milica22

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici milica22

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice milica22

  1. milica22 je dodao/la post u temi Inseminacija   


    cao bibi,
    evo meni je postupak za inseminaciju svez, bila sam zadnja dva meseca. Prvo prohodnost moras da radis obavezno, jer inseminacija nema smisla ako su kanali neprohodni. I za to i za inseminaciju moras imati sterilne briseve.
    Tvoj suprug mora takodje imati sterilan bris za inseminaciju, jer ulaze duboko unutra i mogla bi da se unese i infekcija.
    Sto se tice spermograma, treba odredjeni broj miliona sperm.. ali nisam sigurna tacno koliko. Mada meni je jedna doktorka rekla da to nije presudno. Ako je sve drugo ok za inseminaciju i sa losijim spermogramom vredi pokusati.
  2. milica22 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    evo mog rezultata, druga insem. nije uspela. Sve je bilo super, 3 folikula 22-23mm, endom. 12 mm, pravi tajming ali opet nista. idemo dalje...
  3. milica22 je dodao/la post u temi Inseminacija   

    Da, znas sta je jos tu interesantno, sto oni kazu da i u prirodnim pokusajima sanse da se ostane u drugom stanju po jednom pokusaju su 25% i to kad su svi rezultati odlicni (spermogram, ovulacije, prohodnost...). To znaci da ima puno toga sto treba da se podesi da bi uspelo i da treba biti uporan.
  4. milica22 je dodao/la post u temi Inseminacija   

    Doktori uglavnom hoce da probaju nekoliko inseminacija pre nego sto se odluce za VTO, sto je sasvim ok. E sad zavisi od od slucaja, godina, onda ako nisu prohodni jajovodi inseminacija nista ne znaci nego se ide odmah na VTO.
  5. milica22 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    meni je bila 2x50 mg oba meseca
  6. milica22 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    Cao Avis, prvi put sam imala tri ali je jedan stao sa rastom oko 10 d.c. i ostao na nekih 17mm. Ostala dva su bila oko 22-23mm
  7. milica22 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    cao svima, i ja sam pila klomifen ovog meseca, drugi put. Od 2-7 dana ciklusa. Imala sam cetiri folikula oko 20-22 mm 13 d.c. Doktori kazu da je dobro prvo klomifenom ispitati kako jajnici reaguju pre nego se predje na nesto jace.. inace nisam imala nikakve propratne pojave.
    Sad cekamo da vidimo rezultat..
  8. milica22 je dodao/la post u temi Inseminacija   

    Pozdrav svima, ja sam radila drugu inseminaciju i sad cekam. Ima li koga da je radio inseminaciju i da mu je uspelo. Zanima me koliko folikula bude i koje su bili velicine kad je npr uspelo!?