivnu negu, o tome tek da ne pricam koja katastrofa i tek poslepodne vrate me na odeljenje gde sam lezala. Sutradan mi odrade sve analize, pritisak se malo stabilizovao, ali sa lekovima i na konzilijumu odluce da mi urade za 3 dana carski rez.
    Medjutim ja dobijem kao neke bolove u stomaku, ali sam imala ceo dan nadimanje u stomaku, nisam imala stolicu nekoliko dana kako sam bila u bolnici, a sestra pozove dr i kaze da sam dobila kontrakcije i odvedu me u salu na carski i zavrsim sa tim 2 dana pre zakazanog porodjaja.
    Da ne pricam kroz sta mi je sve prosla beba zbog tog mog visokog pritiska, to sam procitala tek u otpusnoj listi. Najmanje od svega je da uopste pred kraj trudnoce nije napredovala.
    Cula sam da je jako opasan taj pritisak u trudnoci, ali nisam znala da je ovoliko.
    Sad se sve zavrsilo i hvala Bogu sve je ok.