Mela

Član
  • Broj odgovora

    46
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Brankica88 se sviđa post u temi od Mela u Baby Friendly je MAMA Unfriendly?   
    Apsolutno podržavam BF program!

    Istina je da umor sustigne nakon pada adrenalina, rana od epiziotomije boli a borba sa nesigurnošću tek počinje, ali ne bih podnela da mi dete donose "na zahtev" ili po satnici.

    Biti majka je posao, obaveza, zanimanje (nazovite to kako god želite) koje se obavlja 24 časa dnevno a ne "na zahtev", ili na svaka tri sata.

    Meni je beban donešen u svom boksiću nedugo nakon porođaja - još sam bila u porođajnoj sali (čekla da prođe ona dva sata). Nakon toga se nije odvajao od mene. Istini za volju, tu prvu noć, nakon porođaja, sestrica je došla i pitala da li želim da odnese bebu u boks do jutra kako bih se ja malo odmorila - odbila sam!

    Šest dana sam provela sa bebanom u bolnici (čekali smo da mu padne nivo bilirubina), šest žena i isti broj beba u jednoj sobi, za šest dana sam možda sastavila 10 sati sna... ali sve to ne bih menjala nizašta na svetu. Htela am da svivsnem od muke kada su mu prepisali foto terapiju četiri puta dnevno po dva sata... ta tri dana, koliko je trajala terapija, ja sam bila kao na iglama i jedva sam čekala da mi ga vrate nakon svake terapije. Čak sam odlazila u boks gde se "sunčao" da ga obilazim, da proverim da li spava, da li plače...

    Žao mi je što neke majke imaju negativno iskustvo sa ovim programom.