Joovana

Član
 • Broj odgovora

  2
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Sve od člana Joovana

 1. Joovana je dodao/la post u temi Kako ste odabrali bebisiterku?   


  Moja dosadasnja iskustva idu tome u prilog. Naravno da briga o detetu podrazumeva da ocistis ono sto dete zabrlja tokom jela ili igre, kao i da se detetu nesto zgotovi za jelo. Medjutim, nikad niko od mene nije trazio da mu spremam rucak ili cistim kucu, odrzavam domacinstvo. Iskreno, ne mislim da dadilja koja u toku svog radnog vremena misli i na odrzavanje kuce, moze biti potpuno posvecena detetu i njegovim potrebama. Na kraju krajeva, umor ce se pokazati bas kada se treba posvetiti detetu, sto malo roditelja zeli svom detetu.
 2. Joovana je dodao/la post u temi Kako ste odabrali bebisiterku?   

  Citajuci sve komentare, morala sam dodati i svoj.

  Radila sam(a i dalje radim) kao dadilja. Od cuvanja bebica u pelanama do rada sa skolskom decom. Cena je 200 dinara po satu, ako je u pitanju jedno dete. Naravno, moguce je dogovoriti se i drugacije, zavisno sta kojoj porodici treba. Na isti nacin radi i dosta drugih mojih koleginica.
  Verujte da ni dadiljama nije lako. Potrebno je sporazumeti se sa roditeljima, upoznati se sa rasporedom porodice, uklopiti se u ritam detata i ono najvaznije- stvoriti odnos sa detetom.
  Nazalost, na podrucju Novog Sada ne postoji neki lak i efktivan nacin stupanja u kontakt porodica i dadilja. Ono sto agencije nude, cesto ne odgovara dadiljama, a verujem da je tako skuplje i roditeljima.
  Izgleda preostaje da se oslonimo na preporuke i medjusobna poznanstva.

  Srdacan pozdrav,
  dadilja Jovana